Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ból pachwiny I trymestr
Odpowiedz

Ból pachwiny I trymestr

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Koala27 Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2022, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlfaCentauri wrote:
    Hej dziewczyny, od wczoraj boli mnie lekko lewa pachwina (jest minimalnie opuchnięta). Nie jest to jakiś okropny ból. Raczej odczuwam dyskomfort. Czy to coś groźnego? Czy po prostu tak się zdarza?
    Hej też wlansie miałam coś takiego dzisiaj tylko po prawej stronie, znalazłam w necie info że to zupełnie normalne na początku, ale jeśli by to było bardzo bolesne i kłujące to wtedy trzeba się zgłosić do gin

AlfaCentauri lubi tę wiadomość

• AlfaCentauri Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2022, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf, mnie boli po prostu jakbym siniaka miała. No to się uspokoiłam. Już myślałam, że się przeciążyłam, bo byłam na spacerze w górach (taki krótki, raczej pagórki), ale zmartwiłam się, że to było za dużo.

• Imbirowa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pachwiny bola i ciągną bo więzadła popuszczaja aby zmieścić dziecko w brzuchu. Zaczyna działać relaksyna i Nasze ciało robi się „rozlazłe”. Wszystko to po to aby moc nosić i urodzić dziecko. Poza tym z macicy wielkości pieści robi się arbuz. ;)

AlfaCentauri lubi tę wiadomość

2017.05 - rozpoczęcie starań
    2019.05 - HSG ✅
    2019.06 - 👼🏻
    2019.10 - IUI ✅
    2020.06 - 👶🏼
    2021.11 - 2022.01 - 3 IUI ❌
    2022.04 - HSG ✅
    2022.05 - 4 IUI ❌
    2025 - IVF
    👩🏻
    📍 PCOS - brak owulacji, AMH 4
    📍 Hashimoto, niedoczynność
    📍 PAI- 1 homo

👨🏼
    📍 Hormony ✅
    📍 Morfologia 2-3 %
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ