X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Beta, poronienie, wątpliwości
Odpowiedz

Beta, poronienie, wątpliwości

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Aga1995. Debiutantka

Wysłany: 31 marca 2023, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. W czwartek tydzień temu robiłam betę. Była 1,10. W piątek lekarz przekazał że jest podejrzenie ciąży, tylko beta jest zrobiona za szybko i mogła nie wyjść. W poniedziałek dostałam krwawienia. Trwało tylko dwa dni. Lekarz przekazał że to prawdopodobnie poronienie, ciąża biochemiczna, ale nie mamy bety wyższej niż 5 żeby potwierdzić. Lekarz przekazał żeby betę zrobić w czwartek i w poniedziałek, która powinna być już niższa. Wczorajsza beta jest 2,3. W sobotę uprawialiśmy seks z chłopakiem. Wydaje mi się niemożliwe żeby znowu coś było na rzeczy, nie chcę robić już sobie nadziei, od poniedziałku wylałam już dużo łez. Ale z drugiej strony ten wynik bety nie daje mi spokoju. Dwa testy wykonane popołudniu wychodzą negatywne. Dziewczyny, jak myślicie co ten wynik bety może oznaczać? Później będę się kontaktować z lekarzem. Ale od wczoraj mam już mętlik w głowie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2023, 06:06

• anita_pe Autorytet

Wysłany: 31 marca 2023, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta robiona w tym samym laboratorium ?

26.09.2019 - Franio 💙
    06.12.2023 - Staś 💙

28.03.2024 - ⏸️
    11.04.2024 - b-hcg 3474
    13.04.2024 - b-hcg 5397
    15.04.2024 - pęcherzyk żółtkowy 0,34 brak zarodka
    23.04.2024 - 6+5 jest ❤️
  • Aga1995. Debiutantka

Wysłany: 31 marca 2023, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ