X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Wyznaczenie owulacji testami
Odpowiedz

Wyznaczenie owulacji testami

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • EwaWobula Debiutantka

Wysłany: 6 stycznia 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochani,
    Od 1.5 roku staram sie z moim mezem o dziecko(mam 1no z poprzedniego zwiazku) i jak na razie nic
    Zrobilismy wszystkie badania i wyszlo wszystko ok.
    Ja mam problem z tarczyca(mialam raka jako dziecko i ja wycieli) ale jestem na lekach i co miesiac kontroluje TSH. Moj gin kazal abym zaopatrzyla sie w testy owulacyjne-tak tez zrobilam.
    I tak moj okres jest co ok.27 dni.Ostatnia miesiaczka byla 23 wrzesien.Testowac zaczelam od 4go paz.i wyszlo negatywnie.Kolejny zrobilam w piatek rano i juz wyszedl pozytywny(usmiech na monitorze).I tak sobie pomyslalam,ze poczekam na 6go bo niby ma byc owulka a chcialam tez miec przerwie w sexie, bo nie odpuszczamy zadnego dnia,wiec pomyslalam,ze dam czas na lepsza jakosc plemnikow.I tak 6go rano zrobilam test a tu o dziwo negatywny,zadnej buzki, nic.Zalamalam sie! Czy to mozliwe,ze mialam tylko 1 dzien plodny??
    Dodam,ze z 5go na 6go krotko spalam (4h) i pilam mnostwo wody.Gdzies czytalam,zeby ograniczyc wode przed testowaniem,czy to prawda??
    6go paz. bylam tez u gin.sprswdzic owu.na monitorze, i gin.mi powiedzial,ze pecherzyk juz pekl,ale kiedy to on oczywiscie nie wie,ale by jeszcze probowac.
    Co o tym sadzicie??

dziś masz dobry dzień
  • Karmelova23 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak przed testowanie nie powinno się duzo pic bo mocz jest wtedy rozcienczony i wynik może być niemiarodajny, poza tym nie powinno się również robic testów z porannego moczu w sensie tego po nocy. I co do przytulanek to minimum 2 dni przerwy żeby nasienie było w miarę ok.

• Krąsi Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaWobula piszesz o buźce na monitorze - domyślam się, że korzystasz z testów Clear Blue? Jeśli tak, to je akurat powinno robić się z porannego moczu i nie ma dla nich znaczenia ilość płynów. Kwestia spania czy też nie - nie wpływa na testy. Z doświadczenia - w trakcie nocki w szpitalu nie spałam, test wyszedł pozytywny, monitoring potwierdził owulkę.

Muszę mieć plan działania.

1. ICSI - nieudane;
    2. a. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka :)
    b. 08.02.2025 nieudany transfer 5.1.1. tęsknię i kocham
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dzisiaj zrobiłam test owulacyjny bo wypada mi owulacja. Jestem w 15dc . Zrobiłam test lecz nie mam ulotki i nie moge znaleść ulotki w internecie. Bralam tabletki na owulacje i o dziwo po pierwszym cyklu pojawiły mi sie na teście owulacyjnym dwie kreski gdzie zawsze była jedna :) a temp ciała wynosi Ok 37 :) staram sie z mężem od roku o pierwsze dziecko . Mam tsh i wszystkie wyniki w normie, maz nasienie ma zdrowe czy myślicie ze to dobry czas na zajście w ciąże (wnioskując z testu i temperatury) ? Pozdrawiam :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ