Chłodny wrzesień i gwiazdy na niebie 💫 już tak bardzo, maluszku, czekam na Ciebie! 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Insane wrote:❤️ u mnie naprawdę…super ☺️ moja córcia jest przekochana, dziecko bezproblemowe i radosne. Takie, po którym bardzo chce się następne 😉
@Krysiu, Ty to już w ogóle jesteś przykładem tego, że warto walczyć ❤️
Dzięki 🥹 mysle, ze kazda z nas tutaj wie ile razy chciałam się poddać, ile razy byłam na dnie tej przepaści... A teraz po prawie 6 latach mogę powiedzieć że jest dobrze... niezależnie co będzie dalej mam ich obu koło siebie 🥹 myślę że wiesz co mam na myśli...
Tak, mój też jest bezproblemowy 🥹 stąd myśli że gdyby się dało, to chciałabym spróbować jeszcze raz... 🫣
amani_96, Insane lubią tę wiadomość
27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
3tc+4 💔
39+0 🌈🩵

_ _ _
X.21 - 1️⃣ IVF - 3️⃣❄️
23.12.21 - 1️⃣FET ❄️4AA 25.08.22 🌈
_
04.06.24 2️⃣FET ❄️3AA
06.07.24 💔
_
05.09.24 - 3️⃣FET ❄️4AB
11.10.24 cp 💔
30.04.25 - 3️⃣IVF
24.09.25 - 4️⃣ FET ❄️4AA
05.06.2026 - 4080g, 58cm Nunusia 🩵
❄️4AA ❄️4BB ❄️4BB
"Ojcze, jeśli możliwe, oddal ode mnie ten kielich
Ojcze, jeżeli trzeba, chcę Twoją wolę wypełnić" -
Rafiki ale ja 2,5 tyg temu wróciłam z 17-sto dniowych wakacji 🫣 niestety od głowy martwiącej się staraniami nie ma wakacji.Rafiki wrote:Lisiku, mam nadzieję, że szybko wyjdziesz z tego staraczkowego koszmaru i przykro mi, że dopadło Cię zwątpienie 😔
Chyba każda z nas, która już długo się stara tam była. Ja nie policzę ile razy mówiłam sobie, że mam dość i że jestem zmęczona, bo starania opanowały i kontrolowały całe moje życie.
Może potrzebujesz urlopu, złapania oddechu, innego otoczenia chociaż przez parę dni?
Tak, wiem że wy też to przeżywacie i dokładnie wiecie jak jest 🫶
Imazolka, Piret dzięki że wierzycie w mój cykl. To miło że ktoś wierzy ❤️
Amani mocne kciuki!! 🤞
Jupiter biedna jesteś kochana, cały czas kłody pod nogi 😢
Jupiter, amani_96 lubią tę wiadomość
Starania od 05.2024
👫28
- Laparoskopowe usunięcie ognisk endometriozy II/III st. 1.04
- Histeroskopia ✅
- Hycosy ✅ lipiodol ✅
- adenomioza
ANA1 miano 1:80 ANA2,3,4 ujemne
AMH 3,7
TSH rollercoaster 🎢
KIR 2DS2, 2DS3 obecne
Białka C i S ✅
On : lekkie IO, Morfologia 10% -->6%”—> 2% ❗️HBA 80%, DFI 16%, ruch, koncentracja ✅
czasem weźmie jakieś suple
PrenaCare, ubiqinol, prenacaps ovi, magnez , tran, Cyklogest, Dosinex, Eutyrox, probiotyki, kurkumina, ataksantyna, -
Cześć dziewczyny
postanowiłam i ja napisać
przeczytałam że dużo z Was stara się o 2 dziecko . Ja starając się o pierwsze dużo przeszłam-3 poronienia i dużo badań, lekarzy przez 3 lata starań ale w końcu się udało i moja córka za kilka dni kończy 11 miesięcy! U nas pomogła diabetolog oraz wyleczenie helicobacter. Bardzo się boje kolejnych starań, że wszystko wróci, że znowu będziemy się miesiącami starać o rodzeństwo dla Zosi. Wydaje mi się, że w niedzielę/poniedzialek miałam owulację! Pierwsza po porodzie. Odliczam dni i mam cichą nadzieję że może uda się do końca roku zajść w ciążę? ☺️
Insane, Liora , Lisik lubią tę wiadomość
-
Nowa2026 wrote:Cześć dziewczyny
przeczytałam że dużo z Was stara się o 2 dziecko . Ja starając się o pierwsze dużo przeszłam-3 poronienia i dużo badań, lekarzy przez 3 lata starań ale w końcu się udało i moja córka za kilka dni kończy 11 miesięcy! U nas pomogła diabetolog oraz wyleczenie helicobacter. Bardzo się boje kolejnych starań, że wszystko wróci, że znowu będziemy się miesiącami starać o rodzeństwo dla Zosi. Wydaje mi się, że w niedzielę/poniedzialek miałam owulację! Pierwsza po porodzie. Odliczam dni i mam cichą nadzieję że może uda się do końca roku zajść w ciążę? ☺️
Hej Nowa 😉 No to powiem Ci, że mamy niemal identyczną sytuację. Trzymam kciuki!
Daj znać Rafiki, kiedy masz planowy okres (brak okresu 😉) żeby Cię mogła wpisać do kalendarza testowania, to nam się fajnie wypełni.
Mojej owulacji dalej ni widu, ni słychu, więc teraz to już mam nadzieję, że poczeka chociaż do niedzieli 🤭 bo nawet nie mogę podać swojej daty 🙄
40 tc 💔
🩷🌈 Nasze Szczęście jest z nami 🥹 -
Liora, mocne kciuki za dzisiejszą wizytę 🤞🤞🤞
Mam nadzieję, że nowa doktor będzie miała dla Was dobry plan 😘
Liora lubi tę wiadomość
✅ cross match, IPLE, trombofilia, celiakia, IMK, KIR BX, ASA, ANA, pasożyty, candida, HP, ENDObiome 99,65% Lactobacillus
❌ adenomioza, endometrioza, allo MLR 16,5%, niedobory żelaza, cytokiny
03.2023 HSG niedrożne jajowody
10.2023 I IVF 15 🫧 / 6 ❄️
12.2023 FET cb
05.2024 FET 2x❄️ cb
09.2024 FET 8/9 tc 💔
01.2024 FET 9+0 💔
05.2025 II IVF 8 🫧 / 2 ❄️ / PGT-A ❄️
07.2025 FET PGT-A 6+0 💔
2024-2025 3x histeroskopia: polip, zrosty, endometritis
12.2025 histerolaparoskopia: drożne jajowody, endometrioza 1st
02.2026 III IVF 8 🫧 / 6 ❄️
Zoladex x2
04.2026 FET 4AA+4BB cb
06.2026 histero
Zoladex⏳ -
Krysia1411 wrote:Dzięki 🥹 mysle, ze kazda z nas tutaj wie ile razy chciałam się poddać, ile razy byłam na dnie tej przepaści... A teraz po prawie 6 latach mogę powiedzieć że jest dobrze... niezależnie co będzie dalej mam ich obu koło siebie 🥹 myślę że wiesz co mam na myśli...
Tak, mój też jest bezproblemowy 🥹 stąd myśli że gdyby się dało, to chciałabym spróbować jeszcze raz... 🫣
Masz chęci na trzecie? ☺️ Super! 😁40 tc 💔
🩷🌈 Nasze Szczęście jest z nami 🥹 -
Lisiku 🙈 no tak, niestety na moją pamięć nie ma co liczyć, ale wg mnie urlopu nigdy dość 😅
Ja też trzymam kciuki za Twój cykl! 😘
Nowa, witaj i rozgość się
mam nadzieję, że Twoje starania będą jak najkrótsze 🤞 jeśli masz już jakąś datę testowania w tym miesiącu to daj znać - wpiszę Cię w kalendarz
Lisik lubi tę wiadomość
✅ cross match, IPLE, trombofilia, celiakia, IMK, KIR BX, ASA, ANA, pasożyty, candida, HP, ENDObiome 99,65% Lactobacillus
❌ adenomioza, endometrioza, allo MLR 16,5%, niedobory żelaza, cytokiny
03.2023 HSG niedrożne jajowody
10.2023 I IVF 15 🫧 / 6 ❄️
12.2023 FET cb
05.2024 FET 2x❄️ cb
09.2024 FET 8/9 tc 💔
01.2024 FET 9+0 💔
05.2025 II IVF 8 🫧 / 2 ❄️ / PGT-A ❄️
07.2025 FET PGT-A 6+0 💔
2024-2025 3x histeroskopia: polip, zrosty, endometritis
12.2025 histerolaparoskopia: drożne jajowody, endometrioza 1st
02.2026 III IVF 8 🫧 / 6 ❄️
Zoladex x2
04.2026 FET 4AA+4BB cb
06.2026 histero
Zoladex⏳ -
Moja chora glowa nie umie oddać zarodków... glowna przeszkodą jest mój pesel 😔.Insane wrote:Masz chęci na trzecie? ☺️ Super! 😁
Do tego chyba naprawdę żyjemy w dziwnym kraju...
Jesteśmy w końcu na urlopie, weszliśmy z chłopakami do kościoła... zabiła mnie starsza pani, dla której rodzina z dwojka dzieci to już taki wielki szok...
Lisik, ja doskonale rozumiem o czym piszesz... pamiętam wakacje 2019 jako jedne ostatnie z "fajnych i beztroskich"... 2020 byłam w ciąży I był covid, 2021 byłam w totalnej rozsypce, e trakcie decyzji o ivf... mąż zmusił mnie do wyjazdu, nie potrafiłam się tym vieszyc... 2022 urodził się on, 2023 powrót do pracy i wieczne choroby, 2024 to było między moimi ciążami, 2025 byłoby fajnie gdybyśmy nie zabrali teściowej 😂🫣27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
3tc+4 💔
39+0 🌈🩵

_ _ _
X.21 - 1️⃣ IVF - 3️⃣❄️
23.12.21 - 1️⃣FET ❄️4AA 25.08.22 🌈
_
04.06.24 2️⃣FET ❄️3AA
06.07.24 💔
_
05.09.24 - 3️⃣FET ❄️4AB
11.10.24 cp 💔
30.04.25 - 3️⃣IVF
24.09.25 - 4️⃣ FET ❄️4AA
05.06.2026 - 4080g, 58cm Nunusia 🩵
❄️4AA ❄️4BB ❄️4BB
"Ojcze, jeśli możliwe, oddal ode mnie ten kielich
Ojcze, jeżeli trzeba, chcę Twoją wolę wypełnić" -
Hej Nowa, to też mamy bobasy w podobnym wiekuNowa2026 wrote:Cześć dziewczyny
Trzymam kciuki bardzo🍀09.2024 IUI ❌️ (nasienie dawcy)
10.2024 IUI ❌️
11.2024 IUI cykl stymulowany❌️
12.2024 IUI cykl stymulowany 🙏🌟
01.2025 - jest jedno ❤️ i jedno puste jajo...
09.2025 👶

06.2026 - ruszamy po rodzeństwo!
06.2026 - cykl-niespodzianka: brak owulacji mimo stymulacji...
07.2026 - owulacja na wakacjach w 30 dc😅
08.2026 - IUI nr 5 - cb💔 -
Liora, czekamy na sprawozdanie z wizyty🌸
Liora lubi tę wiadomość
09.2024 IUI ❌️ (nasienie dawcy)
10.2024 IUI ❌️
11.2024 IUI cykl stymulowany❌️
12.2024 IUI cykl stymulowany 🙏🌟
01.2025 - jest jedno ❤️ i jedno puste jajo...
09.2025 👶

06.2026 - ruszamy po rodzeństwo!
06.2026 - cykl-niespodzianka: brak owulacji mimo stymulacji...
07.2026 - owulacja na wakacjach w 30 dc😅
08.2026 - IUI nr 5 - cb💔 -
Od czterech dni tu zaglądam z zamiarem napisania a cały czas coś mi ucieka. Dziś mam jeszcze większy mętlik ale już muszę...
Witam Was wszystkich w nowym miesiącu.
Lisik - nie umiem tego wytłumaczyć ale jakoś w tym miesiącu Ty mi z głowy wyjść nie możesz i mam jakieś przeczucie, że to będzie TEN miesiąc. Mam nadzieję, że się nie mylę.
Liora - Ty dziś wizyta? Mam nadzieję, ze będziesz z niej zadowolona!
Wszystkim życzę powodzenia i mam nadzieję, że ten miesiąc zakończy się dobrym wynikiem a Rafiki będziesz mogła wpisać duuuużo gwiazdek!
A ja... staraniowo to dno i metr mułu. Nie udało mi się badać hormonów na początku cyklu (dużo by opowiadać...) no ale nie było opcji żeby zrobić badanie w tych dniach 3-5. Byłam tylko na USG w 12 dc i nie było widać NIC. Później już nie byłam bo lekarz i tak chce te hormony, robiłam tylko owulaki (miałam przyjść jak będą pozytywne) ale tak białych to jeszcze nigdy nie miałam. I dziś 21 dc i dalej białe. Więc no wynika z tego, że chyba cykl bezowulacyjny. Pytanie ile będzie trwał :o
ale same zobaczcie jakie białe
https://zapodaj.net/plik-UqqsCli70B
bywały ciemniejsze i jaśniejsze ale aż tak blade tyle czasu to nie (z 10 dni cały czas takie).
Ale... niektóre z Was może pamiętają mój szalony pomysł ze studiami... No i słuchajcie - jednak się dostałam :o Więc teraz mam już totalny mętlik!!
Liora , Lisik lubią tę wiadomość
👩🏻35: nieregularne cykle, niski progesteron, podejrzenie PCOs (nigdy nie potwierdzone), hiperandrogenizm, niedoczynność tarczycy z hashimoto, po leczeniu onkologicznym (chemioterapia)
🧔🏻38: (względnie) zdrowy.
2021 - chłopiec 🤱 (38+5, planowe CC)
od 05/2025 - oczekiwanie czy się uda -
Nowa2026 witaj i powodzenia 🍀
Staram_sie ale jak to się stało, że się dostałaś ? Tyle osób wypadło z kolejki ?
super ! Jeżeli o tym marzyłaś, powiedziałaś A to powiedz B. Trzymam kciuki za rozsądną decyzję ✊🏻
A ja nooo.... Mam mieszane uczucia co do wizyty. Chyba liczyłam na więcej... Mam brać ten glucophage bo homa jest na granicy a i tak skoro biorę berberyne to ten wynik z krzywej mógł być zaniżony... Cholera tak teraz myślę, że zapomniałam zapytać czy odstawić berberyne na czas brania metforminy... 😬 Stymulacja standardowo lametta ale od kolejnego cyklu. Ten bezowulacyjny więc żadna nowość... 14 dc i brak dominującego... Czekać na okres i będziemy działać, chyba że się nie pojawi to będziemy wywoływać. Pytałam o histero i biopsję ale na razie mówiła, że to jest do rozważenia później...
W ogóle to daje nam 3 cykle i kazała pomyśleć o ivf.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:49
2016- początek.
2017-❌
2018-❌
2019- CB 💔
2020-CP 💔
2021-⏸️
2022- 💙 spełnione marzenie 🤱
2025-nowy początek i cios w pysk (CB💔?)
08.2026 II, beta 21 dpo 794, beta 23 dpo 213... 💔 -
Liora ja nie jestem specjalistą no ale skoro u Ciebie jednak te ciąże się pojawiają to czy ivf to dobry kierunek...? Nie powinno się raczej poszukać przyczyny poronień...?
Nie wiem ile wypadło ale jak kończyli tamten etap rekrutacji to mi brakowało jakoś mocno mało - tak naprawdę mniej niż 1 pkt procentowy z matury. No i teraz zadzwonili, że mogę złożyć komplet dokumentów. Więc prawdopodobnie jeszcze kilka osób się wykruszyło👩🏻35: nieregularne cykle, niski progesteron, podejrzenie PCOs (nigdy nie potwierdzone), hiperandrogenizm, niedoczynność tarczycy z hashimoto, po leczeniu onkologicznym (chemioterapia)
staram_sie_ wrote:Liora ja nie jestem specjalistą no ale skoro u Ciebie jednak te ciąże się pojawiają to czy ivf to dobry kierunek...? Nie powinno się raczej poszukać przyczyny poronień...?
Nie wiem ile wypadło ale jak kończyli tamten etap rekrutacji to mi brakowało jakoś mocno mało - tak naprawdę mniej niż 1 pkt procentowy z matury. No i teraz zadzwonili, że mogę złożyć komplet dokumentów. Więc prawdopodobnie jeszcze kilka osób się wykruszyło
Wiesz co mówiła, że nie można tak w nieskończoność stymulować owulacji... ale właśnie bardzo liczyłam na tą biopsję chociaż. Nie wiem, mam nadzieję że jednak nie ma tego stanu zapalnego i jak ogarnę tą insulinę to kolejna ciąża się utrzyma... Najgorsze jest to, że jak problem jest głębszy to stracę kolejne miesiące... 😓2016- początek.
2017-❌
2018-❌
2019- CB 💔
2020-CP 💔
2021-⏸️
2022- 💙 spełnione marzenie 🤱
2025-nowy początek i cios w pysk (CB💔?)
08.2026 II, beta 21 dpo 794, beta 23 dpo 213... 💔 -
Jakoś mi tak lżej jak mówicie że wy wierzycie w mój cykl. Niejednokrotnie ja pisałam dziewczynom na forum że nie muszą wierzyć w swój cykl czy hodowle zarodków, wystarczy że my wierzymy.
Ja dzisiaj pierwszy raz dzieliłam accofil na 3 części do insulinówek. Jakaś 1/3 znalazła się we mnie, druga wsiąkła w ręcznik papierowy a trzecia jest w insulinówce w lodówce.
Lekarz mówił żeby zbadać morfologię przed 3 dawką. Myślicie żeby zbadać jutro czy w poniedziałek? W poniedziałek by mi było łatwiej bo i tak będę robić proga i estradiol więc mniej kłucia ale może ten wynik z poniedziałku nie będzie się nadawał bo accofil szybko działa ?
Liora no ja też mam mieszane uczucia po twojej wizycie. Czy to nie jest tak że przy poronieniach pierwsze co się bada to nadmierna krzepliwość krwi ?
Czemu po 3 cyklach od razu ivf? No nie rozumiem za bardzo skoro ciążę się pojawiają i w donoszoną też zaszłaś naturalnie.
Staram_się miło mi że masz mnie z tyłu głowy w tym miesiącu 😉 ja też tak ze dwa razy miałam którąś dziewczynę z forum i niestety to nie były ich cykle 😅
Gratulacje!!! Mówiłam że tak może być że pod koniec jeszcze ktoś wypadnie! Super !!! No, to teraz nam wreszcie powiedz co to za kierunek, bo obiecałaś że powiesz jak się dostaniesz 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:38
Starania od 05.2024
👫28
- Laparoskopowe usunięcie ognisk endometriozy II/III st. 1.04
- Histeroskopia ✅
- Hycosy ✅ lipiodol ✅
- adenomioza
ANA1 miano 1:80 ANA2,3,4 ujemne
AMH 3,7
TSH rollercoaster 🎢
KIR 2DS2, 2DS3 obecne
Białka C i S ✅
On : lekkie IO, Morfologia 10% -->6%”—> 2% ❗️HBA 80%, DFI 16%, ruch, koncentracja ✅
czasem weźmie jakieś suple
PrenaCare, ubiqinol, prenacaps ovi, magnez , tran, Cyklogest, Dosinex, Eutyrox, probiotyki, kurkumina, ataksantyna, -
Staram_sie_ o wow ! Gratulacje ! 😁 Kurcze marzyłaś o tym i cyk się udało ! Mega 😁
Liora biopsja na pewno by odpowiedziała na Twoje pytania, wiadomo, że u nas później to są lata świetlne i każdy dzień na wagę złota, ale może przy kolejnej wizycie warto ponownie wspomnieć o histero i biopsji ?
I wgl właśnie też nie rozumiem bo skoro w tę ciążę zachodzisz to żeby od razu IVF ? Bardziej jeszcze jakieś badania dodatkowe i leki bym powiedziałaWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:43
o każdy cykl za długo...
obecnie mieszkamy i staramy się w De 🇩🇪
AMH 3,5
Ona 96 r. 👱🏼♀️
On 94 r. 👨🏻
01.2023 - stymulacja CLO+Duphostan.. ❌
05.2023 - rozpoczęcie starań z pomocą medyczną
16.08.2023 - histero-laparoskopia - 👍🏻✅
I IVF ICSI 2026
19.07. - 💉 start stymulacji
23.07 - pierwszy podgląd🥚 - wszytko ok
27.07 - drugi podgląd - mamy 13 🥚
31.07 - punkcja - pobrano aż 20 🥚✊🏻
01.08 - 12 zapłodnionych i zimują ⛄️
02.09 - z 3❄️ mamy 2 blastocysty 4AB i 4 BB- jeden wrócił z nami a drugi wraca na zimowisko
15.09 - beta dla kliniki⏳ 🤞🏻
Ovaleap, Orgalutran, Bemfola, Triptofem, progestan, prolutex, ovitrelle 💉
🙏🙏🙏 -
Liora to skoro pojawia się więcej głosów poddających w wątpliwość kierunek ivf to może warto żebyś znalazła jeszcze innego lekarza do konsultacji...? Żeby jednak nie tracić tego czasu.
Lisik ale skoro więcej nas wierzy w ten Twój cykl to może jednak coś w tym jest
Tak, powiedziałam, ze powiem więc powiem - choć pewnie można było się domyśleć z tego co pisałam, bo pisałam, że to jednolite magisterskie a takich bardzo dużo nie ma, i wspominałam też, że kierunek nawet jeśli nie pójdę w to zawodowo to może mi się przyda w kontekście syna - a więc moi drodzy rozpoczynam psychologię. To było coś, o czym myślałam w liceum ale wtedy wybrałam coś innego, bardziej "pewnego". A teraz zobaczymy co z tego wyjdzie, ale skoro się dostałam to spróbuję!👩🏻35: nieregularne cykle, niski progesteron, podejrzenie PCOs (nigdy nie potwierdzone), hiperandrogenizm, niedoczynność tarczycy z hashimoto, po leczeniu onkologicznym (chemioterapia)