Zbyt szybka owu?
-
Witam wszystkich, bede wdzieczna za podpowiedz. Staram sie dzidziusia od niedawna. Niestety mam tez RZS co powoduje sporo komplikacji. Ostatnio cykl mi sie rozregulowal. Okres opoznil o tydzien, byl slaby. Obecnie jestem w 9 dniu nowego cyklu. I wczoraj na usg (8 dc) wyszedl mi pecherzyk 22mm.... dzis rano robilam test owulacyjny( nie z pierwszego moczu) i wyszedl pozytywny... nie wiem co o tym myslec. Czy mozliwa jest tak wczesna owulacja? A moze ten pecherzyk jest pozostsaloscia po poprzednim cyklu? Zdarza sie cos takiego? Lekarz nie jest pewien...
-
Malina1985 wrote:Witam wszystkich, bede wdzieczna za podpowiedz. Staram sie dzidziusia od niedawna. Niestety mam tez RZS co powoduje sporo komplikacji. Ostatnio cykl mi sie rozregulowal. Okres opoznil o tydzien, byl slaby. Obecnie jestem w 9 dniu nowego cyklu. I wczoraj na usg (8 dc) wyszedl mi pecherzyk 22mm.... dzis rano robilam test owulacyjny( nie z pierwszego moczu) i wyszedl pozytywny... nie wiem co o tym myslec. Czy mozliwa jest tak wczesna owulacja? A moze ten pecherzyk jest pozostsaloscia po poprzednim cyklu? Zdarza sie cos takiego? Lekarz nie jest pewien...
Zdarza się , ja czasami mam cykl 22 dniowy i tez owulacja jest w okolicy 10 dnia cyklu , mi ginekolog mówił ze to jest całkiem ok i ze prawidłowe cykle są od 21 do 35 dni 😊
Tysia -
Witaj, ja przedostatni cykl miałam stymulowany Puregonem. W efekcie ostatni (już bez stymulacji) trwał tylko 19 dni- nie byłam na USG i nie badałam wielkości pęcherzyka, ale zaobserwowałam wzrost temperatury już 7 dc. Lekarz powiedział że tak się zdarza i że widocznie tak mocno Puregon na mnie podziałał, że mocno przyspieszył owu również w kolejnym cyklu.
-