Wyznaczenie owulacji testami
-
Witajcie kochani,
Od 1.5 roku staram sie z moim mezem o dziecko(mam 1no z poprzedniego zwiazku) i jak na razie nic
Zrobilismy wszystkie badania i wyszlo wszystko ok.
Ja mam problem z tarczyca(mialam raka jako dziecko i ja wycieli) ale jestem na lekach i co miesiac kontroluje TSH. Moj gin kazal abym zaopatrzyla sie w testy owulacyjne-tak tez zrobilam.
I tak moj okres jest co ok.27 dni.Ostatnia miesiaczka byla 23 wrzesien.Testowac zaczelam od 4go paz.i wyszlo negatywnie.Kolejny zrobilam w piatek rano i juz wyszedl pozytywny(usmiech na monitorze).I tak sobie pomyslalam,ze poczekam na 6go bo niby ma byc owulka a chcialam tez miec przerwie w sexie, bo nie odpuszczamy zadnego dnia,wiec pomyslalam,ze dam czas na lepsza jakosc plemnikow.I tak 6go rano zrobilam test a tu o dziwo negatywny,zadnej buzki, nic.Zalamalam sie! Czy to mozliwe,ze mialam tylko 1 dzien plodny??
Dodam,ze z 5go na 6go krotko spalam (4h) i pilam mnostwo wody.Gdzies czytalam,zeby ograniczyc wode przed testowaniem,czy to prawda??
6go paz. bylam tez u gin.sprswdzic owu.na monitorze, i gin.mi powiedzial,ze pecherzyk juz pekl,ale kiedy to on oczywiscie nie wie,ale by jeszcze probowac.
Co o tym sadzicie??dziś masz dobry dzień -
Tak przed testowanie nie powinno się duzo pic bo mocz jest wtedy rozcienczony i wynik może być niemiarodajny, poza tym nie powinno się również robic testów z porannego moczu w sensie tego po nocy. I co do przytulanek to minimum 2 dni przerwy żeby nasienie było w miarę ok.
-
EwaWobula piszesz o buźce na monitorze - domyślam się, że korzystasz z testów Clear Blue? Jeśli tak, to je akurat powinno robić się z porannego moczu i nie ma dla nich znaczenia ilość płynów. Kwestia spania czy też nie - nie wpływa na testy. Z doświadczenia - w trakcie nocki w szpitalu nie spałam, test wyszedł pozytywny, monitoring potwierdził owulkę.ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;
on: p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;
leniwiec, przyparty do muru - walczy;
1. ICSI - nieudane;
2. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka -
nick nieaktualnyWitajcie dzisiaj zrobiłam test owulacyjny bo wypada mi owulacja. Jestem w 15dc . Zrobiłam test lecz nie mam ulotki i nie moge znaleść ulotki w internecie. Bralam tabletki na owulacje i o dziwo po pierwszym cyklu pojawiły mi sie na teście owulacyjnym dwie kreski gdzie zawsze była jedna a temp ciała wynosi Ok 37 staram sie z mężem od roku o pierwsze dziecko . Mam tsh i wszystkie wyniki w normie, maz nasienie ma zdrowe czy myślicie ze to dobry czas na zajście w ciąże (wnioskując z testu i temperatury) ? Pozdrawiam
-