X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Chyba wariuję....
Odpowiedz

Chyba wariuję....

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ichi.8 Znajoma

Wysłany: 2 listopada 2022, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jutro rano będę robiła test.... ale wariuje i chyba po prostu muszę to z siebie wyrzucić :D. Owulacje miałam prawdopodobnie 18.10. Tydzień po, dostałam jakiejś infekcji intymnej, bo się ze mnie lało i swędziało. Udało mi się ją ogarnąć. Od miesiąca biorę witaminy, kwas foliowy i spiruline, chwilę brałam też urafuraginum. Cykle mam +/- 30dniowe. Okres powinnam dostać w ostatnią niedzielę (30.10), według ovufriend we wtorek (1.11), nie wiem do końca czemu, bo apki używam od niecałego miesiąca i nie wpisuje szczegółowych danych. 3 dni przed wyznaczonym terminem miesiączki czyli 9 dni po owulacji, nie wytrzymałam i zrobiłam pierwszy test, który wyszedł negatywny i już totalnie nastawiłam się, że w tym cyklu się nie udało, ale.... no właśnie, od kilku dni bolą mnie piersi i brzuch jak na okres. Dwa dni temu wręcz byłam na tysiąc procent pewna, że go dostałam. Dodatkowo od czasu do czasu czuje kłucie po pępkiem. A okresu nadal nie ma... piersi wydają się powiększone, ale z dnia na dzień bolą coraz mniej. Śluz jest raczej kremowy, biały, a momentami żółty. Wydaje mi się, że jest go sporo. Bardzo... bardzo boję się, że znowu będę zawiedziona. Przeraża mnie jutrzejsze testowanie. Opóźnienie i bóle tłumaczę sobie infekcją... bo w weekend bolało mnie też gardło (prawdopodobnie mam jego grzybice bo pojawił się dziwny nalot na migdałkach) I głowa. Stresuje mnie to do tego stopnia, że chyba dziś nie będę spać. Czy ktoś miał podobne objawy i okazało się, że to ciąża? Czy to możliwe, że przez tego typu infekcje albo nagłe zmiany leków (zaczęłam brać wcześniej wspomniane suple, a od tygodnia odstawiam nexpram) opóźnia mi się miesiączka i tak boli brzuch? Cykle mam raczej regularne, a ewentualne opóźnienia występowały u mnie rzadko i raczej pod wpływem dużego stresu którego raczej w tym miesiącu nie miałam.
    Niby wiem, że tylko test prawdę mi powie, ale nie mogę sobie poradzić z tym czekaniem... boję się też, że jutro może być za wcześnie na test. 16 dni dpo. Przepraszam za chaotyczność....

• Kirra Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2022, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    16 dpo to nie za wcześnie na test... Ale 9 dpo mogło być jeszcze za wcześnie. Te objawy mogą tak naprawdę wskazywać na wszystko, nakrecasz się - dużo dzieje się w naszej w głowie i wtedy widzimy wszystkie objawy 😅 infekcje i choroby jak najbardziej mogą też opóźniać okres i rozregulowac cykl.

Trzymam kciuki za testowanie!

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Ichi.8 Znajoma

Wysłany: 3 listopada 2022, 04:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam rano test i jest ledwo widoczna 2 kreseczka :) (przynajmniej ja ją widzę :D) ... pójdę dzisiaj zrobić betę.

• Ichi.8 Znajoma

Wysłany: 3 listopada 2022, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/b6b70e33b8d86.jpg.html

• dominikawa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś tam faktycznie widać i to na pinku, a one superczułe nie są, więc powinno być pozytywnie, trzymam kciuki za betę 😊

👩30👨35 WROCŁAW
    długie cykle ok. 35dni, 4cs z testami ovu 🍀
    💊 wit. D, wit. C, cynk, omega, kwas foliowy, inozytol

09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
    10.12 beta: 481 mlU/mL
    12.12 beta: 1162 mlU/mL
    21.12 5t5d pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🍀
    03.01 7t4d dzidzia 13mm, bijące pięknie 💙
    24.01 10t6d maluszek 3.9cm, rośnij zdrowo 😍
    09.02 13t2d mały zdrowy tygrys 😀
    28.02 🍀
  • Ichi.8 Znajoma

Wysłany: 3 listopada 2022, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/056434efe9027.jpg.html

dominikawa lubi tę wiadomość

• Aypis Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ichi.8 wrote:
    https://zapodaj.net/056434efe9027.jpg.html

Gratulacje, wygląda na to, że jesteś w ciąży 😊
    beta 11 to już ładny wynik!

dominikawa lubi tę wiadomość

💊 udało się w 1 cyklu stymulowanym clo

⏸ 8.06
    ❌ 23.08 - podejrzenie monosomii chromosomu X (nifty pro)
    💗 8.09 - amniopunkcja wykluczyła zespół Turnera - zdrowa Łucja! 👧🏼

☀️ 27.01.23 - Lusia już z nami! 37+2 / 2750g / 55cm
    age.png
  • Ichi.8 Znajoma

Wysłany: 3 listopada 2022, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :). Martwię się tylko bo testowałam 17 dpo i licząc od pierwszego dnia ostatniej miesiączki to jest połowa 4 tygodnia. Czy ta beta nie jest w takim razie jednak za niska?

• dominikawa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrób w sobotę jeszcze raz betę, to najwięcej powie :)

👩30👨35 WROCŁAW
    długie cykle ok. 35dni, 4cs z testami ovu 🍀
    💊 wit. D, wit. C, cynk, omega, kwas foliowy, inozytol

09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
    10.12 beta: 481 mlU/mL
    12.12 beta: 1162 mlU/mL
    21.12 5t5d pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🍀
    03.01 7t4d dzidzia 13mm, bijące pięknie 💙
    24.01 10t6d maluszek 3.9cm, rośnij zdrowo 😍
    09.02 13t2d mały zdrowy tygrys 😀
    28.02 🍀
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ