X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie ból podbrzusza w 17 dc ?
Odpowiedz

ból podbrzusza w 17 dc ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie Mamusie, przyszłe Mamusie
    Straciłam swoje maleństwo w 6 tc miesiąc po tym czyli w 10 tc dopiero się o tym dowiedziałam i parę dni później miałam zabieg łyżeczkowania. Mimo tego co przeżyłam psychicznie (fizycznie nie było źle) nie tracę nadziei i dążę do tego by zostać mamą.
    Pierwszy cykl po zabiegu trwał aż 49 dni, wtedy upragniona miesiączka (lekarz dał nam zielone światełko po pierwszej @) Nie zauważyłam czy miałam ovu czy też nie, wcześniej wyczuwałam to po śluzie
    8 lutego miałam 1 dc dziś natomiast mija 16 dc powiedzcie mi proszę czy objawy typu ból podbrzusza (miałam identyczny w 1 ciąży) zwykle wieczorem, uczucie osłabienia, nawet podobne do przeziębienia może oznaczać zagnieżdzanie się zarodka ?? fakt faktem nie przyuważyłam żebym miała śluz płodny ale niby po poronieniu różnie to potem z tym bywa mimo że biorę olej z wiesiołka. Mam tak od jakichś 3 dni, czasem jajnik mnie zakuje
    Nie chcę się z góry nastawiać na ciążę, bo nie chcę też kolejnego rozczarowania.
    W poprzedniej ciąży miałam też ból piersi tydzień po owulacji a teraz narazie nic
    Czy któraś z Was też tak miała ? nie wiem co myśleć.

Ból podbrzusza jest identyczny jak w poprzedniej ciąży ale to dopiero 17 dc ??

Dodam też że temperaturę też mierzę ale ostatnimi czasy różnie kładę się spać wiec raz mierzę ją o 7 a raz o 10 więc tym się nie sugeruję

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ