Beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny proszę powiedzcie, czy to możliwe mieć objawy ciąży przed wzrostem beta HCG (tj przy zaw. <0,1U/l)? Czy to właśnie pojawianie się zwiększonej ilości tego hormonu jest tego powodem?💃'95🕴️'90
🍀 Aktualnie 11cs o pierwsze bobo! 👶
🗓️ Plan działania:
🌼 14/02/25 Sono- HSG
🌼 🔜 02/25 IUI 🫠
Diagnostyka:
❌ Endometrioza otrzewnowa
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
➖ IO, BMI 24.9 🥳🥳(-> metformina + dieta)
➖ U partnera: morfologia 4%, obniżony ruch postępowy, ale dużą ilością nadrabia
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml -
nick nieaktualnyKurde dziewczyny ratunku, ja wiem, że jutro Wigilia ale potrzebuję rady. Okres spóźnia mi się tydzień, nadal kp więc wiem, że one mogą być różnie. Robiony e cyklu progrsteron wyszedł mega niski, moja gin powiedziała, że przy takim w życiu w ciąże nie zajdziemy, dostałam duphaston który mam brać 16-26tc. Więc sobie zupełnie odpuściliśmy.Ale zrobiłam test właśnie i chyba jest pozytywny?tzn druga kreska jest blada.... Co robić? Brać na wszelki wypadek duphaston? Do mojej gin nie mogę się dodzwonić, nie mam gdzie dziś zrobić bety, żaden gin nie ma miejsca na wizytę....
gilmoregirl lubi tę wiadomość
-
Ja bym brała duphaston dalej jesli tylko masz podejrzenie, że jesteś w ciąży. Jeżeli naturalnie masz niski progesteron to nie ryzykowalabym na twoim miejscu odstawienia... Może powtórz test z moczu jutro?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2017, 08:08
Pierwsze dziecko - córka - sierpień 2018
Druga ciąża - 24.03 (11 dpo) beta 45, przewidywany TP 3.12.2020 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Monikawysocka wrote:Witam dziewczyny .
Ja z pytaniem
Mialyscie ze labatorium w jednym inaczej wychodzila beta a w drugiej inaczej ?
Przedwczoraj mialam 27,72
dzisiaj juz 12,48
mam sie martwic ?
jutro ginekolog
Przykro mi wygląda na ciążę biochemicznąnawet jak w innym laboratoriom to nie powinna tak spaść ale dla pewnośći za dwa dni powtórz w ostatnim labie by mnieć pełny obraz sytuacji. Sprawdż od razu TSH i progesteron bo tutaj może być problem.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Przykro mi wygląda na ciążę biochemiczną
nawet jak w innym laboratoriom to nie powinna tak spaść ale dla pewnośći za dwa dni powtórz w ostatnim labie by mnieć pełny obraz sytuacji. Sprawdż od razu TSH i progesteron bo tutaj może być problem.
Ehh już zdazylam nawet sie wyplakac...
dziekuje -
nick nieaktualnyDziewczyny! Okres spóźniał mi sie 5 dni więc stwierdziłam, że zrobię test ciążowy i szok DWIE KRESKI! Odrazu poleciałam na betę hCg i dosłownie kilka minut temu dostałam wyniki: 1437,15 jak myślicie dobry wynik? Dodam, że ostatnia miesiączkę miałam 12 grudnia.
Foto_Anna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagnieszka00 wrote:wynik swiadczy o ciazy
tylko trezba powtorzyc bete za 2 dni i zobaczyc jak przyrasta
gratulacje
Tak, tak wiem że wyniki świadczy o ciąży. Aha, czyli powtórzyć i wtedy można wywnioskować czy dobrze wzrasta tak?agnieszka00 lubi tę wiadomość
-
Hej, jestem tutaj nowa, z gory przepraszam za brak polskich znakow, ale mieszkam za granica. Mam takie pytanie. Moja ostatnia miesiaczka byla 24/12. Ten cykl zaczelam z clomidem (3-7) po jednej tabletce, mialam takze 5 zastrzykow stymulujacych wzrost pecherzyka srednio co dwa dni i w koncu trigger shot, czyli zastrzyk zeby pecherzyki pekly. Bylo to w ostatnia niedziele 7/01. Tak jak gin zalecila kochalismy sie 8/01 wieczorem i nastepnego dnia rano.
Moje pytanie to kiedy najwczesniej moge zrobic Bete z krwi? po przeczytaniu wielu postow w koncu sie zamieszalam i juz sama nie wiem. jak wiadomo zastrzyk sprawia ze testy beda teraz pozytywne, i od 19 dnia cyklu przyjmuje tez duphaston.
Przepraszam za nieco chaotyczny post, ale mam nadzieje ze wystarczajaco wyjasnilam sytuacje, i pozdrawiam wszystkie starajace sie kobietkiRok staran -
Zuczek27 wrote:Hej, jestem tutaj nowa, z gory przepraszam za brak polskich znakow, ale mieszkam za granica. Mam takie pytanie. Moja ostatnia miesiaczka byla 24/12. Ten cykl zaczelam z clomidem (3-7) po jednej tabletce, mialam takze 5 zastrzykow stymulujacych wzrost pecherzyka srednio co dwa dni i w koncu trigger shot, czyli zastrzyk zeby pecherzyki pekly. Bylo to w ostatnia niedziele 7/01. Tak jak gin zalecila kochalismy sie 8/01 wieczorem i nastepnego dnia rano.
Moje pytanie to kiedy najwczesniej moge zrobic Bete z krwi? po przeczytaniu wielu postow w koncu sie zamieszalam i juz sama nie wiem. jak wiadomo zastrzyk sprawia ze testy beda teraz pozytywne, i od 19 dnia cyklu przyjmuje tez duphaston.
Przepraszam za nieco chaotyczny post, ale mam nadzieje ze wystarczajaco wyjasnilam sytuacje, i pozdrawiam wszystkie starajace sie kobietki
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄