X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ból jajników
Odpowiedz

Ból jajników

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nat. Koleżanka

Wysłany: 5 maja 2022, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zagwozdkę. Od tygodnia mam ból jajników, szczególnie prawego i ten ból jest ciągle.. teraz jestem w 26dc.. i cały czas go czuję. Od czasu do czasu tak sobie kłuje i czasem tak zakłuje raz mocno, a potem znowu słabiej.. coś jak ból owulacyjny.. tylko że owulacyjny jest u mnie jakiś tam moment.. a tu długo. No i się zastanawiam czy jeżeliby @ przyszła jednak.. co jest bardzo prawdopodobne, to czy taki ból jajników jest w normie? Czy powinnam się tym martwić i lecieć do gina? Miewam takie bóle, ale w okolicach owu, a potem już nie.

• Marti777 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2022, 02:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli @ przyjdzie i po okresie będzie wszystko okej to bym się tym jakoś bardzo nie martwiła… mnie tez czasem bolą jajniki w 2 fazie cyklu mimo, ze tak naprawdę nie powinny ale to może wynikać z ich pracy, podrażnienia czy czegokolwiek tak naprawdę. Jeśli ból nie minie lub będzie się nasilał a @ nie przyjdzie to poszłabym na betę i do lekarza żeby sprawdzić czy wszystko jest w porządku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2022, 02:27

👱🏻‍♀️ 29 lat, starania od 06.2021

🔻hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem od 2014 roku
    🔻niedoczynność tarczycy
    🔻10 lat temu usunięcie torbieli jajnika

Wyniki (czerwiec 22):
    PRL: 14 ng - na dostinexie
    TSH: 2,6 IU/ml - (eutyrox 37,5mg)
    Testosteron: 61ng/dl

Wyniki 3-5dc (marzec 22):
    AMH: 3,25 ng/ml ✅
    FSH: 5,12 mIU/ml ✅
    LH: 5,05 mIU/ml ✅
    DHEA-SO4: 326 ug/dl ✅
    17OHprog: 1,68 ng/ml ✅
    Estradiol: 31,90 pg/ml ✅
    Wit D ✅ Ferrytyna ❌ Wapń ✅

01/22 prawdopodobnie cb

26.06 ⏸
    27.06 - beta 175.26, prog 15,94ng
    29.06 - beta 481.42 (175% przyrostu), prog 20ng
    01.07 - beta 1145.57 (137% przyrostu), prog 15,66ng
    05.07 - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
    14.07 - zarodek 6,5mm z widocznym biciem serduszka ❤️
    26.07 - 1,87cm człowieka ❤️
    30.08 - I prenatalne - 6,8cm kijanki
    11.10 - połówkowe - 324g cudownej dziewczynki 💕💕💕
    GP0up2.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ