X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Zmniejszające się jajeczka ;( nie pękają
Odpowiedz

Zmniejszające się jajeczka ;( nie pękają

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Szczęściara88 Nowa

Wysłany: 15 lutego 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane,
    Mam do was pytanie, bo ja już sama nie wiec kogo mam się poradzić. Staramy się o potomka 6 miesięcy (wiem że to nie tak dużo), ginekolog karze mi się starać zupełnie naturalnie, bez żadnych badań hormonów, a na początku starania bardzo chciałam sobie zrobić od razu wszystkie badania żeby sprawdzić czy w ogóle mam szanse zajść w ciąże czy nie ( brałam tabletki bez przerwy 9 lat). Ginekolog powiedział że mogę przyjść na badania najwcześniej po roku od zaczęcia starań.
    Teraz po 6 nieudanych cyklach zaczęłam sobie robić testy owulacyjne i usg ocene owulacji.
    Pęcherzyków mam bardzo dużo w prawym i lewym jajników, tylko jest taki problem że jak już dojrzeją do mniej więcej 14mm i lekarz mówi że lada dzień pękną to na następnym usg już maleją do prawie 7mm. Miałam już tak kilka razy że rosną a potem się kurczą nie pękając wcale ;(. Endo mam od 1.8mm do max do 4.2mm
    Za to testy owulacyjne wychodzą pozytywne, temperaturkę też mierzę ale wcale nie wzrasta jest cały czas mniej więcej na tym samym poziomie.

Czym może to być spowodowane i co robić w takiej sytuacji.

Przepraszam że długo ale musiałam to z siebie wyrzucić. ;)

Powiedźcie coś bo się zaczynam bardzo martwić. ;((

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ