X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Za wcześnie na owulację?
Odpowiedz

Za wcześnie na owulację?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Brawurka84 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie
    Mam problem-gdyż bardzo liczyłam na ten cykl..A tu zanim się z mężem zaczęliśmy na poważnie starać..to już chyba po owulacji?Czy możecie zerknąć na mój wykres,będę wdzięczna...
    Nigdy nie miałam pozytywnych testów owu od 11 dnia,bardziej 13 dc i później

f2w36vgcw27bl5wp.png
    Tymek- mój trzyletni Skarb
    Aniołek Matylda - 06.10.2013 (13tc)
    Aniołek - 20.07.2014 (6tc)
  • Brawurka84 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za każdym razem miewam tzw.spadki owulacyjne,a potem temperatura ładnie odbija.Ale tym razem wygląda na to jakbym spadek miała już w 9dc,a samą owulację 11 lub 12 dc.I teraz nie wiem czy jeszcze czekać.Miałam zacząć przyjmować luteinę dopochwową,w ilości dwa razy dziennie po 100mg,ale w takiej sytuacji jej w tym cyklu po prostu nie wezmę.Jakie mogą być przyczyny wcześniejszej owulacji?Cykle mam po 28 dni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 10:04

f2w36vgcw27bl5wp.png
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mało pomiarów temp żeby coś powiedzieć... nie wiadomo na jakim poziomie byłaby linia podstawowa i nie ma sie do czego odwołać. Masz 2 zignorowane temp czyli moga być zakłócone więc też nie wiadomo na jakim poziomie byłaby temp. gdyby nie jakaś przyczyna która mogła ją zaburzyć.

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • Brawurka84 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety wiem,że za mało temperatur :-( ale zwykle mierzę od razu po okresie i to wystarcza,w każdym cyklu powtarzał się ten sam schemat.Ten jest po prostu inny.Tak,mam dwie zignorowane-głównie przez wstawanie do dziecka w nocy.
    Nic to,pewnie już po owulacji albo trafił się po prostu cykl bezowulacyjny

f2w36vgcw27bl5wp.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ