X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie 9 DPO objawy
Odpowiedz

9 DPO objawy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Dominika08qq Koleżanka

Wysłany: 11 października, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Może któraś z was miała podobne objawy na tym etapie i okazało się że jesteście w ciąży?
    U mnie od owulacji
    -lekkie bóle podbrzusza coś między bólami jak przed okresem a owulacyjnymi
    - temperatura od owulacji 36,8-37,0 dziś skoczyła do 37,3 ale boję się że skoczyła tak jako zapowiedź @
    -bólu piersi nie mam, ściemniały sutki wyszły lekkie żyłki
    -bóle pleców od owulacji
    -dwa dni ostatnie lekkie mdłości od rana najczęściej jak mówię coś😂
    -1 i 2 dpo lekko różowy śluz

• Patrycja789 Nowa

Wysłany: 13 października, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Każda z nas jest inna i czasem bywa inaczej niż mówią reguły, ale co do zasady:
    - bóle brzucha od razu po owulacji czy 9dpo? Jeśli 9dpo to może być objaw implantacji, może zwiastować ewentualną ciąże. Ale to tak 7-10 dpo, rzadko wcześniej.
    - wzrost temperatury wskazuje na to że owulacja prawdopodobnie się odbyła, nie świadczy o ciąży, ale przed @ często spada, więc może to dobry znak.
    - to samo co przy bólach brzucha, od razu po owulacji raczej nie da się zauważyć objawów ciąży, ponieważ beta hcg rośnie (a wraz z Nią pojawiają się objawy) po zagnieżdżeniu się zarodka w jamie macicy, a po owulacji jeszcze daleka droga jajowodem.
    - zagnieżdżenie musiałoby być bardzo wczesnie, a beta musiałaby rosnąć ekspresowo, żeby już były mdłości.
    - to mogą być problemy z progesteronem albo plamienie owulacyjne, bo na implantację zdecydowanie za wcześnie chyba że owulacja była wcześniej.

Zbiór moich objawów 9dpo w trzech ciążach to:
    - pobolewanie podbrzusza
    - plamienie
    - wodnista lub kremowa wydzielina
    - wzdecia
    - senność w ciągu dnia

Daj znać czy testowałaś, trzymam kciuki! 🤞🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października, 22:09

• Malwinka14 Autorytet

Wysłany: 14 października, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika08qq wrote:
    Cześć
    Może któraś z was miała podobne objawy na tym etapie i okazało się że jesteście w ciąży?
    U mnie od owulacji
    -lekkie bóle podbrzusza coś między bólami jak przed okresem a owulacyjnymi
    - temperatura od owulacji 36,8-37,0 dziś skoczyła do 37,3 ale boję się że skoczyła tak jako zapowiedź @
    -bólu piersi nie mam, ściemniały sutki wyszły lekkie żyłki
    -bóle pleców od owulacji
    -dwa dni ostatnie lekkie mdłości od rana najczęściej jak mówię coś😂
    -1 i 2 dpo lekko różowy śluz
    ja nie mialam zadnych objaowo.
    I nawet pisalam tutaj ze cykl stracony.
    Przed impreza zrobilam testa bo nie wiedzialam pic cos czy nie.... zrobilam i byl pozytyw . Jestem w 5 tc i lekki bol piersi ale naprawde lekki.... wiec nie szukala bym objawow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października, 11:57

preg.png

Synek 22.06.2010
    AMH : 3,67
    13.06.2024 Aniolek 10+3tc ciaza zatrzymana 8tc
    28.09.2024 II
    30.09.2024 Beta 150, Prog 15
    02.10.2024 Beta 375 Prog 31
    23.10.2024 serduszko bije 7+1 usg 7+3
    Baby am Board 10.06.2025 czy sie tym razem uda??

Homocysteina 5,42 ( 4,44-13,56)
    Zelazo 76 (50-170)
    PT 10,2 (10,4-13)
    INR 0,91 (0,85-1.15)
    W. Protrombinowy 111,76 (80-120)
    APTT 27,2 (25,9-36.6)
    Wit. B12 567 (187-883)
  • Dominika08qq Koleżanka

Wysłany: 14 października, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś 11 dpo według tej aplikacj, według innej 12 dpo
    Ostatni cykl trwał 43 dni obecnie 32 dc
    Dziś poszłam na krew, wynik poniżej 0,2…
    Nawet nie łudzę się że są jakieś szanse
    Cały czas bóle pleców i podbrzusza
    Temp. dziś 37,2 od 3 dni tak się utrzymuje.
    Zrobię dziś test owulacyjny zobaczę jaki poziom LH
    Bo zeszły miesiąc myślałam że już mam owulke a zaraz była jakby „druga” ta prawidłowa

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ