Forum W oczekiwaniu na testowanie BLADZIOCHY CZY ZWIDY???
Odpowiedz

BLADZIOCHY CZY ZWIDY???

Oceń ten wątek:
  • Karo33 Debiutantka
    Postów: 13 3

    Wysłany: 17 kwietnia, 11:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, umówiłam się na czwartek na wizytę i Pani w recepcji mowila, że nic nie będzie widać skoro dopiero wczoraj miałam mieć okres.. Więc teraz nie wiem co robić, czy iść w ten czwartek czy przełożyć o tydzień? Nie wiem kompletnie co i jak w przypadku, gdy się te 2 kreski pojawia :D

    w57vrjjgkvfafb3l.png
  • Karloina Ekspertka
    Postów: 235 98

    Wysłany: 17 kwietnia, 11:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tydzien po terminie @ bylam u lekarza zeby mi powiedział czy zarodek jest w odpowiednim miejscu. ;)
    Moja siostra z kolei poszła do lekarza zaraz po teście ciazowy i lekarz powiedzial ze musi czekać do 18 bo nic nie wiadomo za wcześnie bo z jej obliczeń 3 tydzień.

    Karo33 lubi tę wiadomość

  • Karo33 Debiutantka
    Postów: 13 3

    Wysłany: 17 kwietnia, 11:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę 6 dni po terminie, ale chyba pójdę, bo nie wytrzymam ;)

    w57vrjjgkvfafb3l.png
  • Madziuchna93 Przyjaciółka
    Postów: 66 21

    Wysłany: 17 kwietnia, 20:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo33 wrote:
    Słuchajcie, umówiłam się na czwartek na wizytę i Pani w recepcji mowila, że nic nie będzie widać skoro dopiero wczoraj miałam mieć okres.. Więc teraz nie wiem co robić, czy iść w ten czwartek czy przełożyć o tydzień? Nie wiem kompletnie co i jak w przypadku, gdy się te 2 kreski pojawia :D
    Ja byłam 5 dni po terminie miesiaczki, oczywiście serduszka jeszcze nie było, ale widoczny pecherzyk ciążowy. Też jest dobrze sprawdzic odrazu czy w dobrym miejscu się zadomowił 😉

    Karo33 lubi tę wiadomość

  • Eminemi Koleżanka
    Postów: 53 9

    Wysłany: 19 kwietnia, 15:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, pisałam tutaj kilka dni temu. Moje bladziochy okazały się ciążą i bardzo dziękuję wam za wsparcie. Teraz mam niestety kolejne zmartwienie, robiłam betę:

    10 dpo 4
    12 dpo 20
    15 dpo 61

    Powiedzcie mi szczerze czy przygotować się na najgorsze? Jestem po dwóch poronieniach i odchodzę od zmysłów.... kalkulator mówi że jest w normie ale myślę że chyba nie do końca ....Nawet nie wiedziałam w którym wątku napisać więc przepraszam jeśli to nie ten temat. Napisałam już do lekarza ale jeszcze nie odpisał. proszę pomóżcie

  • Madziuchna93 Przyjaciółka
    Postów: 66 21

    Wysłany: 19 kwietnia, 19:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eminemi wrote:
    Hej dziewczyny, pisałam tutaj kilka dni temu. Moje bladziochy okazały się ciążą i bardzo dziękuję wam za wsparcie. Teraz mam niestety kolejne zmartwienie, robiłam betę:

    10 dpo 4
    12 dpo 20
    15 dpo 61

    Powiedzcie mi szczerze czy przygotować się na najgorsze? Jestem po dwóch poronieniach i odchodzę od zmysłów.... kalkulator mówi że jest w normie ale myślę że chyba nie do końca ....Nawet nie wiedziałam w którym wątku napisać więc przepraszam jeśli to nie ten temat. Napisałam już do lekarza ale jeszcze nie odpisał. proszę pomóżcie
    Eminemi Gratulacje!! 🤗 po 3 dniach wzrosła trzykrotnie. Skoro rośnie to jest dobrze. Nie martw się na zapas tym, że jest niska, mieści się w normach. Niska beta nie musi oznaczać najgorszego.
    3. tydzień ciąży 5 - 50 mIU/ml
    4. tydzień 5 - 426 mIU/ml
    5. tydzień 18 - 7 340 mIU/ml
    6. tydzień 1080 - 56 500 mIU/ml
    7. - 8. tydzień 7650 - 229 000
    Trzymam kciuki ✊ wierze, ze wszystko będzie dobrze 🍀🥰

  • Eminemi Koleżanka
    Postów: 53 9

    Wysłany: 19 kwietnia, 19:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziękuję za pomoc. Muszę uzbroić się w cierpliwość ale to takie trudne...

  • Madziuchna93 Przyjaciółka
    Postów: 66 21

    Wysłany: 19 kwietnia, 21:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eminemi wrote:
    Jejku dziękuję za pomoc. Muszę uzbroić się w cierpliwość ale to takie trudne...
    Wierze Ci, też jestem po poronieniu i mam milion mysli, jak to będzie, kiedy znów się uda. Ale stres nie jest sprzymierzeńcem. Lekarz na pewno Cię uspokoi. 🙂

    Eminemi lubi tę wiadomość

  • Eminemi Koleżanka
    Postów: 53 9

    Wysłany: 19 kwietnia, 21:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problem polega na tym że jeszcze nie odpisał. A mi spadł progesteron z 28 na 24 w ciągu tych dwóch dni. Biorę duphaston 2x1 ale nie wiem czy nie powinnam jeszcze czegoś przyjmować lub zwiększyć dawkę..ehhh

  • Madziuchna93 Przyjaciółka
    Postów: 66 21

    Wysłany: 19 kwietnia, 22:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eminemi wrote:
    Problem polega na tym że jeszcze nie odpisał. A mi spadł progesteron z 28 na 24 w ciągu tych dwóch dni. Biorę duphaston 2x1 ale nie wiem czy nie powinnam jeszcze czegoś przyjmować lub zwiększyć dawkę..ehhh
    Cierpliwości, jutro na pewno odpisze, a jak nie odpisze, to spróbuj dzwonic do niego. Wszystko będzie dobrze ❤

    Eminemi lubi tę wiadomość

  • Madziuchna93 Przyjaciółka
    Postów: 66 21

    Wysłany: 20 kwietnia, 10:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eminemi wrote:
    Problem polega na tym że jeszcze nie odpisał. A mi spadł progesteron z 28 na 24 w ciągu tych dwóch dni. Biorę duphaston 2x1 ale nie wiem czy nie powinnam jeszcze czegoś przyjmować lub zwiększyć dawkę..ehhh
    Eminemi, jeszcze taka ciekawostką. Witamina C i L-arginina sprzyja wzrostowi progesteronu. Możesz brac, to tylko witaminy, na pewno nie zaszkodzą.

    Eminemi lubi tę wiadomość

  • kamisia Autorytet
    Postów: 8137 6711

    Wysłany: 20 kwietnia, 11:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eminemi wrote:
    Hej dziewczyny, pisałam tutaj kilka dni temu. Moje bladziochy okazały się ciążą i bardzo dziękuję wam za wsparcie. Teraz mam niestety kolejne zmartwienie, robiłam betę:

    10 dpo 4
    12 dpo 20
    15 dpo 61

    Powiedzcie mi szczerze czy przygotować się na najgorsze? Jestem po dwóch poronieniach i odchodzę od zmysłów.... kalkulator mówi że jest w normie ale myślę że chyba nie do końca ....Nawet nie wiedziałam w którym wątku napisać więc przepraszam jeśli to nie ten temat. Napisałam już do lekarza ale jeszcze nie odpisał. proszę pomóżcie

    Rośnie ok. A wiadomo skąd poronienia? Badałaś się na trombofilię?

    Eminemi lubi tę wiadomość

    qb3c3e5eshdy6180.png
    🔸86' 🔸10 lat starań🔸Brak lewego jajnika, brak jajowodów 🔸insulinooporność🔸PAI-1 4G hetero🔸
    07.19 - I procedura ICSI - 23.07.19. - transfer 8B2 - beta 10dpt <1,1 ☹️ zero mrozaków ☹️
    09/10.19 - II procedura ICSI - punkcja - transfer odroczony - ryzyko hiperstymulacji - mamy ❄️❄️❄️❄️
    12.11.19 - FET blastki 5.1.2 - prog 3,7 ☹️- beta 8dpt <1,1 ☹️
    07.01.20 - FET blastki 4.1.1 - prog 22,20 🔸 6dpt beta - 35,1 / prog - 6,3 🔸8dpt beta - 87,4 / prog -24,2🔸10dpt beta- 173 / prog -8,0🔸14dpt beta- 880 / prog -30
    27dpt jest <3
    🔹mamy jeszcze ❄️❄️ ( 4.1.2, WB)

    Kubuś <3 38tc - 11.09.2020 - 5:30 - 4600g - 59cm 😊
  • kamisia Autorytet
    Postów: 8137 6711

    Wysłany: 20 kwietnia, 11:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eminemi wrote:
    Problem polega na tym że jeszcze nie odpisał. A mi spadł progesteron z 28 na 24 w ciągu tych dwóch dni. Biorę duphaston 2x1 ale nie wiem czy nie powinnam jeszcze czegoś przyjmować lub zwiększyć dawkę..ehhh

    Duphaston w krwi nie wychodzi, spadek mały, a 24to naprawdę bezpieczny poziom.

    Eminemi lubi tę wiadomość

    qb3c3e5eshdy6180.png
    🔸86' 🔸10 lat starań🔸Brak lewego jajnika, brak jajowodów 🔸insulinooporność🔸PAI-1 4G hetero🔸
    07.19 - I procedura ICSI - 23.07.19. - transfer 8B2 - beta 10dpt <1,1 ☹️ zero mrozaków ☹️
    09/10.19 - II procedura ICSI - punkcja - transfer odroczony - ryzyko hiperstymulacji - mamy ❄️❄️❄️❄️
    12.11.19 - FET blastki 5.1.2 - prog 3,7 ☹️- beta 8dpt <1,1 ☹️
    07.01.20 - FET blastki 4.1.1 - prog 22,20 🔸 6dpt beta - 35,1 / prog - 6,3 🔸8dpt beta - 87,4 / prog -24,2🔸10dpt beta- 173 / prog -8,0🔸14dpt beta- 880 / prog -30
    27dpt jest <3
    🔹mamy jeszcze ❄️❄️ ( 4.1.2, WB)

    Kubuś <3 38tc - 11.09.2020 - 5:30 - 4600g - 59cm 😊
  • Alutka128 Autorytet
    Postów: 1296 1160

    Wysłany: 20 kwietnia, 12:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eminemi wrote:
    Problem polega na tym że jeszcze nie odpisał. A mi spadł progesteron z 28 na 24 w ciągu tych dwóch dni. Biorę duphaston 2x1 ale nie wiem czy nie powinnam jeszcze czegoś przyjmować lub zwiększyć dawkę..ehhh

    Progesteron o różnych porach dnia się waha, powtórz jutro o tej samej porze co pierwszy raz i powinien być większy🙂

    Eminemi lubi tę wiadomość

    🤵 37l. 👩‍💼 25l.
    01.2021, 03.2021 💔
    04.2021 ⏸️

    23.04.2021 jest mały człowieczek z serduszkiem ❤️
    05.05.2021 12mm człowieczka 🍀❤️

    25.03
    TPOAb 74,6 (<35.0) ⬆️
    TSH 8,5 (0,4-4,0)⬆️
    Ft4 9,6 (10,0-23,5) ⬇️
    Wit D ⬇️

    oar843r83ci4sv79.png
  • Eminemi Koleżanka
    Postów: 53 9

    Wysłany: 20 kwietnia, 14:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisia wrote:
    Rośnie ok. A wiadomo skąd poronienia? Badałaś się na trombofilię?

    Jeszcze nie robiłam badań bo lekarz stwierdził że po prostu czasem tak się zdarza. Teraz na pewno zaczęłabym drążyć temat. W każdym razie chciałam wam bardzo podziękować za wsparcie to naprawdę przynosi ulgę kiedy czyta się takie komentarze. Jutro powtórzę badania i zobaczymy co z tego będzie. Umówiłam się też na wizytę, pewnie niczego nie zobaczę ale może dowiem się czegoś więcej od lekarza co do wzrostu bety i wyników. Dam znać jutro jak będę po wszystkim. Dziękuję dziewczyny.

    Madziuchna93 lubi tę wiadomość

  • kamisia Autorytet
    Postów: 8137 6711

    Wysłany: 20 kwietnia, 15:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eminemi wrote:
    Jeszcze nie robiłam badań bo lekarz stwierdził że po prostu czasem tak się zdarza. Teraz na pewno zaczęłabym drążyć temat. W każdym razie chciałam wam bardzo podziękować za wsparcie to naprawdę przynosi ulgę kiedy czyta się takie komentarze. Jutro powtórzę badania i zobaczymy co z tego będzie. Umówiłam się też na wizytę, pewnie niczego nie zobaczę ale może dowiem się czegoś więcej od lekarza co do wzrostu bety i wyników. Dam znać jutro jak będę po wszystkim. Dziękuję dziewczyny.

    Powodzenia 🍀

    qb3c3e5eshdy6180.png
    🔸86' 🔸10 lat starań🔸Brak lewego jajnika, brak jajowodów 🔸insulinooporność🔸PAI-1 4G hetero🔸
    07.19 - I procedura ICSI - 23.07.19. - transfer 8B2 - beta 10dpt <1,1 ☹️ zero mrozaków ☹️
    09/10.19 - II procedura ICSI - punkcja - transfer odroczony - ryzyko hiperstymulacji - mamy ❄️❄️❄️❄️
    12.11.19 - FET blastki 5.1.2 - prog 3,7 ☹️- beta 8dpt <1,1 ☹️
    07.01.20 - FET blastki 4.1.1 - prog 22,20 🔸 6dpt beta - 35,1 / prog - 6,3 🔸8dpt beta - 87,4 / prog -24,2🔸10dpt beta- 173 / prog -8,0🔸14dpt beta- 880 / prog -30
    27dpt jest <3
    🔹mamy jeszcze ❄️❄️ ( 4.1.2, WB)

    Kubuś <3 38tc - 11.09.2020 - 5:30 - 4600g - 59cm 😊
  • Madziuchna93 Przyjaciółka
    Postów: 66 21

    Wysłany: 21 kwietnia, 21:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eminemi wrote:
    Jeszcze nie robiłam badań bo lekarz stwierdził że po prostu czasem tak się zdarza. Teraz na pewno zaczęłabym drążyć temat. W każdym razie chciałam wam bardzo podziękować za wsparcie to naprawdę przynosi ulgę kiedy czyta się takie komentarze. Jutro powtórzę badania i zobaczymy co z tego będzie. Umówiłam się też na wizytę, pewnie niczego nie zobaczę ale może dowiem się czegoś więcej od lekarza co do wzrostu bety i wyników. Dam znać jutro jak będę po wszystkim. Dziękuję dziewczyny.
    Eminemi
    I jak tam? Wszystko gra? 😊🍀

  • Eminemi Koleżanka
    Postów: 53 9

    Wysłany: 21 kwietnia, 22:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny, najszczęśliwszy dzień w moim życiu. Beta z 61 wskoczyła po dwóch dniach na 210 :) progesteron 30... Także nie mam słów żeby opisać moją radość. Lekarz mówił że narazie wszystko ok, pęcherzyka jeszcze nie widać ale znalazł małą kropeczkę i mamy nadzieję że to nasza kruszynka. Wizyta za tydzień w poniedziałek. To jakiś cud, mam nadzieję że ciąża się utrzyma tylko po prostu wolno się rozkręciło. Bo dziś to już 17dpo a z drugiej strony nie wiem czy to ma wpływ ale mam długą fazę lutealną i tak naprawdę wczoraj powinnam dostać miesiączkę. Gdyby tak na to patrzeć nie byłoby źle. Ehh dziękuję za wsparcie, naprawdę wasza pomoc jest nieoceniona...

  • Madziuchna93 Przyjaciółka
    Postów: 66 21

    Wysłany: 21 kwietnia, 23:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eminemi wrote:
    Jejku dziewczyny, najszczęśliwszy dzień w moim życiu. Beta z 61 wskoczyła po dwóch dniach na 210 :) progesteron 30... Także nie mam słów żeby opisać moją radość. Lekarz mówił że narazie wszystko ok, pęcherzyka jeszcze nie widać ale znalazł małą kropeczkę i mamy nadzieję że to nasza kruszynka. Wizyta za tydzień w poniedziałek. To jakiś cud, mam nadzieję że ciąża się utrzyma tylko po prostu wolno się rozkręciło. Bo dziś to już 17dpo a z drugiej strony nie wiem czy to ma wpływ ale mam długą fazę lutealną i tak naprawdę wczoraj powinnam dostać miesiączkę. Gdyby tak na to patrzeć nie byłoby źle. Ehh dziękuję za wsparcie, naprawdę wasza pomoc jest nieoceniona...
    Może po prostu późno się zagnieździł i daletego tak. Bardzo się cieszę kochana, że wszystko idzie w dobrym kierunku 🥰 życzę dużo zdrówka dla Ciebie i kropeczki 😊🍀❤

    Eminemi lubi tę wiadomość

  • monnkej Przyjaciółka
    Postów: 85 54

    Wysłany: 22 kwietnia, 16:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Nie wiedziałam w którym wątku napisać...

    Test u góry zrobiony wczoraj rano, na dole dzisiejszy. Jest ciemniejszy wg Was?
    Beta z wczoraj (10dpo): 20mlU
    Progesteron: 20ng
    Boje się jutrzejszego pobrania 😭😭😭 jestem już po jednej ciąży biochemicznej i strach we mnie wielki.

    https://m.fotosik.pl/zdjecie/2e68e449cf562e2e

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia, 16:28

    Ciężko jest czekać na coś, co może się nigdy nie przydarzyć. Ale jeszcze ciężej jest z tego zrezygnować, kiedy wiesz, że to jedyna rzecz, której pragniesz...

    21.04 beta hcg 20,58 mlU
    23.04 beta hcg 82,39 mlU
    26.04 beta hcg 487,66 mlU 🍀

    progesteron: 23,10 ng/ml
    tsh: 4,6 (euthyrox 100)

    w4sq9n7330pifgo2.png
‹‹ 173 174 175 176 177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego