X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie ból piersi, żyły na piersiach, objawy a okres
Odpowiedz

ból piersi, żyły na piersiach, objawy a okres

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • fasolka1 Nowa

Wysłany: 14 lutego, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie, od kilku miesięcy staramy się z mężem o drugą pociechę. Ostatni cykl zaliczałam - do wczoraj - do udanych. Zbliżenia były w okolicy owulacji i chwilę po, odczuwałam bóle implementacyjne i wyjątkowo, jak nigdy w poprzednich cyklach czułam wyraźne ciągnięcie w pachwinach. około 5-6 dni przed spodziewanym terminem @ piersi zaczęły się zaokrąglać i boleć, 4 dni przed @ wyszły mi widoczne duże żyłki prowadzące do sutków, nie obserwowałam tego nigdy wcześniej, w żadnym cyklu starającym ani też ogólnie przed @. Niestety wczoraj @ przyszła, ale piersi nadal są bolesne, powiększone a żyły dalej widoczne. Test dzień przed @ negatywny. Cykle mam 27 dniowe, zawsze idealnie w terminie, nigdy nie stosowałam antykoncepcji hormonalnej, nie choruję na nic, hormony w normie. Czy jest jakakolwiek szansa, że ten cykl jest jednak udany? Z tego co czytałam, to takie żyły pojawiają się tylko po zapłodnieniu... proszę o opinie. Po weekendzie udam się na pewno do ginekologa, ale może któraś z Was miala podobne doświadczenia

• 94Donia12 Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fasolka1 wrote:
    witajcie, od kilku miesięcy staramy się z mężem o drugą pociechę. Ostatni cykl zaliczałam - do wczoraj - do udanych. Zbliżenia były w okolicy owulacji i chwilę po, odczuwałam bóle implementacyjne i wyjątkowo, jak nigdy w poprzednich cyklach czułam wyraźne ciągnięcie w pachwinach. około 5-6 dni przed spodziewanym terminem @ piersi zaczęły się zaokrąglać i boleć, 4 dni przed @ wyszły mi widoczne duże żyłki prowadzące do sutków, nie obserwowałam tego nigdy wcześniej, w żadnym cyklu starającym ani też ogólnie przed @. Niestety wczoraj @ przyszła, ale piersi nadal są bolesne, powiększone a żyły dalej widoczne. Test dzień przed @ negatywny. Cykle mam 27 dniowe, zawsze idealnie w terminie, nigdy nie stosowałam antykoncepcji hormonalnej, nie choruję na nic, hormony w normie. Czy jest jakakolwiek szansa, że ten cykl jest jednak udany? Z tego co czytałam, to takie żyły pojawiają się tylko po zapłodnieniu... proszę o opinie. Po weekendzie udam się na pewno do ginekologa, ale może któraś z Was miala podobne doświadczenia

Podczas starań zmienia się trochę cała gospodarka hormonalna, więc może Ci się to wydawać dziwne że czemu tak jest jak nie było, ja podczas starań też często myślałam że już się udało bo ogólnie przed okresem nigdy nie miałam żadnych objawów. Myślę że jeśli dostałaś miesiączkę i jest taka sama jak zawsze to wątpię żebyś była w ciąży :)

🙋🏻‍♀️94
    👨🏻‍🦱93

13.10.2016 🩵
    SN 41+4
    4100g 62cm ❤️

14.09.2024 ⏸️
    02.10.2024 💔🖤

29.11.2024 ⏸️💞
    30.11.2024 hcg 68 mlU/mL
    02.12.2024 hcg 188 mlU/mL
    09.12.2024 hcg 3814 mlU/mL
    19.12.2024 pierwsze USG ✊🏽 6+5 i 0,78 cm mamy serduszko 💗
    09.01.2025 9+5 i 2,3 cm dzieciątka 🫶🏽
    29.01. I prenatalne 🤞🏽 12+4, CRL 6,45 cm na 80% dziewczynka 🩷🤍
    24.02 16+2 potwierdzone mamy dziewczynkę 🩷
    🔜27.03. II badania prenatalne 🐣

preg.png
  • Zizu952 Nowa

Wysłany: 24 lutego, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nie wiem gdzie czytałaś o tych żyłach. U mnie taka sytuacja jest praktycznie w każdym cyklu w fazie lutealnej i na początku miesiączki, a nigdy nie byłam w ciąży 😔
    Jeśli Cię niepokoi ten objaw to może warto iść do ginekologa na usg piersi?

Endometrioza głęboko naciekająca - MR 06.2024 - ENZIAN P0 O1/1 T2/1 A2 B3/1 C2 FI - esica, więzadło szerokie lewe, przymacicza
    AMH 09 2024 - 2,16 (29 l.)
    Cytologia 09.2024 - ok
    TSH 09.2024 - ok
    Kolonoskopia 11.2024 - ok
    Morfologia 11.2024 - ok

BIRADS-3 - kolejne MR 04.2025, USG 05.2025
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ