X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie 47dc brak okresu
Odpowiedz

47dc brak okresu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ebe28 Koleżanka

Wysłany: 7 lutego 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staramy sie z partnerem o dziecko prawie 2 lata, cykle mialam zazwyczaj co 31-38 dni a przez ostatnie 6 mcy kazde krawienie przychodzilo co 32 dni. Ostatnia miesiaczke mialam 23 grudnia i tego samego dnia lekarz skierowal mnie na badania hormonow, ktore wyszly bardzo dobrze, zrobilam juz chyba 4 testy ciazowe w odstepach paru dni i wszystkie byly negatywne. Nie jestem na nic chora, hormony w normie, staramy sie juz tak dlugo, a testy sa nadal negatywne. Jutro chce sie udac do lekarza i zrobic badanie. Myslicie, ze to moze byc ciaza? tylko prosze nie mowcie, ze to przez stres, bo ja nigdy na stres brakiem miesiaczki nie reagowalam. Naprawde sie boje, a jednoczesnie ciesze, ze nie mam okresu.

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze byc ciaza moze i nie byc;) nie jestesmy w stanie stwierdzic tak naprawde, skoro mowisz ze cyk,le z reguly regularne to byc moze, jest jakis odsetek dziewczyn ktore bardzo dlugo czekaja na dwie kreski mimo ze sa w ciazy. zycze Ci zebyu lekarz mial jutro dla Ciebie dobre wiesci.

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no najlepiej jakbyś zrobiła wzrost Beta HCG to byś była pewna czy to ciąża czy nie :) życzę oczywiście, aby to był upragniony Maluszek :)

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Ebe28 Koleżanka

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety u mnie nie robią beta hcg. Lekarz dał mi dziś rano skierowanie na badanie LH i FSH (podobno takie badania krwi wykonują w uk by sprawdzić czy kobieta jest w ciąży), stwierdził że bardzo możliwe jest, że jestem w ciąży. Zakazał mi brania jakichkolwiek leków i nie stresować się i wrócić za 3 dni gdy wyniki badań będą już gotowe.

• Karla_G Nowa

Wysłany: 14 lutego 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio miałam podobnie 45 dzień cyklu a @ brak, zero objawów na to, żeby miała nadejść (a zazwyczaj tydzień przed już bóle brzucha dają o sobie znać), testy negatywne. Poszłam na wizytę do gin i powiedział, że nic nie widać, macica za cienka, aby @ miała się pojawić. Kazał zrobić prolaktynę i się zgłosić. Jednak na drugi dzień @ przyszła i to ze zdwojoną siłą. Lekarz twierdzi, że najprawdopodobniej był to jeden z cykli bezowulacyjnych.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ