ciałko żółte w jajniku 25 dc
-
Dziewczyny pomóżcie proszę, byłam dziś u gina. Jestem w 25 dc, owulacja wykazana paskiem 13 dc. Gin mówi, że owu była z prawego jajnika i że jest tam jeszcze ciałko żółte. Endometrium grubość 13,6 mm mówi że b. ładne. No i moje pytanie czy ciałko żółte powinno być jeszcze w jajniku 12 dni po owu? Zapomniałam zapytać o to po prostu...
-
nick nieaktualnyPowiem szczerze że nie wiem czy ciałko żółte się przemieszcza, nigdy o tym nie słyszałam ale na ostatnim usg gin użył stwierdzenia: "owulacja była z prawego jajnika bo jest ciało żółte", więc zakładam, że jest wszystko ok. Ciałko żółte wydziela progesteron - skoro jest tzn., że wydziela i oto chodzi. Co za różnica gdzie siedzi Endometrium masz ładne, bo mi mówił, że 11 mm, to ładne, więc Twoje to super:) Bądź spokojna. Im dłużej jest i działa ciałko żółte tym lepiej dla potencjalnej przyszłej dzidzi. Ja mam niedomogę, pojawiają się plamienia przed @, właśnie ze względu na słabe ciałko żółte - faza lutealna powinna trwać 10-14 dni. Im dłużej tym lepiej, bo jest więcej czasu na zagnieżdżenie zarodka, który może rozpocząć się zagnieżdżać już w 6 albo i w 10 dniu(gdzieś czytałam, że i w 12). Myślę, że nie ma u Ciebie pod tym względem żadnej patologii.
-
nick nieaktualnyTest negatywny.. ale ilu dniowe masz cykle? Bo jeśli co najmniej 28 to za wcześnie mogło być na test o czułości 25. Na testach piszą, żeby robić w dniu spodziewanej @, a my nie wytrzymujemy i robimy wcześniej. Potem robimy kolejny raz:) przerabiałam to u siebie.. ale po tym jak gin powiedział mi że nawet test z krwi jest wiarygodny w 100% w dniu @ to doszłam do wniosku, że trzeba być cierpliwym. Prawda jest taka, że czasem, przed terminem @ robimy testy wychodzą bladziochy, co nawet nie dajemy ich na wykres, a potem przyłazi @. Jak się zadziało co trzeba to zaszłaś , tylko trzeba poczekać na widoczne znaki. Trzymam kciuki ;)P
-
I tej właśnie cierpliwości mi zawsze brakowało, chciałabym móc to sobie tak przetłumaczyć, cykle mam ostatnio 29 dniowe. Cieszę się, że owu była bo ovufriend mi jej nie wyznaczył, ale zmieniłam termometr i chyba źle coś mierzyłam.
-
nick nieaktualnyOj tam, nie martw się termometrem:) Mi się wydaje, że termometr nie zwiększa i nie zmniejsza płodności . Wykres nigdy nie będzie idealny.. i naprawdę czasami wykresy bardzo dziwaczne kończą się zielono Miałam takie wykresy, że temp. była wysoko, a @ i tak przychodziła.. Mi też ovu długo nie wyznaczało owulacji, aż poszłam na usg w 21 dc, które ją potwierdziło! Sama sobie zaznaczyłam po 1 teście owulacyjnym:) Wiem co znaczy brak cierpliwości. A długo się starasz?
-
Mi też się wydaje, że z tym termometrem to różnie bywa, gin mówi żeby się sugerować testem owu. Staram się około rok z przerwami, mam synka 3 lata (o niego starałam się 2 lata). Jak synek miał roczek zaszłam w ciążę, niestety była to ciąża biochemiczna. A Ty długo?
-
nick nieaktualny
-