BLADZIOCHY CZY ZWIDY???
-
WIADOMOŚĆ
-
Czekam, nie znoszę igieł, więc na razie odpuszczę betę . Plus nie chcę wzbudzać sensacji w robocie, pracuję z samymi babami, które w czasie kiedy nosi się tylko krótki rękaw od razu by zauważyły kłucie . Zwłaszcza co drugi dzień .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2018, 17:44
-
Nelinka wrote:
Szczerze mówiąc, ja też widzę drugą kreskę, ale w jakimś takim nietypowym miejscu. Moim zdaniem test do powtórzenia.
Nat2411 Etam baby, przecież krew pobiera się z milionów powodów -
Mądre kobiety, pomóżcie
Czy możliwe jest 5 evapów (evaporation lines) na testach różnych firm ( Pink, Facelle, Bobo, DOZ) w przeciągu kilku dni?
Jestem obecnie w 12 dpo, od 8 dpo zaczęłam robić testy ( nie pytajcie czemu, głupota ). Od 9 dpo zaczęły pojawiać się na testach takie cienie cienia cienia. Ciężko to uchwycić na zdjęciu, ale widać gołym okiem- widzę to ja i mój mąż.
W 10 dpo pobiegłam na betę pełna nadziei, a tam wynik ujemny
W kolejnych dniach- wczoraj i dzisiaj z rana testy ( o czułości 10) również pokazały cienie cienia cienia, co ważne - te kreski pojawiały się w regulaminowym czasie- ok 1 minuty od zrobienia testu.
Dzisiejsza kreska nawet troszkę bardziej widoczna, ale wciąż nie jest zaróżowiona, bardziej szara.
Nie wiem czy to "diagnostycznie" ważne , ale w 9/10 dpo miałam minimalne, brązowe plamienie (dosłownie plamka na bieliźnie) i ból podbrzusza taki trochę okresowy.
Jak myślicie, co może być powodem tych cholernych fałszywych kresek? Rozumiem jednego evapa, no ale 5?? Gin każe czekać cierpliwie. Ja zaczęłam czytać, że to mogą być choroby nerek, nowotwory.. Leków żadnych nie biorę.
Ciążę już raczej wykluczam, ale tak czy inaczej zaczynam się martwić... -
Grzechotka2 wrote:Muchaolucha, ja w maju miałam 4 pozytywne testy z wyraźnymi bladziochami a beta była ujemna. To były testy 4 różnych firm, w tym clear blue. Cykl trwał wtedyy rekordowe 45 dni.
Ale jest szansa, że w labie cos pomieszali. Powtórz betę.
O kurczę, czyli podobnie jak u mnie
Jak się sytuacja nie wyjaśni, to w piątek powtórzę betę. Ale i tak podejrzewam, że nic z tego.. -
Hej dziewczyny, to jest mój pierwszy raz na tym forum. Wcześniej was tylko przeglądałam ale po ostatnich”anomaliach” postanowiłam napisac. Od 2 tyg zgaga bóle brzucha, pleców, wilczy apetyt i dziwny śluz w piątek robiłam pink test i pod światło widać blada kreseczkę... w piątek mam zamiar zrobić jeszcze jeden test .. Nie wiem sama czy świruje czy rzeczywiście coś jest na rzeczy, test robiłam 2 dni przed spodziewanym okresem. Jak było u was ? Mozliwe ze to tzw kreska fabryczna ? Na zdjęciu w ogóle jej nie widać, przyznam ze nie wiem co o tym myślećLauren
11cs
Syn 2014 🥰 -
Dziewczyny. Czytałam wasze wcześniejsze posty. Natknęłam się na sformułowanie evap line. Nie wiedziałam co to i doszłam do takiego tekstu po angielsku https://www.mumsnet.com/Talk/conception/2484961-The-myth-of-Evap-lines
Jest w nim napisane, że kreska (różowa lub niebieska) w polu testowym pojawia się tylko i wyłącznie w przypadku wykrycia hormonu HCG, że inne czynniki nie mają wpływu na to, że ona tam wystąpi, nawet po jakimś dłuższym czasie. Testy reagują tylko z HCG. Jeżeli kreska jest biała lub szara to hormon nie został wykryty. Musi być zabarwienie. Sęk w tym, jak długo to hcg się utrzyma. Jest napisane, że mocz przez jakiś czas ciągle po tym pasku przepływa i pozytywny wynik może wystąpić później.Madzik00 lubi tę wiadomość
-
Nigdy nie zdarzyło mi się widzieć tej linii na teście z różowym tuszem, albo się pojawia bladoróżowa albo biel. Po czasie coś się tam może pojawić, ale wynik sprawdzamy według zaleceń producenta. Niebieskie testy o dziwo pokazują szarą kreskę i kilka razy myślałam, że jest niebieska, tylko blada a jednak był to oszukaniec.
-
Nat90 wrote:haha;d ja dziś odbieram wielką paczkę z allegro
owulaków też zamówiłam z 50 - różnych firm ofc, no i ciążowych tyle samo, żeby nie było ;p ahh -
Rozmowa o pracę:
-jakie ma Pani zainteresowania?
-a sikam sobie hobbystycznie na paski owulacyjne, a czasami nawet na ciążoweTaśka22, megiiiii, Ika83, kubekkawy, empiq, golonat, Marudaruda, m_d_f, Olga_89, farmaceutka77, Patrycja201501, Madzik00 lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm