X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ciąża a testy negatywne
Odpowiedz

Ciąża a testy negatywne

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Marzycielkaa Nowa

Wysłany: 18 marca 2020, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, pytanie dla tych co już w ciążę zaszły a test pozytywny wyszedł później niż w dzień miesiączki. Kiedy zobaczyłyście swój upragniony wynik? Ile dni po owulacji? Ile dni po braku @?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2020, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielkaa wrote:
    Cześć, pytanie dla tych co już w ciążę zaszły a test pozytywny wyszedł później niż w dzień miesiączki. Kiedy zobaczyłyście swój upragniony wynik? Ile dni po owulacji? Ile dni po braku @?

Ja w obu ciążach jeszcze przed terminem @ miałam bladziochy w pierwszej ciązy 12 dpo, w drugiej 10 dpo. Po terminie to już konkretne kreski.

• ZoŁza Debiutantka

Wysłany: 9 maja 2020, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    To mój trzeci cykl regulowany przy pomocy duphastone 10. Jedna tabletka rano od 16 do 25 dc. W pierwszym cyklu miesiączka elegancko po 8 dniach od odstawienia. W drugim już po 5. No miód malina. Dziś 12 dzień i mimo że czuję się obrzmiała i pobolewa mnie w brzuchu to mam wrażenie że jednak nie będzie miesiączki. Co ciekawe testy ciążowe z moczu wychodzą brutalnie negatywne do dziś, a beta hcg z krwi sprzed 4 dni dała wynik <2,3 gdzie brak ciąży to <1 a ciąża >5. Czy któraś z was spotkała się z czymś podobnym? Pisałam maila do lekarza i odp. "czekać 5 dni, powtórzyć betahcg" wypada w niedzielę więc odczekam 6 dni w efekcie ale mam jakąś straszną obawę że coś dzieje się dziwnego/ nienormalnego bo skoro nie jestem w ciąży lub byłam ale już nie jestem to gdzie jest krwawienie...? Proszę podpowiedzcie coś bo od wczoraj ryczę po kątach już :(

• Virginia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2023, 17:41

justyna_95 lubi tę wiadomość

ona 42 lat.
    3 IVF 😥
    AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021 :)

Starania o BOBO nr 2
    FET - 21.07.23 😢
    II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok :)
    BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️
  • Aguśka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja osobiście nie przechodziłam, ale koleżance na pinkach nic zupełnie nie wychodziło, potem jakiś apteczny robiła 1 dzień po terminie też dupa. Dopiero jej wyszło na teście DOZ po 5 dniach. Czasami źle się obstawi owu i wtedy testowanie będę za wcześnie.

Virginia lubi tę wiadomość

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ