X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Beta 9 dni po zastrzyku ovi
Odpowiedz

Beta 9 dni po zastrzyku ovi

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Cukrzycowa Debiutantka

Wysłany: 4 grudnia 2024, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tydzień temu w poniedziałek 12dc (25.11) na wizycie u ginekologa pęcherzyk 2,6cm, (po 5 dniowej stymulacji clo), dostałam zastrzyk. Starania 24, 25, 26 listopada.
    Dzisiaj miałam iść zrobić progesteron, wynik niżej. Zrobiłam też betę… czy to może być jeszcze pozostałość po zastrzyku? Czy może jednak coś się dzieje?

Beta 1,21
    Progesteron 17,60ng/ml

• Kaliope Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2024, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukrzycowa wrote:
    Tydzień temu w poniedziałek 12dc (25.11) na wizycie u ginekologa pęcherzyk 2,6cm, (po 5 dniowej stymulacji clo), dostałam zastrzyk. Starania 24, 25, 26 listopada.
    Dzisiaj miałam iść zrobić progesteron, wynik niżej. Zrobiłam też betę… czy to może być jeszcze pozostałość po zastrzyku? Czy może jednak coś się dzieje?

Beta 1,21
    Progesteron 17,60ng/ml

Hej Cukrzycowa. Bety nie badamy tak wcześnie po zastrzyku Ovitrelle. Jej wynik będzie niewiarygodny i na moje są to pozostałości po zastrzyku. Betę należy powtórzyć (najbardziej optymalnie 14 po podaniu leku). Niezależnie od tego, pęcherzyk 26 mm jest już dość spory.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2024, 17:40

Ja: 35, on: 34

✅IO w remisji- Metformina 2000 mg, usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
    📍AMH 22 ng/ml
    📍PCOS, długie, bezowulacyjne cykle, hiperandrogenizm, hiperplazja endometrium, niedrożny lewy jajowód
    ❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
    ❌02.04.2025- chlamydia w posiewie- Azytromycyna
    20.03.2025 ⏸️- beta 233
    02.04.2025 pęcherzyk cążowy + żółtkowy
    📆09.04.2025- wizyta serduszkowa
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ