X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Beta 9 dni po zastrzyku ovi
Odpowiedz

Beta 9 dni po zastrzyku ovi

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Cukrzycowa Debiutantka

Wysłany: 4 grudnia 2024, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tydzień temu w poniedziałek 12dc (25.11) na wizycie u ginekologa pęcherzyk 2,6cm, (po 5 dniowej stymulacji clo), dostałam zastrzyk. Starania 24, 25, 26 listopada.
    Dzisiaj miałam iść zrobić progesteron, wynik niżej. Zrobiłam też betę… czy to może być jeszcze pozostałość po zastrzyku? Czy może jednak coś się dzieje?

Beta 1,21
    Progesteron 17,60ng/ml

• Kaliope Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2024, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukrzycowa wrote:
    Tydzień temu w poniedziałek 12dc (25.11) na wizycie u ginekologa pęcherzyk 2,6cm, (po 5 dniowej stymulacji clo), dostałam zastrzyk. Starania 24, 25, 26 listopada.
    Dzisiaj miałam iść zrobić progesteron, wynik niżej. Zrobiłam też betę… czy to może być jeszcze pozostałość po zastrzyku? Czy może jednak coś się dzieje?

Beta 1,21
    Progesteron 17,60ng/ml

Hej Cukrzycowa. Bety nie badamy tak wcześnie po zastrzyku Ovitrelle. Jej wynik będzie niewiarygodny i na moje są to pozostałości po zastrzyku. Betę należy powtórzyć (najbardziej optymalnie 14 po podaniu leku). Niezależnie od tego, pęcherzyk 26 mm jest już dość spory.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2024, 17:40

Ja: 35, on: 34

✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
    📍AMH 22 ng/ml
    📍PCOS- brak samoistnej owulacji i menstruacji
    📍hiperandrogenizm
    📍przebyta infekcja C.Trachomatis
    📍hiperplazja endometrium

❌ Lewy jajowód niedrożny
    ✅ Usunięte niewielkie ognisko endometriozy

💉4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ