X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Antybiotyk po owulacji?
Odpowiedz

Antybiotyk po owulacji?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kika413 Nowa

Wysłany: 19 marca, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim ;)
    Jestem aktualnie 10 dni po owulacji. 5 dni po owulacji zaczęło się u mnie zapalenie pęcherza- problem opanowałam d mannozą i żurawiną. Jednak dzisiaj doszło do tego silne zapalenie gardła. Został mi przepisany amoksiklav, przed wzięciem leku postanowiłam zrobić test - szczerze mówiąc zrobiłam go dla świętego spokoju. Po 15 minutach wybarwiła się ciemna druga kreska (facelle paskowy). I tutaj zaczyna się mój problem. Podejrzewam, że test po takim czasie jest fałszywie pozytywny, ale jako że o ciążę staram się już od 2 lat wkradło się źródło niepokoju. Czy któraś z Was brała amoksiklav po owulacji ale jeszcze przed miesiączką? Czy jest to bezpieczne? Będę bardzo wdzięczna za każdą odpowiedź :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ