Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

beta 1,2

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! przez 3 lata brałam antykoncepcję. Od miesiąca bardzo aktywnie staramy się z mężem o dziecko. Dziś jest mój 45 dc, @spóźnia się 16 dni. (jest to pierwsza miesiączka po krwawieniu z odstawienia). Wynik beta hcg sprzed półtora tygodnia wynosił 1,2... Czy jest szansa? Jutro kolejna beta i ginekolog..Mam nadzieję jeszcze..

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zależy kiedy i czy w ogóle była owulacja :) po odstawieniu antykoncepcji też miałam długi cykl, później nieregularne

dimmig mamma lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testy owulacyjne wykazały owulację :) także jeszcze jakiś cień nasdziei się we mnie tli

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W którym dc? Mi teraz owu wykazały w 22 dc, okresu brak, testy negatywne. Niestety testy owulacyjne pokazują tylko wzrost poziomu lh a czy do pęknięcia pęcherzyka doszło to nie wiemy:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale trzymam kciuki, my się staramy już 11 cykl o drugie dziecko więc uczy mnie to bardzo cierpliwości :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teoretycznie w 15 dc ;) przed antykoncepcją moje cykle trwały 30-32 dni, a dziś 45 i nie wiem co myśleć już wcale..

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za kciuki i vice versa w takim razie! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w pierwszą ciążę zaszłaś bez problemów?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm a robilas testy po owulacji? Moze doszlo do niej pozniej, ja tak miałam, kilka razy w cyklu wzrastalo lh i wychodziły pozytywne. Spróbuj za parę dni bhcg tak jak pisałaś, niestety chyba nic się nie wymyśli.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza nieplanowana ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ano trzeba czeka czekać, oby tylko do jutra! Dziękuję za odpowiedź ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli owulacja miałaby miejsce w 15dc to taka beta w 100% juz oznacza, ze ciąży nie ma i nie jest to za wcześnie na test. Owulacja mogłaby się przesunąć na pozniejsze dni i wtedy szansa jest jeszcze. No i 3 opcja, ze owulacji nie było dlatego cykl jest wydłużony :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ