Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ból jajników
Odpowiedz

Ból jajników

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nat. Koleżanka

Wysłany: 5 maja 2022, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zagwozdkę. Od tygodnia mam ból jajników, szczególnie prawego i ten ból jest ciągle.. teraz jestem w 26dc.. i cały czas go czuję. Od czasu do czasu tak sobie kłuje i czasem tak zakłuje raz mocno, a potem znowu słabiej.. coś jak ból owulacyjny.. tylko że owulacyjny jest u mnie jakiś tam moment.. a tu długo. No i się zastanawiam czy jeżeliby @ przyszła jednak.. co jest bardzo prawdopodobne, to czy taki ból jajników jest w normie? Czy powinnam się tym martwić i lecieć do gina? Miewam takie bóle, ale w okolicach owu, a potem już nie.

• Marti777 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2022, 02:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli @ przyjdzie i po okresie będzie wszystko okej to bym się tym jakoś bardzo nie martwiła… mnie tez czasem bolą jajniki w 2 fazie cyklu mimo, ze tak naprawdę nie powinny ale to może wynikać z ich pracy, podrażnienia czy czegokolwiek tak naprawdę. Jeśli ból nie minie lub będzie się nasilał a @ nie przyjdzie to poszłabym na betę i do lekarza żeby sprawdzić czy wszystko jest w porządku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2022, 02:27

👱🏻‍♀️ 29 lat, starania od 06.2021

🔻hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem od 2014 roku
    🔻niedoczynność tarczycy
    🔻10 lat temu usunięcie torbieli jajnika

Wyniki (czerwiec 22):
    PRL: 14 ng - na dostinexie
    TSH: 2,6 IU/ml - (eutyrox 37,5mg)
    Testosteron: 61ng/dl

Wyniki 3-5dc (marzec 22):
    AMH: 3,25 ng/ml ✅
    FSH: 5,12 mIU/ml ✅
    LH: 5,05 mIU/ml ✅
    DHEA-SO4: 326 ug/dl ✅
    17OHprog: 1,68 ng/ml ✅
    Estradiol: 31,90 pg/ml ✅
    Wit D ✅ Ferrytyna ❌ Wapń ✅

01/22 prawdopodobnie cb

26.06 ⏸
    27.06 - beta 175.26, prog 15,94ng
    29.06 - beta 481.42 (175% przyrostu), prog 20ng
    01.07 - beta 1145.57 (137% przyrostu), prog 15,66ng
    05.07 - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
    14.07 - zarodek 6,5mm z widocznym biciem serduszka ❤️
    26.07 - 1,87cm człowieka ❤️
    30.08 - I prenatalne - 6,8cm kijanki
    11.10 - połówkowe - 324g cudownej dziewczynki 💕💕💕
    GP0up2.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ