bol piersi - okres czy ciąża?
-
zrobić test ciążowy mnie bolą co miesiąc a ciąży nie ma. Niektórzy twierdzą, że jak boli po bokach to wtedy ciążowo, ale mnie tez bolą po bokach i nic z tego👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
truskawka1906 wrote:Dziś 12 dpo
To testuj! najlepiej w sumie jakbys na bete poszła, ale sikaniec też może byc👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
Trochę Cie nie rozumiem truskawka nie zrozum mnie zle,ale "boisz"sie zrobic test więc wolisz pytać jak bola piersiw ciązy hmmm troszke dziwne piersi mogą boleć a nie muszą,u mnie np były takie ciężkie i wrażliwe,mojej koleżanki z kolei nie bolały wcale.U każdej kobiety jest inaczej innym pojawiają sie juz żyłki na piersiach bardzo szybko.Jak jestes cierpliwa to powodzonka
-
Dokładnie zgadzam się z Pauliną, po co czekać? Skoro coś czujesz i już jesteś 12 dpo to nie wiem czego się spodziewasz? Będą na tym forum też chyba pragniesz dwóch kresek! )👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
z tymi piersiami to u mnie akurat jest trochę dziwnie, zazwyczaj bolą mnie tak konkretnie kilka dni przed @, a czasem od razu po owu, bardzo rzadko zdarza się cykl że ich nie czuje przed @ i tak właśnie było w cyklu ciążowym. Dziewczyny zazwyczaj piszą że w ciążowym cyklu bardziej bolały je piersi, a u mnie na odwrót. Dlatego teraz kiedy zaczynam czuć że mnie bolą to podświadomie wiem że się nie udało
-
Hej, ja z kolei jestem 6 dpo i mam piersi zaokrąglone takie jakby pełniejsze ale nic nie bolą, pobolewa tylko lekko podbrzusze , a wczoraj caly dzień i noc kuły mnie jakby jajniki.
@ wypada mi za 5 dni, ale tak wcześnie nigdy nie miałam przed @ takich objawów.
Powiedzcie co o tym myślicie proszę bo na testowanie za wcześnie.Małgosia J -
nick nieaktualnyMałgosiaJ wrote:Hej, ja z kolei jestem 6 dpo i mam piersi zaokrąglone takie jakby pełniejsze ale nic nie bolą, pobolewa tylko lekko podbrzusze , a wczoraj caly dzień i noc kuły mnie jakby jajniki.
@ wypada mi za 5 dni, ale tak wcześnie nigdy nie miałam przed @ takich objawów.
Powiedzcie co o tym myślicie proszę bo na testowanie za wcześnie. -
myślę że nie ma sensu przywiązywać dużej uwagi do bólu piersi w 2 fazie cyklu bo i na @ mogą boleć i na ciążę, a przy tym wcale nie muszą. Swego czasu szukałam inf.jak najszybciej rozpoznać ciążę i niestety ale druga faza cyklu zaciążonego niczym się nie różni od drugiej fazy cyklu niezaciążonego. Jedyne co to temperatura może być wyższa w zaciążonym i wykres wyglądać na 3 fazowy (dodatkowy wzrost temp po impantacji zarodka). Niestety musimy się uzbroić w cierpliwość do terminu @ chociaż mnie też co miesiąc aż skręca z ciekawości. MalgosiaJ, faza lutealna 11 dniowa może być troszkę za krótka
Justeck lubi tę wiadomość
-
Ja bym się piersiami nie sugerowała, ale kilka moich znajomych w ciąży jeszcze przed @ bolały sutki raczej niż całe piersi, a u mnie było jak u Magdis tzn. w cyklu ciążowym nie bolały mnie wcale piersi przed @, a zwykle bolą. Pamietam, że nawet na innym forum pisałam jako objaw ciąży brak bólu piersi przed @. Później oczywiście zaczęły boleć
-
nick nieaktualny
-
Poza tym, że spóźniał mi się okres o 2 dni, to właśnie zastanawiały mnie wielkie sutki - przed okresem takich nie miewałam. Ból natomiast ten sam. Teraz, kilka dni po potwierdzeniu ciąży (4 tydzień) już bolą bardziej, w nocy aż ciężko się obrócić.
-
dziewczynki, już od jakiegoś czasu nurtuje mnie pewna rzecz i oczywiście co miesiąc się nakręcam, aż przychodzi znienawidzona @. niby wyniki mam spoko, ładny ostatnio progesteron, a nadal ciąży brak. i zawsze ten sam schemat: ból owulacyjny, pare dni po owu ból piersi, powiedzmy 22-25dpo bardzo tkliwe piersi czasem sutki też, potem ból piersi ustaje i po dniu czy dwóch okres.
czy jest taka możliwość, żeby pms ustało, ból piersi ustał przed spodziewanym dniem okresu, a mimo wszystko wyszła ciąża?
pytam, bo zawsze jak przestaje czuć piersi to moja nadzieja na potomstwo w danym miesiącu pryska i chodzę zła i wściekła aż dostanę tej głupiej @. pomóżcie jeśli macie z tym jakieś doświadczeniepoczątek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
Październik 2017 aromek-duphaston
Co dalej???
-