Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie And the Oscar goes to… - czyli lutowe testowanie 
Odpowiedz

And the Oscar goes to… - czyli lutowe testowanie 

Oceń ten wątek:
  • MamaStasia :) Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2020, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka piekne macie widoki ..aż sama zapragnęłam gdzieś wyjechać .Może w tym roku uda się gdzieś wyjechac .

Sasanka55. lubi tę wiadomość

Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2020, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko pieknie!
    Madzia wal smialo takim osobom trzeba utrzec nosa na sposob swoj! ... Wiem ze slowa rania..
    Dziewczyny po dzisiejszej akcji z moim malym juz wiem jak to jest oceniac po tym co sie wie ... O dziekuje ze dalyscie mi slowa wsparcia a nie hejt bo gdybym ja widziala cos takiego do tej pory pewno bym od razu reagowala... Dlatego nie moge sobie tego wybaczyc dlaczego nie poczulam jak wstal... Z lozka....
    Jutro chce jechac do babci i wujka na cmetarz pomodlic sie... Nie powiedza mi jakim bylam dzieckiem ale moze mnie nakieruja ,wola Boza ... Mojej mamy nie zapytam bo mnie wychowywala babcia ,dziadek do lat 3 a pozniej wujek , ktory czekal by zobaczyc mojego Daniela ... Po dwoch dniach zmarl... Babcia doczekala zobaczyc ich obydwu po dwoch udarach i meczarniach...
    Wybaczcie mi ale placze dzis caly dzien i niewiemm co robie na 70jechalam 94z rozjebanym amorem , brawo ja .... Jeszcze zeby fajnie bylo zaplamilam .... Tzn zaczynam krwawic 12 dpo 😕 co jest? Mam dosyc dzisiejszego dnia a jest tak dlugi ze mam ochpte jebnac sie w leb i nie wstac..

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
    🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔
  • Iseko Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2020, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittinka, Szona dziękuję 😘

Magdullinko nigdy tak nie myśl że jesteś złą matką, jesteś cudowna mamą i wszystkie tu wiemy jak kochasz swoich chłopców 😘

Madziandzia trzymaj sie😘 i nie bój się od pyskować na takie teksty, trzeba ludzi uczyć że to nie ładnie o takie rzeczy pytać 🙄

Madziandzia, kittinka lubią tę wiadomość

32 lata | starania od stycznia 2017

IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌

💉Szczepienia limfocytami
    12.01.2022 Allo-mlr 54,5%

06.2022 - start IVF
    21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
    26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
    8tc 💔 3.09.2022 🖤

27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓

22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
    6dpt - beta 15 mlU
    8dpt - beta 32 mlU
    10dpt - beta 91,19 mlU
    13dpt - beta 358,61 mlU
    17dpt - beta 2064 mlU
    20dpt - beta 7348 mlU, wieczorem krwawienie - krwiak podkosmówkowy. Poronienie.
    6tc💔
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2020, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonM wrote:
    Cześć,
    Mam do Ciebie pytanie, patrzę na Twoją stopke i widzę że AMH Ci ładnie uroslo, co robiłaś w tym kierunku ?
    Hej :) W sumie to brałam DHEA 3x dziennie i koenzym Q10. AMH wzrosło, ale niestety jakość komórek dalej jest niska. Słabo też reaguję na stymulację. W dwóch poprzednich stymulacjach nie udało nam się uzyskać żadnych zarodków do transferu. Teraz podchodziliśmy do ivf z komórką dawczyni, bo kolejna (6) stymulacja moich jajników mijała się z celem.

Polecam wątek "in vitro z niskim AMH". Dziewczyny są kopalnią wiedzy 😉 Warto włączyć do diety zdrowe tłuszcze, takie jak oliwa z oliwek, olej lniany czy olej wiesiołka. Pyłek pszczeli też świetnie wpływa na cały organizm.

MonM lubi tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2020, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia ja zawsze na takie teksty mówię " a chcesz być naszym prześcieradłem?" I wierz mi już temat się kończy...tzn na szczęście ja miałam mało takich sytuacji ale się zdarzyły...

A mnie dzisiaj odwiedziła przyjaciółka która dała mi w spóźnionym prezencie kieliszek wina z dzwoneczkiem u spodu :D także jak winko będzie się kończyło to M od razu będzie wiedział że ma dolać :p

Sasanko piękne widoki...

Magduullina plamienie może jest przepowiadające @ albo ze stresu...ja tak raz miałam..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 23:17

Madziandzia, Sasanka55., Iseko lubią tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2020, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia a ja zawsze pytałam takiego delikwenta "a Wy kiedy dochodziliście oboje?/a jak tam Twój orgazm/ a wiesz co znaczy mieć problemy z płodnością?" I zawsze działało. Najbardziej mnie wkurzają takie teksty do osób, które wiem, że starają się baaaaaaardzo długo i bardzo ciężką drogę mają za sobą. Zawsze ale to ZAWSZE się wtrącam, jak tylko coś takiego słyszę, mimo że nie odnosi się bezpośrednio do mnie.

Sasanka Ochmance tak się spodobały Twoje wakacje, że aż dwa razy polubiła foty🤣 chyba sugeruje żebyś następnym razem zabrała ją ze sobą 🤣

Sasanka55., Madziandzia, MonikA_89!, szona, Iseko, moyeu, Ochmanka, agge lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2020, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny 😘

Raz musiałam wyjść do kibla i sobie chlipnąć. Trochę mi ciężko, że nie mogę mamie się wyżalić. Chyba trochę nie rozumie jak duży jest nasz problem i to bagatelizuje ale i ja jej w to nie wciągam. Jednej z osób jak już mnie dziesiąty raz pytała, odpowiedziałam, że mamy problem i nie ma co liczyć, że zaraz taśmowo będą babci się prawnuki rodzić. A może być i tak, że będziemy bez dzieci.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2020, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To juz nie chodzi o brak wyczucia, czy wyobrazni, a brak kultury osobistej i zasad dobrego wychowania. Madziandzia, mnie udalo sie zalozyc pancerz i byc glucha na takie uwagi lub odpowiadac rownie glupio i chamsko, bez ronienia pozniej lez. Tego samego zycze Tobie :*

Madziandzia, szona lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2020, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opowiem Wam cos, bo szlag mnie trafia :D

Nasz urlop rozpoczal sie w nocy, dolecielismy pozno. Rozpakowalam walizy i zasnelam jak leniwiec. Rano sie budze, patrze, a na mojej poscieli, choc pachnacej, swiezej, ewidentnie wypranej, sa zolte plamy, jakby ktos sie zeszczal (przez chwile zastanawialam sie, czy to nie ja :D). Hotel 4*, moze nie luksusy, ale mysle, ze kazdy obiekt powinien poszewki z trwalymi plamami wyrzucic lub potraktowac wybielaczem. W kazdym razie, obrocilam posciel tak, by plamy byly widoczne, a panie sprzatajace ja wymienily. Wiecie, co zrobily? Podlozyly na mojej polowie podklady dla obsikancow pod przescieradlo :D :D :D co je wyjmuje, to nastepnego dnia znowu sa. Juz nie chce sie krecic i budzic eMka, ale spie na ceracie :D Nie dosc, ze pecherz chory, to moze jeszcze dupe sobie odparze :D

MonikA_89!, Pauliśka, agge lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2020, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu trochę było mi przykro, bo widziałam jak eMkowi zaszkliły się oczy. Jak wróciliśmy do domu to ciągle rozkminiał dlaczego on, dbający o siebie, bez nadwagi, wysportowany, trzymający dietę i unikajacy alko nie może być ojcem a inni z ogromną nadwagą, chlejący najlepiej do upadłego i wpierdzielający kebaby pyk i mają.

Oby lekarz w poniedziałek dał nam nadzieję, bo mimo płodnych nawet ochotę na seks straciłam...

O ile w ogóle we mnie jest cokolwiek płodnego...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2020, 01:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2020, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia, wiesz, co czuje? Ze to juz koncowka Waszej drogi do szczescia i jestem o Ciebie spokojna. Nie ma sensu niczego sobie zarzucac, przeciez robicie wszystko, co tylko mozna.

Wczoraj, na basenie widzialam malzenstwo Brytyjczykow z noworodkiem w wozku. Palili papierochy, dmuchajac centralnie na dzidzie (nie obok, a wprost do wozka). Okropny widok, choc nie czulam sie upowazniona, by zwracac im uwage. Krzyczalam tylko oburzona do M, ze taki ktos ma sliczne dziecko. Maz cos odburknal, bym nie zazdroscila i nie oceniala, nie wiedzac, jaka droge przeszli i nie znajac ich historii. Aleeeeeee nie! Nie wyobrazam sobie, ze zetkneli sie z takimi trudami, co my, a teraz truja swoje wymarzone dziecko. Tak, Madziandzia, zycie jest niesprawiedliwe i to juz wiemy od dawna, ale w koncu doczekamy sie sprawiedliwosci :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2020, 09:06

szona, aeiouy, kittinka, frezyjciada, Madziandzia, moni05, Ochmanka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2020, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha Sasanko, niestety Twoja historia poprawiła mi humor :D

Sasanka55. lubi tę wiadomość

• szona Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia siedzę sobie w Kriobanku. Kriobank pęka w szwach tyle tu par. Jest piękna sobota, swieci słońce, a oni wszyscy tu od rana, smutni, ale pełni nadziei. Nam z kolei się wydaje, że absolutnie wszyscy zachodzą w ciaze natychmiast. Ja dwie ciaze koleżanek z pracy wręcz odchorowalam. A później przychodzę tu i widzę, że nas-walczących jest ogrom.

Kiedy jakiś czas temu wyszło u mnie hpv postawiłam sobie za cel informować kobiety o wadze cytologii. Głośno mowilam i mowie o zakażeniu o ryzyku o tym jak ważne są badania profilaktyczne!!!
    A teraz nie mogę zajść w ciaze. I znowu głośno mówię o nieplodnosci, o in vitro, o błędach lekarzy, o trudnej diagnostyce. Bo kilka lat temu mi też wydawało się, ze zajść w ciaze to jak pierdnąć. Teraz z kolei wiem, że pytania otoczenia bolą. Wiec jeśli nie zaczniemy uświadamiać społeczeństwa, to będziemy te bolesne komentarze słyszeć w nieskończoność. Moja mama nagle zrozumiała co to in vitro. Wcześniej słuchała debili w tv, którzy potrafili powiedzieć, że to sztuczne, nienaturalne i złe! Ja się nie wstydzę swojego problemu. Gdy go nazywam to rośnie we mnie siła do walki. W niczym nie jestem gorsza! A matką będę wywaloną w kosmos! Nauczę dzieciora miłości do innych, nieoceniania, wyrażania chęci pomocy. Wszystko się ulozy. U nas wszystkich!

MonikA_89!, Fiore, Mildred, Iseko, moyeu, aeiouy, Sasanka55., Salome, kittinka, Pauliśka, Daniela, Madziandzia, moni05, Nuch2, Agape*, agge lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • moyeu Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia doskonale rozumiem Twój ból, ale Szona tutaj na rację, nic się w społeczeństwie nie zmieni jeśli nie będziemy o tym mówić. Ja wszystkim w rodzinie odpowiadam na takie pytania że od dwóch lat nie mogę zajść w ciążę, pojawiają się różne reakcje ale głównie wywołuje to falę historii różnych, ale ja wiem że to miało mnie pocieszyć. Szczególnie te wszystkie ciotki i ich znajome co już miały robić in-vitro a magicznie/dzięki modlitwie zaszły w ciąże. Brzmi okropnie ale lepsze to niż teksty o wzięciu się do roboty albo że dobry wujek pokaże jak to się robi. Cieszy mnie że moja ultra moher babcia dzięki mnie dopuszcza in-vitro, że pyta mnie jak sobie radzę itd. To jest mój osobisty sukces 😉

Magdulina Kochana wiem co czujesz, też w najgorszych momentach chciałabym pogadać z moja mamą, podpytać o wiele rzeczy ale niestety w tym roku przypada 10 rocznica jej śmierci. Twoja babcia jest cały czas z Tobą i czuwa nad Wami, a Ty jesteś wspaniałą mamą, po prostu nie zawsze się da upilnować dzieci. Ja np utopiłam kiedyś 4 kocięta bo się bawiłam że je piorę, miałam 4 lata, albo mając jakieś 6 lat biegałam z koleżanką po deskach z budowy na które nam nie wolno było wchodzi i wbiłam sobie gwóźdź w stopę, na wylot! Takich historii mam na pęczki. Dlatego wiem że dzieci maja durne pomysły i nie ma tu krzty winy rodziców!

Sasanko jeśli nie masz furaginy to nospa daje trochę ulgi, przeciwbólowe i przeciwzapalne też pomogą, najlepszy by był ibuprofen ale jeśli nie chcesz brać tego to pyralgina albo apo napro. To jest mój zestaw awaryjny bo zapalenie pęcherza to moje drugie imię😉 a historia „jak zostałam siusiumajtkiem” mnie rozwaliła 🤣

Sasanka55., szona, Madziandzia, Magddullina2 lubią tę wiadomość

30 lat 🍍 starania od II 2018
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
    ❌AMH
    IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻

👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie

💉IVF💊
    IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
    19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
    22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭

💉IMMUNOLOGIA🦠
    IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
    ❌TEST IMK
    ❌TEST CBA
    ❓ANA 3
    ✅P/c przeciwplemnikowe
    ❓KIR
    ❓HLA-C

Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻
  • Salome Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wszystkie będziemy wspaniałymi mamusiami! Sasanka, Szona, Madziandzia, Judit, Fiore, aeiouy, Misia, Monika, Elfia, Iseko, 5ylwian, Niecierpliwa, Dzulka, moyeu i reszta! Jestem tego pewna!

Judit, Twój sen mnie mega rozbawił :) Opowiedziałam mężowi też ten o wsadzaniu dzieciaków do autobusu do Białegostoku - trząsł się ze śmiechu 😂
    A co do Gyncentrum - my ani razu nie odbieraliśmy wyników w klinice, zawsze wysyłali na maila, więc nie wiem, o co chodzi...

Monika, testowałaś??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2020, 11:17

szona, MonikA_89!, Fiore, Sasanka55., Madziandzia, moni05, Misiaa, moyeu, Judit, Mildred, DzulkaJ, Iseko, aeiouy lubią tę wiadomość

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • Pinka. Znajoma

Wysłany: 9 lutego 2020, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopisuje sie do listy. Testowanie na 17.02. :)

szona, aeiouy lubią tę wiadomość

Pinka
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik wrote:
    Hej dziewczyny! Mam pytanie ,tak wiec kilka dni wcześniej robiłam testy ciążowe i wychodziła druga blada kreska ale była dzisiaj dostałam delikatnego krwawienia co robić?
    Ja bym poszła na betę. Jeśli to ciąża, to wtedy szybko do gina po duphaston albo luteinę :)

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    Dziewczyny, wszystkie będziemy wspaniałymi mamusiami! Sasanka, Szona, Madziandzia, Judit, Fiore, aeiouy, Misia, Monika, Elfia, Iseko, 5ylwian, Niecierpliwa, Dzulka, moyeu i reszta! Jestem tego pewna!

Judit, Twój sen mnie mega rozbawił :) Opowiedziałam mężowi też ten o wsadzaniu dzieciaków do autobusu do Białegostoku - trząsł się ze śmiechu 😂
    A co do Gyncentrum - my ani razu nie odbieraliśmy wyników w klinice, zawsze wysyłali na maila, więc nie wiem, o co chodzi...

Monika, testowałaś??
    Na razie dzielnie walczę z pokusą sikania. Nawet nie kupiłam testu, żeby nie kusił. W środę po pracy pojadę na betę :)

Salome, szona, aeiouy lubią tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
  • Fiore Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika będę czekać na tą betę/ test jak na swój, na prawdę tak Ci kibicuję, już wiem, że będę odświeżać forum co chwilę w środę w takim razie!!
    Maria i ja jestem tego zdania. Uda się, prędzej czy później, tak czy inaczej tak będzie. Dostaniemy po mordzie wiele razy jeszcze pewnie od życia, ale będziemy mamami. Jak ty się czujesz? Czujesz już coś w jajnikach? :D

MonikA_89!, Salome, szona, DzulkaJ, aeiouy lubią tę wiadomość

Starania od 04.2018.
    Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
    AMH 4,4.
    03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
    07.2019- HyCosy- oba drożne.
    02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
    03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt- <3
    f2wl2n0a4zf2jm0h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2020, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, jestes naprawde nasza cierpliwa ksiezniczka :* <3

Maria <3 Tak bedzie :) :*

MonikA_89!, aeiouy lubią tę wiadomość

‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - po trymestrach

Odpowiednia dieta w ciąży wpływa nie tylko na przebieg samej ciąży, ale również na zdrowie Twojego dziecka w przyszłości (np. słaby układ odpornościowy dziecka lub problemy z otyłością). Przeczytaj dlaczego dieta w ciąży jest tak istotna, czy kompleks witamin jest w stanie ją zastąpić oraz na co powinnaś zwrócić uwagę w każdym trymestrze ciąży.   

CZYTAJ WIĘCEJ