Chłodny wrzesień i gwiazdy na niebie 💫 już tak bardzo, maluszku, czekam na Ciebie! 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
https://zapodaj.net/plik-DqzWQZYHdq
Witaj wrześniu 🍁 🍂🍎
Jabłka świecą na drzewach jak węgle w popiele,
wiatrak pęka ze śmiechu i powietrze miele.
Jak na fryzie klasycznym dziewczyny dostojne
z różowymi żądzami mężną wiodą wojnę.
Już kasztan się osypał i ochłodły ranki;
o, młody przyjacielu, poszukaj kochanki
z małym domkiem, ogródkiem, sennym fortepianem,
która by włosy twoje czesała nad ranem,
z którą byś po śniadaniu czytał Mickiewicza -
niech będzie silna w ręku, a piękna z oblicza,
jak jesień zamyślona, jak Jesień śmiertelna
i jako jabłka owe cierpka i weselna.
Jesień, K. I. Gałczyński
Lato chyli się ku końcowi, dni stają się coraz krótsze, więc już niedługo przywitamy jesienny chłodny wiatr i mnóstwo spadających liści 🍂🍁🌰
Oby wrzesień przyniósł nam same dobre wiadomości 🧡 Powodzenia i trzymam za Was kciuki w nowym miesiącu 🍀
LEGENDA:
⭐️- pojawił się cud!
⬜️- test znowu biały (można uronić łezkę)
🐒 - wstręciucha przyszła nieproszona ale to pierwszy dzień ciąży !
⏸️KALENDARZ TESTOWANIA:
15.09. Lisik
🗓️KALENDARZ WIZYT
4.09. Liora - wizyta u ginekologa
7.09. Lisik - wizyta u ginekologa
7.09. Rafiki - wizyta w klinice
9.09. Lua - wizyta u ginekologa
16.09. Aaagaa - pierwsza wizyta w klinice
Wolne strzelczynie 🏹🍀 (zapraszamy tutaj te z Was, które z różnych przyczyn są wyłączone okresowo ze starań albo nie chcą otwarcie deklarować się co do daty testowania):
🏹
Nasza drużyna IVF 💉 🍀 (zapraszam tutaj te z Was, które podchodzą do procedury IVF w najbliższym czasie):
💉Nitka 💉 Imazolka 💉Rafiki 💉 amani_96
Nasza drużyna IUI 💪🏼🍎(zapraszam tutaj te z was, które będą podchodzić do inseminacji w najbliższym czasie):
🍎 Lua
Oczekujące już maluszków👶🍼 (zapraszamy tutaj te z Was, które już mają dwie kreski ⏸️ ,rozsiewają ciążowe wiruski 🦠 i chcą Nam towarzyszyć w Naszej drodze.):
🦠 Aga_92, 🦠 clara, 🦠 Biochemiczka
Jak dodawać zdjęcia 📷:
Potrzebujesz do tego strony
https://p.imgbb.com/
lub https://zapodaj.net/
Kopiuj link ‚BBCode Full’ jeśli chcesz dodać zdj w całości
Polecany kalkulator bety :
https://www.wantbaby.info/calculators/beta-hcg-levels?link=pages
⚠️ ⚠️ ⚠️ DO NOWYCH TESTEREK: ⚠️⚠️⚠️
W związku z tym, że wiele dziewczyn udzielających się wiernie na comiesięcznych wątkach na "W oczekiwaniu na testowanie" to weteranki, które niejedno już przeszły na drodze do macierzyństwa, proszę wszystkie dziewczyny, które chcą się wpisać na listę, by miały to na uwadze:
1) Jeśli wciąż uważasz, że starania o dziecko to ta najzabawniejsza część - niekoniecznie znajdziesz tu zrozumienie. Pamiętaj, że niektóre z nas od miesięcy żyją rozczarowaniami.
2) Jeśli szukasz wyłącznie porady medycznej - idź do lekarza. My się tu naprawdę przyjaźnimy i wspieramy, a nie tylko wymieniamy informacjami.
3) Jeśli zobaczyłaś na swoim teście dwie kreski i masz ochotę się nimi chwalić na cały świat to trafiłaś pod zły adres!! ale nie martw się, forum Ovufriend jest dość rozległe i z pewnością znajdzie się wątek na którym ktoś będzie się nad nimi rozpływał.
4) Jeśli chcesz zamieścić tu tylko 2 posty - z prośbą o wpisanie na listę, a kolejny o 2 kreskach na teście, to tak też jest OK - tylko nie spodziewaj się, że będziemy się bardzo ekscytować i cieszyć Twoim szczęściem - nie znamy Cię... Ale będzie nam miło, jeśli dasz się poznać i sama zechcesz trochę poznać nas.
Kilka zasad uprzejmej forumowej staraczki:
1. Szanujemy siebie i swoje poglądy, nie musisz się zgadzać, ale szanuj.
2. Nie jesteśmy lekarzami, nasze porady są czysto koleżeńskie i jeśli masz wątpliwości co do swojego zdrowia, dawkowania leków itp. w pierwszej kolejności idź do lekarza, nasze doświadczenia nie zastąpią indywidualnej porady lekarskiej.
3. To forum jest specyficznym zakątkiem internetu, tematem głównym są starania, ale jednak często rozmawiamy o sprawach bardzo intymnych, pracy, kuchni, wykańczaniu mieszkania/męża (skreślić niepotrzebne) dzieciach, sprawach rodzinnych, dlatego nie zawsze zauważymy Twój post z pytaniem dotyczącym stricte starań czy ciąży - nie obrażaj się, napisz za kilka godzin znowu, ktoś na pewno wtedy zauważy.
4. Nie cytujemy postów ze zdjęciami dzieci, brzuszków i wszystkich innych, gdzie autorka zaznaczyła, aby nie cytować. Uszanujmy swoją prywatność.
5. Trollom dziękujemy, nasze radary są mocno wyczulone w temacie, wyłapiemy takiego po jednym poście, dlatego jeśli nasze podejrzenia się sprawdzą, takie posty będą zgłaszane i usuwane.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:56
Lisik, Liora , Księgowa, zielona007, PaulinKA lubią tę wiadomość
✅ cross match, IPLE, trombofilia, celiakia, IMK, KIR BX, ASA, ANA, pasożyty, candida, HP, ENDObiome 99,65% Lactobacillus
❌ adenomioza, endometrioza, allo MLR 16,5%, niedobory żelaza, cytokiny
03.2023 HSG niedrożne jajowody
10.2023 I IVF 15 🫧 / 6 ❄️
12.2023 FET cb
05.2024 FET 2x❄️ cb
09.2024 FET 8/9 tc 💔
01.2024 FET 9+0 💔
05.2025 II IVF 8 🫧 / 2 ❄️ / PGT-A ❄️
07.2025 FET PGT-A 6+0 💔
2024-2025 3x histeroskopia: polip, zrosty, endometritis
12.2025 histerolaparoskopia: drożne jajowody, endometrioza 1st
02.2026 III IVF 8 🫧 / 6 ❄️
Zoladex x2
04.2026 FET 4AA+4BB cb
06.2026 histero
Zoladex⏳ -
Witam się z Wami we wrześniowym wątku 😘
Mam nadzieję, że nowy miesiąc przyniesie nam same dobre wiadomości. Zapraszamy dziewczyny starające się, te które aktualnie są wolnymi strzelcami oraz kobietki, które mogą rozwiać tu troszkę ciążowych wirusków 🧡
Lisik, Liora , Księgowa, zielona007 lubią tę wiadomość
✅ cross match, IPLE, trombofilia, celiakia, IMK, KIR BX, ASA, ANA, pasożyty, candida, HP, ENDObiome 99,65% Lactobacillus
12.2023 FET cb
05.2024 FET 2x❄️ cb
09.2024 FET 8/9 tc 💔
01.2024 FET 9+0 💔
07.2025 FET PGT-A 6+0 💔
Zoladex x2
04.2026 FET 4AA+4BB cb
06.2026 histero
Zoladex⏳ -
Czesc w nowym miesiacu
ja wpadam zostawic Wam moc wiruskow🦠 🦠 🦠 🦠 🦠 🦠 🦠 🦠 🦠 chłopiece bardzo przyjemne 💙
Caly czas podczytuje co tam u Was i mocno trzymam za Was kciuki !!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia, 21:05
Lisik, Rafiki, Liora , zielona007 lubią tę wiadomość
Starania od 03.2023
Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
👱♀️34 🧑40
👱♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram, nasienie, wymazy ✅️
Amh: 1,440
Allo-MLR: 27,1%
💉 accofil
lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️
Cykle owulacyjne ✅️
Ovitrelle 15x ❌️
Letrozole Bluefish 8x ❌️
w 41 cs naturals pierwsze ⏸️ 24.04.26
25.04 beta 225 27.04 beta 460 29.04 beta 829 30.04 beta 1200
7.05 CRL 2,4mm z bijącym ❤️
21.05 7+6 CRL 1,46 cm FHR 162 bpm 🍀
9.06 4cm FHR 169 🍓
25.06 prenatalne ok, 6.82 cm szczęścia 🧸
18.08 376g 💙
27.08 połówkowe ✔️ 457g 🥨

-
Niech początek nowego miesiąca przyniesie nam wszystkim powiew nadziei🩷
Ja od zawsze bardzo lubiłam ten czas, gdy lato powoli przechodzi w jesień. A rok temu we wrześniu urodziłam Synka🙏 to dla mnie dobry miesiąc!
Moja przyjaciółka wysłała mi na początku sierpnia takiego mema "Afirmuję sierpień bez cierpień" - przyznam, że to nie wyszło. Emocjonalnie był ten miesiąc bardzo trudny, chociaż poza staraniami wydarzyło się też mnóstwo całkiem miłych rzeczy.
U mnie we wrześniu nie będzie IUI, 9.09 (w dodatku o godzinie 9!!!🤣) mam wizytę. Sama jestem ciekawa, co Doktor powie i zaproponuje.
Z ważnych rzeczy czekam też na info z kliniki jakie mamy możliwości domówienia nasienia naszego dawcy, bo przyznam, że od tego pewnie bardzo zależy, co dalej...
W środę mam teleporadę z taką sprawdzoną doktor z luxmedu, chcę poprosić o kilka skierowań, żeby sobie powtórzyć najważniejsze podstawowe badania... pisałam w sierpniowym wątku, że zawsze mnie bardzo stresują nawet najzwyklejsze badania krwi, jeśli dotyczą starań, bo chciałabym, żeby wszystko było idealnie, ech, to jest duży temat do pracy dla mnie... umówiłam się też na kontrolę do dentysty... chyba potrzebuję mieć poczucie, że robię cokolwiek, skoro ma być chociaż ten miesiąc przerwy... Dietetyczka zalecała mi powtórzenie krzywej, ale to jest cała logistyka, bo ktoś musi wtedy zajac się moim dzieckiem, a do tego ja bardzo kiepsko znoszę to badanie.
Tak życiowo wrzesień będzie u nas bardzo intensywny, w zasadzie trudno byłoby wcisnąć w kalendarz monitoringi itp, ale i tak ta przerwa jest dla mnie trudna... sama jej chcę i potrzebuję, a jednocześnie jakaś część mnie chciałaby już tak wszystko przyspieszyć...
09.2024 IUI ❌️ (nasienie dawcy)
10.2024 IUI ❌️
11.2024 IUI cykl stymulowany❌️
12.2024 IUI cykl stymulowany 🙏🌟
01.2025 - jest jedno ❤️ i jedno puste jajo...
09.2025 👶

06.2026 - ruszamy po rodzeństwo!
06.2026 - cykl-niespodzianka: brak owulacji mimo stymulacji...
07.2026 - owulacja na wakacjach w 30 dc😅
08.2026 - IUI nr 5 - cb💔 -
Witam we wrześniu 🤓
Ja tak trochę jeszcze z doskoku, bo wrzesień jeszcze na ławce rezerwowej. Jesteśmy też zajęci wykańczaniem domu, właśnie nam położyli podłogi i jesteśmy niezadowoleni 😣
Rafiki kiedy może wypaść transfer?
Lisik, kiedy owulka i accofil? 😎
Rafiki lubi tę wiadomość
starania 09.2023 | 🩺 leczenie 01.2025
🧬 PCOS | endometrioza | adenomioza
🩸 KIR 2DS2+, 2DS4+ | NK ↑
🧪 ANA 1:80 | dsDNA+
👨 czynnik męski ✔️
⏳ diphereline -
Lua, a ile trzeba czekać na taką informację z kliniki dotyczącą nasienia od konkretnego dawcy?
Mam nadzieję, że jednak ten sierpień przyniesie Ci dobre wiadomości w związku z leczeniem a wizyta 9.09. da trochę nowej nadziei
Wcześniej miałaś nieprawidłowe wyniki krzywej?
12.2023 FET cb
05.2024 FET 2x❄️ cb
09.2024 FET 8/9 tc 💔
01.2024 FET 9+0 💔
07.2025 FET PGT-A 6+0 💔
Zoladex x2
04.2026 FET 4AA+4BB cb
06.2026 histero
Zoladex⏳ -
Imazolka, cieszę się, że jesteś 😘
w poniedziałek dowiem się kiedy transfer.
A co nie tak z podłogami?
Wykańczanie domu to niekończące się stresy niestety..✅ cross match, IPLE, trombofilia, celiakia, IMK, KIR BX, ASA, ANA, pasożyty, candida, HP, ENDObiome 99,65% Lactobacillus
12.2023 FET cb
05.2024 FET 2x❄️ cb
09.2024 FET 8/9 tc 💔
01.2024 FET 9+0 💔
07.2025 FET PGT-A 6+0 💔
Zoladex x2
04.2026 FET 4AA+4BB cb
06.2026 histero
Zoladex⏳ -
No naprawdę, budowa domu jeszcze jakoś szła, a w środku jak zaczęli działać to….. wszystko idzie nie tak. Podłogi zamówiliśmy jeszcze w tamtym roku, żeby mieć pewność co do wylewki ile zrobić. Ciągle nam mówili, żeby zostawić 7mm bo oni robią samopoziom i sobie dojadą do okien. No i dojechali xD dzwonią po robocie, że okna są za wysoko. Przyjeżdżamy na miejsce i się okazało, że to nie okna są za wysoko tylko samopoziomu dali za mało i teraz przy oknie HS mamy próg, a pod oknami do podłogi jest dziura i mówią, żeby sobie jakąś listewkę tam dac… no ogólnie 🤡 szkoda gadać
Bierzesz jakieś inne suple do transferu? 😁starania 09.2023 | 🩺 leczenie 01.2025
🧬 PCOS | endometrioza | adenomioza
🩸 KIR 2DS2+, 2DS4+ | NK ↑
🧪 ANA 1:80 | dsDNA+
👨 czynnik męski ✔️
⏳ diphereline -
Hej dziewczyny, wróciłam 😉 Od kilku dni podczytuję tutaj i na Wilczkach, żeby wiedzieć co u Was. Widzę wiele nowych nicków, co mnie cieszy, że jednak znacznej części dziewczyn z moich (całkiem niedawnych) czasów się udało. Przykro mi, że kilka z nas nadal walczy. Naprawdę ściskam za Was kciuki niezmiernie mocno. Walczyłam sama ze sobą, czy się ujawniać, ale te forum to moje „safe place” i chyba tego potrzebuję. A i testujących coś mało, to przynajmniej będzie jedna więcej 😉
Dziwnie mi wracać, tym bardziej, że moje Małe Szczęście jest naprawdę jeszcze dość małe, ale mój wiek nie daje czasu na czekanie. Przy pierwszych staraniach zawsze trochę nie rozumiałam (nie chcę źle zabrzmieć) stresu(?) i takiego silnego zaangażowania(?) mam starających się o kolejne dziecko. Zawsze myślałam, że to i tak już w jakiś sposób spełnione szczęściary. Przecież tak bardzo chciałam mieć choć to jedno dziecko. I powiem Wam, że teraz ja czuję się jak ta szczęściara, która jednak z drugiej strony zaczęła odczuwać ogromną niepełność swojej rodziny. Teraz to rozumiem. W sumie dopiero co wróciły mi miesiączki po ciąży, jestem ledwo co po drugiej, ale ogromny zawód po tym, że w ogóle ta druga przyszła zaskoczył mnie samą. Te kilka dni nie mogłam psychicznie dojść do siebie.
Mam takie wrażenie, że jestem wykończona już na starcie przez to, że wiem jaka tamta droga była dla mnie cholernie ciężka i wyboista. Nie wiem skąd ja miałam tyle siły w sobie. I tym bardziej po raz kolejny szczerze podziwiam wszystkie kobiety walczące z niepłodnością.
Ależ się rozpisałam…
U mnie ewentualne testowanie będzie po 14 września, ale pewnie nic z tego, bo owulacja mi się przesunęła, a teraz mamy akurat tydzień osobno 🙄
Powodzenia wszystkim!
Lisik lubi tę wiadomość
40 tc 💔
🩷🌈 Nasze Szczęście jest z nami 🥹 -
Nie wiem, ile, jestem w kontakcie z zaprzyjazniona panią z recepcji, powiedziała, że kontaktują się z bankiem i są w trakcie ustaleń. Mam nadzieję, że będziemy to wiedzieć już na wizytę, bo to dałoby mi pełniejszy obraz sytuacji.Rafiki wrote:Lua, a ile trzeba czekać na taką informację z kliniki dotyczącą nasienia od konkretnego dawcy?
Mam nadzieję, że jednak ten sierpień przyniesie Ci dobre wiadomości w związku z leczeniem a wizyta 9.09. da trochę nowej nadziei
Wcześniej miałaś nieprawidłowe wyniki krzywej?
Przy mojej pierwszej krzywej miałam dużą hipoglikemię (40 po 2h), ale badałam wtedy tylko glukozę po 2h. Kolejna krzywa była już płaska. Glukoza 84-82-83 przy jednoczesnej insulinie 6,9-28,9-20,5. To było 3 lata temu.
Rok temu robiłam tylko glukozową krzywą w ciąży i też była płaska, 3 prawie identyczne wyniki...09.2024 IUI ❌️ (nasienie dawcy)
10.2024 IUI ❌️
09.2025 👶

Imazolka, dużo cierpliwości dla tych wykończeń!😉Imazolka wrote:No naprawdę, budowa domu jeszcze jakoś szła, a w środku jak zaczęli działać to….. wszystko idzie nie tak. Podłogi zamówiliśmy jeszcze w tamtym roku, żeby mieć pewność co do wylewki ile zrobić. Ciągle nam mówili, żeby zostawić 7mm bo oni robią samopoziom i sobie dojadą do okien. No i dojechali xD dzwonią po robocie, że okna są za wysoko. Przyjeżdżamy na miejsce i się okazało, że to nie okna są za wysoko tylko samopoziomu dali za mało i teraz przy oknie HS mamy próg, a pod oknami do podłogi jest dziura i mówią, żeby sobie jakąś listewkę tam dac… no ogólnie 🤡 szkoda gadać
Bierzesz jakieś inne suple do transferu? 😁09.2024 IUI ❌️ (nasienie dawcy)
10.2024 IUI ❌️
09.2025 👶

Hej Insane, ile ma Twoje maleństwo?Insane wrote:Hej dziewczyny, wróciłam 😉 Od kilku dni podczytuję tutaj i na Wilczkach, żeby wiedzieć co u Was. Widzę wiele nowych nicków, co mnie cieszy, że jednak znacznej części dziewczyn z moich (całkiem niedawnych) czasów się udało. Przykro mi, że kilka z nas nadal walczy. Naprawdę ściskam za Was kciuki niezmiernie mocno. Walczyłam sama ze sobą, czy się ujawniać, ale te forum to moje „safe place” i chyba tego potrzebuję. A i testujących coś mało, to przynajmniej będzie jedna więcej 😉
Dziwnie mi wracać, tym bardziej, że moje Małe Szczęście jest naprawdę jeszcze dość małe, ale mój wiek nie daje czasu na czekanie. Przy pierwszych staraniach zawsze trochę nie rozumiałam (nie chcę źle zabrzmieć) stresu(?) i takiego silnego zaangażowania(?) mam starających się o kolejne dziecko. Zawsze myślałam, że to i tak już w jakiś sposób spełnione szczęściary. Przecież tak bardzo chciałam mieć choć to jedno dziecko. I powiem Wam, że teraz ja czuję się jak ta szczęściara, która jednak z drugiej strony zaczęła odczuwać ogromną niepełność swojej rodziny. Teraz to rozumiem. W sumie dopiero co wróciły mi miesiączki po ciąży, jestem ledwo co po drugiej, ale ogromny zawód po tym, że w ogóle ta druga przyszła zaskoczył mnie samą. Te kilka dni nie mogłam psychicznie dojść do siebie.
Mam takie wrażenie, że jestem wykończona już na starcie przez to, że wiem jaka tamta droga była dla mnie cholernie ciężka i wyboista. Nie wiem skąd ja miałam tyle siły w sobie. I tym bardziej po raz kolejny szczerze podziwiam wszystkie kobiety walczące z niepłodnością.
Ależ się rozpisałam…
U mnie ewentualne testowanie będzie po 14 września, ale pewnie nic z tego, bo owulacja mi się przesunęła, a teraz mamy akurat tydzień osobno 🙄
Powodzenia wszystkim!
Mam tak jak Ty z tymi kolejnymi staraniami... I jakoś myślałam, że właśnie teraz będzie łatwiej psychicznie, kiedy dziecko już jest... a właściwie w momencie powrotu do kliniki, zanim jeszcze zaczęło się cokolwiek dziać, ja już zaliczyłam pierwszy poważny kryzys w maju/czerwcu... dosłownie jakby ciało pamiętało cały stres minionych lat i jakbym była w tym samym miejscu bezradności, czekania, lęku... potem na chwilę odpuściłam w lipcu, po tym jak moje ciało postanowiło nagle nie owulować, przyjęłam to z nadzwyczajnym spokojem, dobrze skorzystałam z tego lipcowego czasu... ale sierpień - sierpień mnie znowu zmiótł. I właśnie rozkminiam czemu aż tak. To chyba chodzi o te wspomnienia właśnie z czasów sprzed dziecka...
09.2024 IUI ❌️ (nasienie dawcy)
10.2024 IUI ❌️
09.2025 👶

Insane wrote:Hej dziewczyny, wróciłam 😉 Od kilku dni podczytuję tutaj i na Wilczkach, żeby wiedzieć co u Was. Widzę wiele nowych nicków, co mnie cieszy, że jednak znacznej części dziewczyn z moich (całkiem niedawnych) czasów się udało. Przykro mi, że kilka z nas nadal walczy. Naprawdę ściskam za Was kciuki niezmiernie mocno. Walczyłam sama ze sobą, czy się ujawniać, ale te forum to moje „safe place” i chyba tego potrzebuję. A i testujących coś mało, to przynajmniej będzie jedna więcej 😉
Ależ się rozpisałam…
Powodzenia wszystkim!
Insane miło Cię widzieć
zapraszamy na wilczki, tam powoli się przewijają myśli o drugiej turze. 
Wszystko w porządku u Was? Staracie się naturalnie? Nie pamiętam czy miałaś jakieś mrozaczki z poprzedniej procedury? Życzę Ci żeby tym razem poszło super łatwo.
To ciekawe co piszesz bo zawsze miałam identyczne myślenie jak Tu, że staranie o drugie to przecież nie to samo co o pierwsze. Co ciekawe my się nie staramy póki co (miałam cc) ale czasem myślę że nawet nie starając się o ciążę na jakimś świadomie podświadomości kłuje mnie rozpoczynający się okres..to chyba powinno się przegadać na terapii eh..
Powodzenia wszystkim we wrześniu. Zaglądam do Was i kibicuje, liczę że może Bajka z Kałamarnica się odezwa🙎♀️🙎♂️'95 rok
Starania na poważnie od 01.2023 r.
08.24 💔 8tc poronienie samoistne
AMH - 2,0💪
Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
Kariotypy prawidłowe 💪
Jajowody drożne 💪
On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪
03.25 kwalifikacja in vitro 💪
04.25- stymulacja
16.04.25 - punkcja 6, mamy jednego ❄️ 6BB
19.05.25 - FET ⏳️🤞🍀🍀
25.05.25 - ⏸️
NIFTY pro, ryzyka niskie, czekamy na coreczke 🥰
38+4 tc - nasz cud na świecie❤️ -
Witam się i ja !

Rafiki możesz wpisać w kalendarz moja wizytę 04.09 i wtedy powiem co dalej
Imazolka na darmo to się nie nazywa wykończeniówka bo wykańcza do reszty 😅
Insane witaj i mam nadzieję, że dlugo nie będziesz musiała czekać na maleństwo 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:55
Rafiki lubi tę wiadomość
2016- początek.
2017-❌
2018-❌
2019- CB 💔
2020-CP 💔
2021-⏸️
2022- 💙 spełnione marzenie 🤱
2025-nowy początek i cios w pysk (CB💔?)
08.2026 II, beta 21 dpo 794, beta 23 dpo 213... 💔 -
Zostawiam wiruski na wrzesień 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🥰 Afirmuję, żeby ten miesiąc przyniósł tu kolejne cuda 🍀⏸️✊🏻✊🏻🥰
Liora , Lisik, Rafiki, zielona007 lubią tę wiadomość
💃🏻32🕺🏻43
3 lata starań
niepłodność idiopatyczna
26 cykli (8 stymulacji, 1 IUI) ❌
⤷ IVF
2026
I PROCEDURA
03.02 → 20 MII (6 zapł., 14 zamroż.) → ❄️❄️
10.04 → 1 FET 4.2.3, CN ❌
09.05 → 2 FET 3.1.2, CN, AH, 6dpt⏸️
✨6dpt 17,6
✨10dpt 207 → 12dpt 485 → 14dpt 1173
✨30dpt 0,99 cm ❤️
🌸10+3 → 4 cm; SANCO OK
🌸11+3 → 5,46 cm; prenatalne OK
🌸15+3 → 140 g szczęścia
🌸20+3 ⏳

Masz władzę nad swoim umysłem, nie nad wydarzeniami. -
Również wpadam z wiruskami 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠 liczę że to miesiąc kiedy wrócą do nas dziewczyny zza krzaczków z fantastycznymi nowinami ❤️ tęsknię za Wami Bajeczko, kalamarnico, brilko.
Insane trzymam kciuki żeby druga tura była dla Ciebie łaskawsza ❤️
Aga gratuluję chłopca 😊🩵
Ciekawe które brzuszki będziecie przejmować w tym miesiącu 😉 Piret nam się jeszcze nie rozpakowała to jest szansa nawet na 3 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:29
Liora , Lisik, Rafiki, Aga_92, zielona007 lubią tę wiadomość
12/2022 42tc (cc) 🩵
02/2025 6tc 💔
08/2025 9tc 💔
02/2026 10dpo ⏸️, 12dpo beta 37.6, 14dpo beta 132.0, 16dpo beta 341.0, 23dpo beta 5944, 30dpo beta 30715
11.03 0.64cm🐞 + ❤️
16.03 1.30cm 🐝
26.03 2.36cm 🐌
09.04 4.47cm 🦋
22.04 6.74cm I prenatalne 🩵
30.04 8.40cm 🐥
11.05 130g 🦔
25.05 254g 🐿️
24.06 446g II prenatalne 🐇
29.07 994g 🐨
26.08 1642g III prenatalne 🐒
❗️ cross-match 36,6%
⚠️homocysteina, MTHFR (A1298) homo, PAI-1 hetero, KIR Bx (brak 2DS3), HLA-C1

-
Dołączam i ja 😊
16.09 idziemy na pierwszą wizytę do kliniki niepłodności. Mam nadzieję, że wybór miejsca i lekarza okaże się trafny 😊
A tymczasem wybieramy się na kila dni urlopu przewietrzyć głowy .
Niech ten miesiąc przyniesie Nam wszystkim wiele dobrego ❤️
clara, Lisik, Rafiki lubią tę wiadomość
Starania od 4.2025
PCOS
Nieregularne cykle
Cykle bezowulacyjne
❌️ferrytyna 28 ➡️ 40
💊inozytol, foliany, D3,magnez,Omega,q10
✅️drożność
✅️usg endometriozy
❌️Morfologia 2%➡️2%
❌️Ruch postępowy a+b 23,77➡️38.5 ✅️
❌️fragmentacja 18%
💊D3, Omega, cynk, l-karnityna, Q10, foliany
6 cykli stymulowanych ❌️ -
@Rafiki, piekna grafika i wstęp! Jestes super prowadzaca i oby sie uśmiechnęło do Ciebie szczescie! 🙏
@Liora, widzialam Twoja krzywa w poprzednim watku, no dla mnie to i insulina i glukoza troche wysoko, choc "trend" jest poprawny- mysle ze metformina koniecznie, plus wiadomo dieta suple bla bla. Pamietaj ze lecznicza dawka mertforminy to jest min 1500, wiec jak ci ktos przepisze 500,850- szukaj innego lekarza. Przy IO jest tez tendencja do słabszej jakosci komorek niestety wiec przycisnelabym z suplementacja. Co bierzesz aktualnie? Czytałaś ksiazke It starts with the egg? Tam jest masa porad co do tego co suplementowac, na pewno warto wdrożyć Q10, to taki basic na komorki
@Insane, jak milo Cie widziec! Obys migusiem ze staraczkowej strony przeszla na fiolet- nalezy Ci sie w koncu "latwe" zajście po tym wszystkim ci przeszłaś!
I owszem ja wlasnie tak sobie troszke mysle ze noo te starania o drugie bobo "nie powinny" tak boleć bo przeciez jest to pierwsze, wymarzone, ktore jakos koi ból niepowodzeń... wiem jednak ze to na pewno tak nie dziala i ze @Liora, księgowa i inne dziewczyny bardzo tęsknią do tego ponownego zostania mamami...
Ale mam tez zupelnie w drugą strone- czyli bedac w ciazy I tak odczuwam jakas taka niesprawiedliwość jak dowiaduje sie o ciazy z otoczenia, ktora wiem ze byla uzyskana ot po prostu po 2 3 miesiącach czy nawet bez większych problemów.
Tak jak @biochemiczka pisze- to jest ewidentnie temat na terapie🤨
Wiruski mam nadzieje rozsiać jutro, świeżo po wizycie:))Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:05
Liora , Lisik, Rafiki lubią tę wiadomość
-
Paulinka no właśnie z suplami to wprawdzie u mnie skromnie... Inozytol + miovelia pcos, kwas foliowy, vit d od jesieni do wiosny, berberyna.
Co proponujesz dodać q10? Oczywiście do metfo muszę wrócić, wiem.2016- początek.
2017-❌
2018-❌
2019- CB 💔
2020-CP 💔
2021-⏸️
2022- 💙 spełnione marzenie 🤱
2025-nowy początek i cios w pysk (CB💔?)
08.2026 II, beta 21 dpo 794, beta 23 dpo 213... 💔 -
Cześć we wrześniu!
To mój 6 miesiąc od laparoskopii i usunięcia endometriozy. Podobno te 6 miesięcy jest najbardziej korzystne do zajścia w ciążę.
Imazolka owulka raczej dziś i accofil też dziś.
Wizyta u doktora 7.09, na testowanie poproszę mnie zapisać na 15.09.
Miałam dzisiaj sen że urodziłam synka i że nawet nie wiedziałam że jestem w ciąży. I tak się nim cieszyłam, że to wreszcie ja, że jest mój. A potem się obudziłam i było mi tak smutno, że aż musiałam trochę płaknąć, że jednak cały czas żyję w staraczkowym koszmarze.
Jestem w takim momencie cyklu że powinnam mieć energię do działania i dużo nadziei a totalnie jej nie mam. Jestem przybita ze znowu się nie uda. Przez całe wakacje omijam suple, nie trzymam się tak mocno diety więc jeszcze mam poczucie że jestem sama sobie winna.
Rafiki piękna pierwsza strona i dziękujemy że znowu jesteś naszą prowadzącą. Ty już za chwilę transfer 🥰🤞
Imazolka twój ostatni miesiąc czekania na ławce rezerwowych! Ale beznadziejnie wam z tymi podłogami zrobili. I jeszcze umywają ręce. A nie mogą dolać tego samopoziomu?
Insane ja dołączyłam na wątek jak tobie się udało z malutką 😉 totalnie sobie wyobrażam ten strach który czujesz że ten koszmar który przeżyłaś powróci. A przecież nie masz tyle sił żeby tak ostro walczyć bo musisz też poświęcać czas i energię maluszkowi którego już masz. Dlatego mocno trzymamy kciuki żeby się udało szybko. Zasługujesz na to !!
Lua a jeśli nie będzie można domówić tego samego dawcy to rozważacie innego ?
Wszystkim dziewczynom z Wilczków dziękujemy za wiruski i zapraszamy częściej bo my tu cały czas walczymy i potrzebujemy waszego wsparcia. Wiem że tam na wątku teraz rozmawiacie o przepływach, szyjkach, wózkach i refluksach ale przecież nadal jesteście jednymi z nas 😉 (tak, tak, odczułam beznadzieję że praktycznie wszystkie dziewczyny z którymi tu zaczynałam na wątku są po tej lepszej stronie).
Rafiki, clara lubią tę wiadomość
Starania od 05.2024
👫28
- Laparoskopowe usunięcie ognisk endometriozy II/III st. 1.04
- Histeroskopia ✅
- Hycosy ✅ lipiodol ✅
- adenomioza
ANA1 miano 1:80 ANA2,3,4 ujemne
AMH 3,7
TSH rollercoaster 🎢
KIR 2DS2, 2DS3 obecne
Białka C i S ✅
On : lekkie IO, Morfologia 10% -->6%”—> 2% ❗️HBA 80%, DFI 16%, ruch, koncentracja ✅
czasem weźmie jakieś suple
PrenaCare, ubiqinol, prenacaps ovi, magnez , tran, Cyklogest, Dosinex, Eutyrox, probiotyki, kurkumina, ataksantyna,