Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie And the Oscar goes to… - czyli lutowe testowanie 
Odpowiedz

And the Oscar goes to… - czyli lutowe testowanie 

Oceń ten wątek:
  • Salome Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiore wrote:
    Monika będę czekać na tą betę/ test jak na swój, na prawdę tak Ci kibicuję, już wiem, że będę odświeżać forum co chwilę w środę w takim razie!!
    Maria i ja jestem tego zdania. Uda się, prędzej czy później, tak czy inaczej tak będzie. Dostaniemy po mordzie wiele razy jeszcze pewnie od życia, ale będziemy mamami. Jak ty się czujesz? Czujesz już coś w jajnikach? :D

Jajników nie czuję specjalnie, ale jutro mam pierwszy podgląd, to zobaczymy, czy coś tam rośnie.
    Jeśli chodzi o samopoczucie, to nie jest źle, choć jestem dość senna - zasypiam po 21 ;) Czasem mnie głowa zaboli albo mi się zbyt gorąco zrobi.

Fiore lubi tę wiadomość

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2020, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kochane, jesteście dla mnie jak lody i miękkie podusie 😘❤
    Wycieram gila i walczę dalej ;)

szona, Iseko, aeiouy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2020, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia wytrwałaś! Do środy jeszcze trochę, może jakimś przypadkiem test Ci wpadnie w łapki 🙊😆

MonikA_89! lubi tę wiadomość

• AsiaaaL Nowa

Wysłany: 9 lutego 2020, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) jestem tu nowa i zacznę od tego, że mamy z mężem już prawie 10 mies córeczkę i od 4 mies staramy się o drugie dziecko. Właściwie nie wiem co idzie nie tak, może to że za dużo o tym myślę. Pierwsza ciąża to strzał w dziesiątkę w pierwszym cyklu a teraz czekamy dalej. W środę mam spodziewaną@ a od tygodnia boli mnie już całe podbrzusze, dziś to nawet odczuwam na prawdę bardzo boleśnie. Zrobiłam dziś test , niestety negatywny. Tak bardzo bym chciała żeby w końcu się udało...

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaaaL uda się, w końcu się uda..ja walczę o to aby dziecko mieć przy soboe już w tym roku będzie 4 rok.. ale wytrwałość podobno popłaca ;)

Dziewczyny jak czytam o tym że nie macie mamy to łzy cisną mi się do oczu...dla mnie mama to moja najlepsza przyjaciółka i na ten moment nie umię sobie wyobrazić że jej nie ma...mam w niej ogromne wsparcie.. dobrze że macie kogoś kto Was zawsze wesprze, wspomoże... i pamiętajcie że i my jesteśmy dla Was :)

Monika szacun! Ja bym pewnie nie wytrzymała do środy :p

moyeu, Mildred, aeiouy, MonikA_89! lubią tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Judit Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    Dziewczyny, wszystkie będziemy wspaniałymi mamusiami! Sasanka, Szona, Madziandzia, Judit, Fiore, aeiouy, Misia, Monika, Elfia, Iseko, 5ylwian, Niecierpliwa, Dzulka, moyeu i reszta! Jestem tego pewna!

Judit, Twój sen mnie mega rozbawił :) Opowiedziałam mężowi też ten o wsadzaniu dzieciaków do autobusu do Białegostoku - trząsł się ze śmiechu 😂
    A co do Gyncentrum - my ani razu nie odbieraliśmy wyników w klinice, zawsze wysyłali na maila, więc nie wiem, o co chodzi...

Monika, testowałaś??

Haha no te sny świadczą chyba o chorobie psychicznej. Jednak już rok czasu myślę tylko o ciąży. To nie może nie mieć wpływu na zdrowie psychiczne :p

Z tymi badaniami to porażka. Już drugi raz taka sytuacja. Tym bardziej jestem zła że jednak mąż mówił im żeby wysłali mu to na maila to nie mówiły, że nie mogą. Za pierwszym razem jak się badał to była taka sama sytuacja ale wtedy pracowali dłużej i po prostu podjechałam po te wyniki. Nie wiem czy ma na to wpływ że w Częstochowie to jest tylko taki ich jeden z punktów. To nie jest jakaś klinika gdzie mogłabym się leczyć bo wizyty są tu tylko w poniedziałki i dojeżdża tu jakiś lekarz z Katowic..
    Aa jeszcze hit mąż poszedł i mówi że był umówiony i chce zbadać :hba, scd, morfologie, żywotność i te podstawowe badania. A Pani się zapytała czy to z krwi czy moczu...

ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    ❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
    została ❄ 4AA

13.02 kriotransfer ❄️4AA
    14.03 jest serduszko❤️

endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2020, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dzisiaj 8dpo, oczywiście do testu kusi..póki co kluje mnie jajnik z którego była owu. Wczoraj na papierze zauważyłam dosłownie 4 kropki krwi, to bylo jednorazowe, nie nakręcam się że to było plamienie implantacyjne, tak sobie wmawiam że się nie nakręcam, ale wiecie co? OCZYWIŚCIE ŻE SIĘ NAKRECAM ! 😂😂😂

szona, MonikA_89! lubią tę wiadomość

• Tajka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ,jestem tu Nowa:) staramy się o pierwsze dziecko od 8 cykli. Owulacje mialam 7 dni temu, nastepny okres mam dostać za 9 dni. Dzisiaj boli mnie brzuch jak na okres i boli mnie głowa:(

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2020, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaaaL wrote:
    Hej dziewczyny :) jestem tu nowa i zacznę od tego, że mamy z mężem już prawie 10 mies córeczkę i od 4 mies staramy się o drugie dziecko. Właściwie nie wiem co idzie nie tak, może to że za dużo o tym myślę. Pierwsza ciąża to strzał w dziesiątkę w pierwszym cyklu a teraz czekamy dalej. W środę mam spodziewaną@ a od tygodnia boli mnie już całe podbrzusze, dziś to nawet odczuwam na prawdę bardzo boleśnie. Zrobiłam dziś test , niestety negatywny. Tak bardzo bym chciała żeby w końcu się udało...

A karmisz córeczkę piersią ? Badałaś prolaktyne, progesteron itp? Może organizm nie doszedl jeszcze do siebie po porodzie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2020, 15:13

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam w tym cyklu chyba wszystkie możliwe objawy ciąży... piekące policzki od kilku dni, cycki jak banie że dotknąć nie idzie, jakiś dziwny śluz, delilatna opryszczka na ustach, ogólne osłabienie itp..i po tym wiem że znowu się nie udało...czekam na bezobjawowy cykl i wtedy powiem...tak to jest to! :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2020, 15:47

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

• Mildred Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje!
    Każda z nas zostanie mamą ! Ja w to bardzo wierzę ! I to już wkrótce ! 🙏👣
    Coraz więcej nowych osób pojawia się na forum, życzę wam dziewczyny abyście nie musiały długo tutaj zostawać !!
    Teraz widac, że niepłodności to naprawdę problem na coraz większą skalę.
    Nawiązując do mam ❤️
    Moja mama najkochańsza na świecie jeszcze w grudniu (nie wiedziała o mojej ciąży), mówiła, że czytała o invitro i zmieniła zdanie na ten tamat i jakby co to nam pomoże z kasą (Szonka mamy są cudowne ❤️) a kilka dni temu płakała ze mną ze szczęścia jak dowiedziała się o ciąży.

Monika89 cały czas przesyłam fale dobrych myśli w waszą stronę ! Czekam tylko na dobre wieści !

U mnie zaczęło się 14 tydzień. 🙏❤️
    Dziękuję wam dziewczyny za wsparcie i dobre myśli ! 💞

DzulkaJ, MonM, Pauliśka, Iseko, moni05, Misiaa, szona, aeiouy, Madziandzia, MonikA_89!, Ochmanka, Szczesliwa_mamusia, Suszarka, agge lubią tę wiadomość

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • Pauliśka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie, że każda z nas tu zajdzie w upragnioną ciążę! Wcześniej czy później ale tak się stanie i ooo!
    Ja wczoraj oczywiście zaczęłam sikanie, jak co miesiąc 8 dpo 🙈 jakieś cienie, przebłyski na babyboom-ach no i oczywiście moje ukochane kłamczuchy bobki :D nie wiem czemu ja to sobie robię 🙈 ale dziś bobek mocniejszy niż wczoraj i powiem, że zaczęło mnie to zastanawiać 🙈 znowu się nakręcę i upadek będzie bolesny ehhh...

Sasanka55., moni05 lubią tę wiadomość

8p3os65gp79cy9ly.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2020, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    No pewnie, że każda z nas tu zajdzie w upragnioną ciążę! Wcześniej czy później ale tak się stanie i ooo!
    Ja wczoraj oczywiście zaczęłam sikanie, jak co miesiąc 8 dpo 🙈 jakieś cienie, przebłyski na babyboom-ach no i oczywiście moje ukochane kłamczuchy bobki :D nie wiem czemu ja to sobie robię 🙈 ale dziś bobek mocniejszy niż wczoraj i powiem, że zaczęło mnie to zastanawiać 🙈 znowu się nakręcę i upadek będzie bolesny ehhh...

A co to "ukochane kłamczuchy bobki"...? 😊

• Pauliśka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonM wrote:
    A co to "ukochane kłamczuchy bobki"...? 😊
    Bobo testy :) te żółte. Prawie zawsze na nich coś się pojawia...

8p3os65gp79cy9ly.png
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka nie katuj się od 8dpo zacznij choć od 10 :p

Ja w tym cyklu zatestuję 2 dni przed teoretyczną @ i tyle...ot tak dla sportu :p

Pauliśka, Ochmanka, Iseko lubią tę wiadomość

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

• Pauliśka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem straaaaasznie niecierpliwa jeśli o to chodzi 🙈 no nic, czekam do jutra i będę dalej testować :D

8p3os65gp79cy9ly.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2020, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Bobo testy :) te żółte. Prawie zawsze na nich coś się pojawia...

Ja to jestem testujaca od 7dpo, nie wiem po co, ale tak już mam 😉 teraz kupiłam jakieś testy na allegro i to są pierwsze testy na których po czasie nie pojawia się druga kreska, a tak to na każdym ta druga kreska się pojawia, no bo oczywiście dodam że wpatruje się w testy jak w obrazek przez kilka godzin a nawet ba! Na drugi dzień 😂

• Pauliśka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    c87b4a46c75d.jpg
    Co by tradycji stało się zadość wrzucam tutaj moje duchy 🙈 20 h różnicy między jednym a drugim 🙈
    Ja właśnie te babyboom testy kupowałam i na nich nigdy nawet cienia nie było, a wczoraj i dziś jakieś duchy są, ale na zdjęciu nie złapię nawet...

MonM, Suszarka, moyeu lubią tę wiadomość

8p3os65gp79cy9ly.png
  • szona Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    c87b4a46c75d.jpg
    Co by tradycji stało się zadość wrzucam tutaj moje duchy 🙈 20 h różnicy między jednym a drugim 🙈
    Ja właśnie te babyboom testy kupowałam i na nich nigdy nawet cienia nie było, a wczoraj i dziś jakieś duchy są, ale na zdjęciu nie złapię nawet...

No, ten na dole widoczny na luzie. Zaklinam te bobki, żeby nie robiły już siary!!! ✊✊ Czekam na jutrzejszy test! Ja już nawet wędrowałam do kasy z testami, ale zawrocilam, odłożyłam je i wyszłam z rossmana ;) Kupię może te z Allegro w końcu.

Pauliśka lubi tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Fiore Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez widzę ten dolny, niech to będzie to, niech te testy odzyskają swoje dobre imię 😅✊🏻

Pauliśka lubi tę wiadomość

Starania od 04.2018.
    Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
    AMH 4,4.
    03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
    07.2019- HyCosy- oba drożne.
    02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
    03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt- <3
    f2wl2n0a4zf2jm0h.png
‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ