Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie And the Oscar goes to… - czyli lutowe testowanie 
Odpowiedz

And the Oscar goes to… - czyli lutowe testowanie 

Oceń ten wątek:
  • Fiore Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfia, wyglada na ten moment, że 11.

moni05, Madziandzia, Judit, Ochmanka, Iseko, szona, Mlodamezatka lubią tę wiadomość

Starania od 04.2018.
    Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
    AMH 4,4.
    03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
    07.2019- HyCosy- oba drożne.
    02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
    03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt- <3
    f2wl2n0a4zf2jm0h.png
  • Salome Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiore, trzymam bardzo mocno kciuki! W piątek będę jeszcze mocniej zacisnąć (choć ten mój jeden kciuk jeszcze nie jest taki chętny do zaciskania ;) ).

Szona, ja jakoś nie mogę uwierzyć w tę Twoją endomendę. Ale idź, idź do tej fizjoterapeutki - znajdzie w Tobie piękną macicę gotową na przyjęcie dzidziutka :)

Elfia, tak się cieszę, że Ci się udało! Czekam na 6 marca, by cieszyć się jeszcze bardziej ❤

Nikodemko, jak się czujesz? 18 marca to już tuż tuż! Masz jakieś wskazania do cc czy tak po prostu zdecydowałaś? Bo nie pamiętam, czy już coś o tym pisałaś.

Monika, a Ty jak tam?

Aeiouy??

U mnie kicha, bo w ogóle nie miałam owulacji. Nie, żebym potwierdzała to na usg (i nie mam zamiaru tego robić), ale nie dość, że nie czuję jajników kompletnie, to i temperatura wciąż jest na bardzo niskim poziomie. I o ile u mnie te pomiary nie zawsze się sprawdzały - bo różnica między wykresem a usg była kilkudniowa - to teraz na 99% nic się nie zadziało :( I już nawet nie chodzi o to, że liczyłam na naturalsa. Skoro nie pękł żaden z pięciu pęcherzyków, no to naprawdę coś jest nie tak...

szona lubi tę wiadomość

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • Fiore Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę Maria a możesz jakoś podskoczyć na usg? Bo jeśli nie pękło to może trzeba zastrzyk zrobić jeszcze ovitrelle , albo jeśli już za pozno to luteinę, żeby zniknęły te pecherzyki niepękniete. Albo, żeby się jednak pozytywnie zaskoczyć, ze wszystko jest ok 🙂 no i dziękuje oczywiście za kciuki, przydadzą się. U mnie to jest wysokie Amh, wiec dużo może być tych pęcherzyków, ale boje się, że ich jakość będzie gówniana...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2020, 09:00

szona lubi tę wiadomość

Starania od 04.2018.
    Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
    AMH 4,4.
    03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
    07.2019- HyCosy- oba drożne.
    02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
    03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt- <3
    f2wl2n0a4zf2jm0h.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, Maria - czuje sie roznie... Mam czeste skurcze przepowiadajace, wiec nadal jade na luteinie i musze duzo lezec, chce za wszelka cene dotrwac do tej cc.
    Moim wskazaniem jest miesniak. Macica tak go przyslonila, ze nie da sie juz stwierdzic przez usg gdzie sie on znajduje (a przemieszczal sie cala ciaze jak chcial, bo jest na zewnatrz macicy) i jest ryzyko, ze moze znajdowac sie przy szyjce. Moj lekarz mowi, ze by nie ryzykowal porodem sn, wiec i ja nie bede :)

agge lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Salome Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiore wrote:
    Kurczę Maria a możesz jakoś podskoczyć na usg? Bo jeśli nie pękło to może trzeba zastrzyk zrobić jeszcze ovitrelle , albo jeśli już za pozno to luteinę, żeby zniknęły te pecherzyki niepękniete. Albo, żeby się jednak pozytywnie zaskoczyć, ze wszystko jest ok 🙂 no i dziękuje oczywiście za kciuki, przydadzą się. U mnie to jest wysokie Amh, wiec dużo może być tych pęcherzyków, ale boje się, że ich jakoś będzie gówniana...

Myślę, że na zastrzyk już za późno, ale co do tych niepękniętych do faktycznie - lepiej by było, żeby się wchłonęły. Ale tak bardzo nie chce mi się znowu iść na wizytę, że sobie odpuszczę. Mam podgląd 11 marca - jeśli będą torbiele, to jeszcze będzie czas, żeby się ich pozbyć.

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • Ochmanka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo Nikodemka to już za chwilkę będziesz rozpakowana😀 ale to szybko zleciało. Też bym nie ryzykowala porodu sn na Twoim miejscu. Czekamy na Maluszka!

Frez współczuję stresu, zrób te przeciwciała i może akurat się okaże że nie ma powodu do zmartwień🙏

Maria popieram Fiore, może warto skoczyć na usg i zobaczyć na czym stoisz. Nie znam się ale jeśli faktycznie żaden pęcherzyk nie pękł to o tym też lepiej niech lekarz wie.

Fiore✊ piątunio już tak niedaleko🙈😀

Elfia piękna beta, rośnie jak szalona❤😍

Szonka to kiedy będziesz wymiętoszona? Może Twoja macica poprostu potrzebuje spa i już niedługo zaprosi tam jakiegoś małego lokatora✊

Fiore, Nikodemka, szona lubią tę wiadomość

K5IHp2.png

starania od 09.2018
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    10.2019 - 7tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2020, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka, co u Ciebie kobieto? Jak żyjesz? Co się nie odzywasz?

kittinka lubi tę wiadomość

• Daniela Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, u mnie dziś owulak pozytyw, więc zamierzam zrobić bobasa w śledzika w mieście śledzi :)

Jutro mam wizytę u gin i mam nadzieję, że mi chociaż to owu potwierdzi.

Nikodemko, to już tuż tuż :) Ja mam też uszypulowanego miesniaka podsurowicowkowego, ale lekarze nigdy na jego temat nic nie wspominali, gdy byłam w ciąży, więc chyba miałam szczęście i mój żadnych baletow wokoł macicy nie odstawial :)

Elfia, cudowna beta :)

Dobrego dnia, Moje Piękne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2020, 13:42

Nikodemka, Madziandzia, Ania_85_ lubią tę wiadomość

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • szona Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanko, fizjo mam dopiero 24 marca.

Dziś zamknęliśmy z mezem wizyty w ramach programu tego unijnego - miałam przy okazji usg w 2 dc. Pecherzyki już mają 10 mm 😱 Ja się martwię, że te komórki w środku to do dupy są, ale co zrobię. Niech skończy się okres - wrócę do sportu. To chyba najlepsze, co można zrobić organizmowi.

Dr nie zalecał laparoskopii. Powiedział, że swojej żonie by nie zrobił (prowadzi klinikę leczenia niepłodności, otworzył chyba teraz też w wawie). Uznał, że NIC nie wskazuje u mnie na potrzebę laparoskopii, a usuniecie pojedynczych ognisk endometriozy nie zmienia w żaden sposób działania np w odniesieniu do in vitro. To tak z ciekawostek.

Moje plany co do marca jednak bez zmian. A do przeciwciał dorzucę badanie magnezu.

Maria, polubiłam zanim doczytałam. Przychylam się do szybkiego usg-choć w sumie to w marcu tez może być. Rozumiem zniechęcenie w zakresie wizyt i usg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2020, 10:34

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela - u nas niestety byly z nim cyrki od poczatku ciazy. Najpierw rosl w zastraszajacym tempie, pozniej powodowal ucisk na szyjke i odbyt, lezalam w szpitalu z zastojem w jelitach 🙈 Usune kiedys tego dziada, ale chyba dopiero po drugiej ciazy...

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87, u mnie powoli ale do przodu. Jutro mam wizytę w klinice. Dr ma mi zrobić wlew z accofilu, a potem położne mnie podłącza pod kroplówkę z intralipidem. Tak więc pewnie ze 3h spędzę w klinice, ale chociaż sobie poleżę i odpocznę 🙈

Popieram dziewczyny w sprawie wizyty z USG. Może jeszcze nie jest za późno na ovitrelle!

Fiore, Mildred, Mlodamezatka, Salome, Iseko, kittinka lubią tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Daniela - u nas niestety byly z nim cyrki od poczatku ciazy. Najpierw rosl w zastraszajacym tempie, pozniej powodowal ucisk na szyjke i odbyt, lezalam w szpitalu z zastojem w jelitach 🙈 Usune kiedys tego dziada, ale chyba dopiero po drugiej ciazy...

Jest szansa, że zmniejszy Ci się podczas kp. U mnie tak było za każdym razem, w ciąży gad rósł, a potem malał podczas kp, mimo, że szybko wracała mi @.

Ja już raczej usuwać nie będę, choć był moment, że planowałam i nawet znalazłam lekarza, który jako jedyny w Trójmieście był gotów usunąć mi go laparoskopowo, bo reszta chciała rozcinać.
    Ale mój zwapniał i nic się z nim już od długiego czasu nie dzieje. Nie czuję, że go mam.

Nikodemka lubi tę wiadomość

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • szona Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i bęc. Dwie pierwsze osoby zarażone koronawirusem w Austrii. Cała ekipa wykrusza się i jajco będzie z nart, śniegu i wszystkiego. 😭😭😭

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2020, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona jeśli to się potwierdzi, to lipa jak stąd do wieczności. Mam znajomą we Włoszech, po tym jak potwierdzili wirusa, nawet sklepy pozamykane. Ludzie powykupowali makarony, kasze, mąki etc.😱 Masakra....

• aeiouy Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny!
    Przepraszam, ze nie pisze - wiem, dooopa ze mnie a nie gospodyni watku, ale najchetniej to schowalabym sie gleboko w jakiejs dziupli, zapadla w zimowy sen i obudzila za te 3 tygodnie, tak zeby miec ten najtrudniejszy dla mnie czas juz za soba!
    Jak do tej pory to zrobilam te podstawowe badania typu morfologia, mocz, tsh itd (zrobilam je na nfz a musze je miec na kolejna wizyte u profesora -02.03).
    Dzis wykorzystalam tez ostatnie usg z pakietu na monitoring z zeszlego miesiaca i pecherzyk ciazowy jest we wlasciwym miejscu. Pecherzyk zoltkowy tez jest widoczny. Zarodka jeszcze nie bylo - ale wiem, ze moglo byc jeszcxe za wczesnie. Najwazniejsze dla mnie jest to, ze pecherzyk jest we wlasciwym miejscu, bo przeciez owu mialam z jajnika z niedroznym jajowodem - to moj taki maly kroczek do przodu.
    Nie wybiegam planami/myslami dalej niz do 02.03. Wtedy kolejne usg, konsultacje u profesora, kolejna szczepionka i jak wszystko bedzie ok - to robie podstawowe badania immunologiczne. Profesor chce zobaczyc jak moja immunologia dziala w ciazy.
    Brzuch mam juz caly w barwach teczy - ale nie narzekam!
    Objawow ciazowych nadal brak - cycki to dalej 2 flaki, nie mam mdlosci, nie rzygalam jeszcze, nie mam zgagi - no nic, zero! Jestem tylko bardzo oslabiona, nie chce mi sie jesc i schudlam przez tydzien 2 kg - ale to pewnie przez te wszystkie leki jakie biore.
    Dlatego to dzisiejsze usg mnie uspokoilo. Nie pozostaje mi nic innego jak dalej sie modlic i cierpliwie czekac.

Ciesze sie, ze Nikodemka i Syllwia sie odezwaly 😘 prosze ladnie zaciskac nogi i czekac na swoje terminy dziewczyny 😉 to juz tak blisko!

Angelika, mam nadzieje, ze dzis wychodzicie juz do domku 😘

Elfia - piekna beta! 😍 Musimy jakos przeczekac ten okres do wizyt/usg. Tez wlasnie pisalas, ze objawow nie masz, co mnie pocieszylo :)

Marysiu, Fiore, Monia - caly czas ✊✊✊ za Wasze przygotowania/kurniki itd.

Madziandzia - ciesze sie, ze jak na te polskie realia to dosc szybko masz ten termin w poradni. Oby czas sie teraz Wam nie dluzyl!

Szona kiedy masz ten wyjazd? W przyszlym tygodniu jakos? Ja tez mysle, ze tej endomendy nie masz - ale jak masz okazje to sprawdz. I to bedzie kolejny krok do przodu:)

Dzulka - my tu caly czas jestesmy 😘 przerwa od forum, moze pomoc zeby nabrac dystansu. Ale od czasu do czasu napisz chociaz jak tam przygotowania do slubu ida ;)

Nuch, Suszarka co tam u Was?

Buziaki dla Was dziewczyny. Pieknego i slonecznego popoludnia Wam zycze 😘

Edit: szona, doczytalam teraz o koronawirusie w Austrii. Lipa straszna...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2020, 13:58

szona, agge, Fiore, moyeu, Syllwia91, Madziandzia, Ochmanka, Salome, Malgonia lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane -> allo mlr 22%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2020, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aeiouy ja już nóg nie zaciskam a mały nadal siedzi grzecznie 😜

Takie same miałam objawy jak Ty czyli senność i zmienny apetyt i nic poza tym także brak objawów nie znaczy nic złego pamiętaj 😘 trzymam kciuki mocno 😘 ty 2.03 wizyta a ja szpital

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2020, 14:46

Magddullina2, aeiouy lubią tę wiadomość

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela - dajesz mi nadzieje :)
    Nie puszczam kciukow za Was wszystkie ❤️

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • Mildred Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syllwia91 wrote:
    Aeiouy ja już nóg nie zaciskam a mały nadal siedzi grzecznie 😜

Sylwia czekamy niecierpliwie na Twojego cudnego syniusia ! Ciaza donoszona ! Jak ja marze zeby to uslyszec o swojej ciazy. Stres, bol i lzy wszystko to zostanie wynagrodzone ! Sciskam was mocno. Czekamy na dobre wiesci, jeszcze troszku.

Syllwia91 lubi tę wiadomość

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • Mildred Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Daniela - dajesz mi nadzieje :)
    Nie puszczam kciukow za Was wszystkie ❤️

Nikodemka i wy na koncowce ! Na Twojego synusia tez czekamy z niecierpliwoscia. Pieknie sie marzec zapowiada ! :) 😘

Nikodemka lubi tę wiadomość

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • Mlodamezatka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,

Szona lipa z tym koronawirusem w austrii :( ja sie martwie bo z koncem marca moj malz wyjezdza na narty do wloch, tam gdzie sa teraz ogniska choroby, nie wiem co to bedzie

Gratuluje wszystkich donoszonych ciaz ❤️

Aeiouy tak sie ciesze ze u Ciebie pecherzyk tam gdzie trzeba ❤️ Teraz juz musi byc dobrze ✊🏻

A ja sie mega stresuje. Dzis usg i zobacze co z clo mi wyroslo. Rano pierwszy raz w tym cyklu (10 dc) zmierzylam temperature a tam 36,73, jak w 2 fazie juz .... 🤦🏻‍♀️ Jesli pecherzyki urosly i juz pekly i jestm po owu w 10 dc to bedzie jakis hit...

aeiouy lubi tę wiadomość

13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
    40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
    14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
    40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F

6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻

Starania od 07.2019

11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙

8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ