47dzien cyklu, czy to możliwe?
-
Dziewczyny mam pytanie.Za nami juz druga wizyta w klinice leczenia niepłodności, lekarze mowia ze z wynikami meza nie jest za dobrze(mało ruchliwe i mała ilość plemnikow) i zalecają in vitro. Inseminacji mozemy spróbować na własna prośbę ale nie jest to "zalecenie lekarza w naszym przypadku". Podjęliśmy decyzje o invitro, jednak dajemy sobie jeszcze 3miesiace. Przez ten czas maz bedzie brał "pro fertil" i witaminę c, pił soki pomidorowe i ogólnie troche zmieni dietę. Pozniej zrobi badania i zobaczymy czy cos sie poprawiło, jeśli tak to bedziemy próbowali inseminacji najpierw a dopiero pozniej jeśli nie wyjdzie to in vitro.
Natomiast ja dzis mam 47(!) dzien cyklu. Od tygodnia pobolewa mnie podbrzusze(jak na okres lub w trakcie okresu-takie ciągniecie i specyficzny ból) i jajniki od czasu do czasu na zmianę, raz jeden, raz drugi. Zauważyłam ze szybko sie mecze i taka jestem "niedorobiona" troszkę tez mnie mdli. Oczywiście z takimi objawami przybrałem sobie do głowy ze moze w koncu, kiedy zdecydowaliśmy sie na in vitro i podpisaliśmy papiery udało sie?! Cud! Jednak dzis zrobiłam test i wyszedł negatywny. W sumie teg sie spodziewałam ale nie powiem, ze nie robiłam sobie nadziei. Juz mowilam do meza ze przeciez tyle jest historii o ludziach ktorzy starali sie latami i w koncu zdecydowali sie na adopcje kub odpuścili starania całkiem i okazało sie ze zaszli w ciąże! Moze my bedziemy jedna z tych par! Z taka wspaniała historia! Juz nawet wymyśliłam jak powiemy moim rodzicom.. jednak test nie pozostawia złudzeń tylko teraz dziewczyny powiedzcie mi co to moze byc?! Dodam ze w tym cyklu miałam sprawdzane hormony i wszystko było w porządku a w tamtym cyklu miałam usg i tez wszystko było ok! Oszaleć mozna, no! Czy ktos tak miał?! Dodam ze w ciagu ostatnich dwóch lat cykle miałam 30-36 dniowe max, w tym trzy wyjątki, raz 39, raz 40 i raz 41 dni..
Synek 1.11.2019 ❤️
53 cm i 3210g -
a wiesz kiedy miałaś owu i czy na pewno wystąpiła? Wg mnie mogła się opóźnić owulka (lub ewentualnie nie wystąpić wcale) i dlatego cykl się wydłuża. Mnie się zdarzają cykle 30-45 dniowe. To druga faza cyklu jest względnie stała, więc gdybyś wiedziała ile dni po owu już jesteś możnaby coś więcej dedukować
-
Wlasnie niestety nie wiem, koło 25 dnia miałam ogromnie wzdety brzuch a od jakiegoś tygodnia do półtora dopiero czyje jajniki i ból podbrzusza, wczesniej niestety nic. Zreszta ja nigdy nie mam jakichś oczywistych objawów owulacji i niegdyś nie wiem "napewno" a testów nie robiłam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 07:02
Synek 1.11.2019 ❤️
53 cm i 3210g -
Może napiszesz jakie hormony miałaś wykonanie i w ktory dniu cyklu ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 11:38
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
W drugim dniu cyklu, wszystkie najwazniejsze hormony mi badali w klinice niepłodności, razem było ich bodajże 13.estradiol, progesteron, Tsh,fsh, LM,amh, prolaktyne, testosteron, SHBG, DHEA-S, androstedion i jakies dwa jeszcze, niestety nazwy mam po niemiecku i szczerze nawet nie znam polskich odpowiedników wszystko było w normie, jedynie Tsh było ciut ponad normę ale pani doktor powiedziała ze nie robi to problemu.Synek 1.11.2019 ❤️
53 cm i 3210g -