Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Brak miesiączki, czy to ciąża?
Odpowiedz

Brak miesiączki, czy to ciąża?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Daria__ Debiutantka

Wysłany: 1 lutego 2022, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich, przychodzę do was z porada, zacznę od tego, że z chłopakiem staramy się o dziecko. Od jakiegoś czasu boli mnie podbrzusze, piersi bolą jak je dotykam ostatnio nawet trochę mnie zemdlilo. Dziś powinien być 4 dzień miesiączki ale jest jej brak wczoraj zrobiłam test ale wyszedł negatywny. Jak myślicie mam jeszcze poczekać czy udać się do lekarza? Proszę o pomoc bo już nie wiem co mam robić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2022, 13:38

• Lolka997 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2022, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria__ wrote:
    Witam wszystkich, przychodzę do was z porada, zacznę od tego, że z chłopakiem staramy się o dziecko. Od jakiegoś czasu boli mnie podbrzusze, piersi bolą jak je dotykam ostatnio nawet trochę mnie zemdlilo. Dziś powinien być 4 dzień miesiączki ale jest jej brak wczoraj zrobiłam test ale wyszedł negatywny. Jak myślicie mam jeszcze poczekać czy udać się do lekarza? Proszę o pomoc bo już nie wiem co mam robić.
    Zacznij od zrobienia bety, progesteronu i tsh z krwi :)
    Powodzenia! 🥰

Starania o pierwszy cud od 04.2021
    Ja- 25, Leśniowski-Crohn (2 operacje), podejrzenie PCOS, LUF, IO :(
    On- 30, okaz zdrowia...

28.01.2022 II
    14.02.2022 2 Ktośki na pokładzie 🥰
    24.02.2022 Ktosie... 💔😭

05.2022 zaczynam walkę od nowa 💪
    13.05.2022- badanie drożności HyCoSy- OBYDWA DROŻNE 😍
    Maj zakończony 8 cm torbielą..

06.2022- pierwsza stymulacja cyklu- Letrozol, pęcherzyk 23 mm na lewym jajniku ❤
    +Ovitrelle =pęcherzyk pęknięty + 2 cm torbiel krwotoczna
    Czerwiec zakończony betą o wyniku 1

07.2022- Letrozol, pęcherzyk na prawym jajniku, Ovitrelle, po 48h niepęknięty, 2xOvitrelle
    Lipiec zakończony bielą na teście.

08.2022- PIERWSZE PODEJŚCIE DO IUI+hirudoterapia ❤️

Leki:
    3-7 dc- Letrozol, NAC
    do owulacji- dzięgiel chiński
    Ovitrelle
    stale- Euthyrox 25, inozytol, kurkumina
  • Daria__ Debiutantka

Wysłany: 1 lutego 2022, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka997 wrote:
    Zacznij od zrobienia bety, progesteronu i tsh z krwi :)
    Powodzenia! 🥰
    Dziękuję za odpowiedź napewno jeszcze w tym tygodniu wybiorę się na badania :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2022, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mierzysz może temperaturę? Bo objawy, które opisujesz są 50/50 zarówno charakterystyczne dla wczesnej ciąży, ale też dla drugiej fazy, może owulacja się przesunęła i na test za wcześnie ? Beta z krwi powinna rozwijać wątpliwości

• Daria__ Debiutantka

Wysłany: 3 lutego 2022, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    A mierzysz może temperaturę? Bo objawy, które opisujesz są 50/50 zarówno charakterystyczne dla wczesnej ciąży, ale też dla drugiej fazy, może owulacja się przesunęła i na test za wcześnie ? Beta z krwi powinna rozwijać wątpliwości
    Właśnie nie mierzyłam temteratury :/ zmieniałam przychodnie i czekam aż mnie przyjmą wtedy będę robić wszystkie badania. A w sobotę planuje zrobić kolejny test. Teraz zmierzyłam temperaturę i mam 36.7

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2022, 11:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2022, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria__ wrote:
    Właśnie nie mierzyłam temteratury :/ zmieniałam przychodnie i czekam aż mnie przyjmą wtedy będę robić wszystkie badania. A w sobotę planuje zrobić kolejny test. Teraz zmierzyłam temperaturę i mam 36.7

Myślę że jednorazowe zmierzenie temperatury nie wiele wniesie. Tak jak radzą dziewczyny jestes juz PO czasie pierwszego dnia miesiączki wiec beta powinna rozwiać wątpliwości 😉

• Daria__ Debiutantka

Wysłany: 3 lutego 2022, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta100 wrote:
    Myślę że jednorazowe zmierzenie temperatury nie wiele wniesie. Tak jak radzą dziewczyny jestes juz PO czasie pierwszego dnia miesiączki wiec beta powinna rozwiać wątpliwości 😉
    Niestety lipa właśnie @ dostałam :/

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ