X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie 47dzien cyklu, czy to możliwe?
Odpowiedz

47dzien cyklu, czy to możliwe?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • JustBelieve Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie.Za nami juz druga wizyta w klinice leczenia niepłodności, lekarze mowia ze z wynikami meza nie jest za dobrze(mało ruchliwe i mała ilość plemnikow) i zalecają in vitro. Inseminacji mozemy spróbować na własna prośbę ale nie jest to "zalecenie lekarza w naszym przypadku". Podjęliśmy decyzje o invitro, jednak dajemy sobie jeszcze 3miesiace. Przez ten czas maz bedzie brał "pro fertil" i witaminę c, pił soki pomidorowe i ogólnie troche zmieni dietę. Pozniej zrobi badania i zobaczymy czy cos sie poprawiło, jeśli tak to bedziemy próbowali inseminacji najpierw a dopiero pozniej jeśli nie wyjdzie to in vitro.

Natomiast ja dzis mam 47(!) dzien cyklu. Od tygodnia pobolewa mnie podbrzusze(jak na okres lub w trakcie okresu-takie ciągniecie i specyficzny ból) i jajniki od czasu do czasu na zmianę, raz jeden, raz drugi. Zauważyłam ze szybko sie mecze i taka jestem "niedorobiona" :D troszkę tez mnie mdli. Oczywiście z takimi objawami przybrałem sobie do głowy ze moze w koncu, kiedy zdecydowaliśmy sie na in vitro i podpisaliśmy papiery udało sie?! Cud! Jednak dzis zrobiłam test i wyszedł negatywny. W sumie teg sie spodziewałam ale nie powiem, ze nie robiłam sobie nadziei. Juz mowilam do meza ze przeciez tyle jest historii o ludziach ktorzy starali sie latami i w koncu zdecydowali sie na adopcje kub odpuścili starania całkiem i okazało sie ze zaszli w ciąże! Moze my bedziemy jedna z tych par! Z taka wspaniała historia! Juz nawet wymyśliłam jak powiemy moim rodzicom.. jednak test nie pozostawia złudzeń :/ tylko teraz dziewczyny powiedzcie mi co to moze byc?! Dodam ze w tym cyklu miałam sprawdzane hormony i wszystko było w porządku a w tamtym cyklu miałam usg i tez wszystko było ok! Oszaleć mozna, no! Czy ktos tak miał?! Dodam ze w ciagu ostatnich dwóch lat cykle miałam 30-36 dniowe max, w tym trzy wyjątki, raz 39, raz 40 i raz 41 dni..

Synek 1.11.2019 ❤️
    53 cm i 3210g
  • magdis Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiesz kiedy miałaś owu i czy na pewno wystąpiła? Wg mnie mogła się opóźnić owulka (lub ewentualnie nie wystąpić wcale) i dlatego cykl się wydłuża. Mnie się zdarzają cykle 30-45 dniowe. To druga faza cyklu jest względnie stała, więc gdybyś wiedziała ile dni po owu już jesteś możnaby coś więcej dedukować

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • JustBelieve Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie niestety nie wiem, koło 25 dnia miałam ogromnie wzdety brzuch a od jakiegoś tygodnia do półtora dopiero czyje jajniki i ból podbrzusza, wczesniej niestety nic. Zreszta ja nigdy nie mam jakichś oczywistych objawów owulacji i niegdyś nie wiem "napewno" a testów nie robiłam :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 07:02

Synek 1.11.2019 ❤️
    53 cm i 3210g
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może napiszesz jakie hormony miałaś wykonanie i w ktory dniu cyklu ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 11:38

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • JustBelieve Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W drugim dniu cyklu, wszystkie najwazniejsze hormony mi badali w klinice niepłodności, razem było ich bodajże 13.estradiol, progesteron, Tsh,fsh, LM,amh, prolaktyne, testosteron, SHBG, DHEA-S, androstedion i jakies dwa jeszcze, niestety nazwy mam po niemiecku i szczerze nawet nie znam polskich odpowiedników :/ wszystko było w normie, jedynie Tsh było ciut ponad normę ale pani doktor powiedziała ze nie robi to problemu.

Synek 1.11.2019 ❤️
    53 cm i 3210g
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda że nie masz wyników tsh bo nawet jak są w gornej granicy dziewczyny zbijają.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • JustBelieve Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co pamietam to było 2,54 czy jakos tak. Jutro idę po receptę i do lekarze spytać co jest grane. Wczoraj dostałam okres. Dzieki za odpowiedzi dziewczyny.

Synek 1.11.2019 ❤️
    53 cm i 3210g
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ