X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Bòle miesiączkę bez miesiączki
Odpowiedz

Bòle miesiączkę bez miesiączki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • An1 Znajoma

Wysłany: 23 czerwca 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam cykle stymulowane. Poprzedni cykl trwał 34 dni. Teraźniejszych cykl trwa już 36 dni a faza lutealna trwa 17 dni a owulacja potwierdzona na 19 dc. Od 3 dni mam bòle miesiączkowe ale tej miesiączku nie ma. 14 dpo test ciążowy negatywny. Temperatura od około tygodnia utrzymuje się na stałym wyższym poziomie 36,8-36,9. Czy takie objawy ciąży kròraś miała mimo negatywnego testu? Na betę wybieram się dopiero po weekendzie

An1
  • m_d_f Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Objawy, temperatura i 17-dniowa fl dają nadzieję na to, że się udało. Aż dziwne, że test nic nie pokazał. Może spróbuj jakiś innej firmy? Jeśli to naprawdę 17 dpo i jest ciąża, to nawet zrobiony nie z porannego moczy powinien pokazać chociaż bladą kreskę.

Starania o drugie dziecko

HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • An1 Znajoma

Wysłany: 23 czerwca 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dziwne że test w 14dniu nic nie wykazał. A co do terminu owulacji to jestem na 100% pewna. 18 dc zastrzyk ovitrelle na pęknięcie a 20 dnia cyklu usg ktòre potwierdza że dzień wcześniej pękł pecherzyk

An1
  • m_d_f Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak tam?

Starania o drugie dziecko

HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • MalaZnadzieja Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ja tez tak mam 15 dp bole jak na, @ a jej juz od 2 dni nawet nie widac a testy negatywne. Zawsze mialam cykle 26 dniowe

Starania od 12.2017
    Wysokie TSH
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ