X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Beta 9 dni po zastrzyku ovi
Odpowiedz

Beta 9 dni po zastrzyku ovi

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Cukrzycowa Debiutantka

Wysłany: 4 grudnia, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tydzień temu w poniedziałek 12dc (25.11) na wizycie u ginekologa pęcherzyk 2,6cm, (po 5 dniowej stymulacji clo), dostałam zastrzyk. Starania 24, 25, 26 listopada.
    Dzisiaj miałam iść zrobić progesteron, wynik niżej. Zrobiłam też betę… czy to może być jeszcze pozostałość po zastrzyku? Czy może jednak coś się dzieje?

Beta 1,21
    Progesteron 17,60ng/ml

• Kaliope Autorytet

Wysłany: 6 grudnia, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukrzycowa wrote:
    Tydzień temu w poniedziałek 12dc (25.11) na wizycie u ginekologa pęcherzyk 2,6cm, (po 5 dniowej stymulacji clo), dostałam zastrzyk. Starania 24, 25, 26 listopada.
    Dzisiaj miałam iść zrobić progesteron, wynik niżej. Zrobiłam też betę… czy to może być jeszcze pozostałość po zastrzyku? Czy może jednak coś się dzieje?

Beta 1,21
    Progesteron 17,60ng/ml

Hej Cukrzycowa. Bety nie badamy tak wcześnie po zastrzyku Ovitrelle. Jej wynik będzie niewiarygodny i na moje są to pozostałości po zastrzyku. Betę należy powtórzyć (najbardziej optymalnie 14 po podaniu leku). Niezależnie od tego, pęcherzyk 26 mm jest już dość spory.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia, 17:40

35 lat
    ✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
    AMH 22 ng/ml
    ❌PCOS- brak owulacji i menstruacji
    ❌Brak reakcji na Klomifen
    ❌Hiperandrogenizm
    ❌Przebyta w przeszłości infekcja C.Trachomatis

I 07.24 Ovaleap lekka hiperka ❌
    II 08.24 Ovaleap + Ovitrelle ❌
    III 10.24 Ovaleap + Ovitrelle ❌
    IV 11.24 Ovaleap + Ovitrelle ❌

09.01.2025- laparoskopia, histeroskopia i inne.
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ