X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Beta ujemna testy pozytywne
Odpowiedz

Beta ujemna testy pozytywne

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • aga2319 Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Wracam tu 3 raz, po 6 latach :)
    Mam problem z testami, co nie ukrywam jest kłopotliwe chociażby że względu na leki, które przyjmuję. Lekarz po weekendzie.

Testy paskowe wychodzą pozytywnie. Pierwszy zrobiłam około 8-10dnia PO. Wyszedł blady ale na plus. Poszłam od razu na betę, która wyszła na poziomie zerowym. Poniżej 0,1.
    Stwierdziłam że test musiał być wadliwy, ale nie dawało mi to spokoju i zrobiłam jeszcze 3, 2 w dniu kolejnym i 1 dzisiaj, wszystkie pozytywne, a kreska ciemnieje. Dodam, że wszystko się zgrywa w czasie i z objawami: brak miesiączki, częstomocz, ogromna senność i zmęczenie no i wyglądam jak zombie :p dzisiaj też powtórzyłam betę, na której wynik czekam.
    Czy ktoś miał taką sytuację? Czy jest możliwość błędu w laboratorium?
    Pomijając ciekawość i potrzebę wiedzy że względu na leki chodzi też o to, co może powodować ewentualnie falyszy wynik?

• Imbirowa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2022, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga2319 wrote:
    Witam,
    Mam problem z testami, co nie ukrywam jest kłopotliwe chociażby że względu na leki, które przyjmuję. Lekarz po weekendzie.

Testy paskowe wychodzą pozytywnie. Pierwszy zrobiłam około 8-10dnia PO. Wyszedł blady ale na plus. Poszłam od razu na betę, która wyszła na poziomie zerowym. Poniżej 0,1.
    Stwierdziłam że test musiał być wadliwy, ale nie dawało mi to spokoju i zrobiłam jeszcze 3, 2 w dniu kolejnym i 1 dzisiaj, wszystkie pozytywne, a kreska ciemnieje. Dodam, że wszystko się zgrywa w czasie i z objawami: brak miesiączki, częstomocz, ogromna senność i zmęczenie no i wyglądam jak zombie :p dzisiaj też powtórzyłam betę, na której wynik czekam.
    Pomijając ciekawość i potrzebę wiedzy że względu na leki chodzi też o to, co może powodować ewentualnie falyszy wynik?
    Wadliwy test. Beta to jest pewnik. Być może zdarzają się sytuacje, w których następuje pomyłka wiec dlatego powtórz betę 14 dni po domniemanej owulacji.

2017.05 - rozpoczęcie starań
    2019.05 - HSG ✅
    2019.06 - 👼🏻
    2019.10 - IUI ✅
    2020.06 - 👶🏼
    2021.11 - 2022.01 - 3 IUI ❌
    2022.04 - HSG ✅
    2022.05 - 4 IUI ❌
    2025 - IVF
    👩🏻
    📍 PCOS - brak owulacji, AMH 4
    📍 Hashimoto, niedoczynność
    📍 PAI- 1 homo

👨🏼
    📍 Hormony ✅
    📍 Morfologia 2-3 %
  • karola Autorytet

Wysłany: 1 maja 2022, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga2319 wrote:
    Witam,

A nie bierzesz zastrzyków na pęknięcie pęcherzyków (Ovitrelle, Pregnyl)?

Starania o pierwsze dziecko od lutego 2021
    Listopad '21 ciąża biochemiczna 💔

Listopad 2022- nasza córeczka już z nami ❤️

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ