Ciąża po tabletkach antykoncepcyjnych
-
WIADOMOŚĆ
-
ja osobiście nie, ale moja przyjaciółka ma pcos i brała luteine. Jak przyszła @ to kazali jej brać tabsy, a jak będzie chciała odstawić to ma się zgłosić na leczenie.
Wydaje mi sie, że dobrze, żebyś zrobiła sobie z krwi progesteron i progesteron oh17 bo moze tutaj jest problem. A tabsy brałas tylko po to, żeby się zabezpieczać? Z tarczycą wszystko okej?Mama Zosi -
tak tabletki były tylko w celu zabezpieczenia. Tarczyca ok. Nawet jak miałam tabletki to wizyty u ginekologa były i badania też i zawsze wszystko było ok. Pójdę dziś zobaczę co mi powie. Od 2 tygodni boli mnie podbrzusze jak na okres ale niestety o okresie ani śladu.Nasz synuś
cykl starań -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnylotta.89 wrote:tak tabletki były tylko w celu zabezpieczenia. Tarczyca ok. Nawet jak miałam tabletki to wizyty u ginekologa były i badania też i zawsze wszystko było ok. Pójdę dziś zobaczę co mi powie. Od 2 tygodni boli mnie podbrzusze jak na okres ale niestety o okresie ani śladu.
Ja tez mam wszystko w normie a jednak ten cykl byl do dupy. Caly cykl sie zle czulam raz brzuch raz cycki raz krzyz i nie moglam ci jesc. -
Ciri22 - podobno moje rady nie są przydatne na tym forum ale powiem jak to było u mnie...Pierwsza ciąża w czwartym cyklu po odstawieniu tabletek druga biochemiczna też...Ogólnie słyszałam, że miej więcej do 4 cyklu po odstawieniu wszytko zaczyna się normować.Do ovu prawdopodobnie dochodzi ale jest trudna do wychwycenia bez monitoringu czy testów. Pisałaś, że dzisiaj dostałaś @ wydaje mi się, że w tym cyklu już masz szanse jak kobiety które nie stosowały tabletek. Ja odstawiłam na początku grudnia... i w zasadzie przestaliśmy już uważać a ja zaczęłam wszytko zapisywać .... z moim obserwacji wyszło, że pierwszy okres po odstawieniu dostałam po 14 stu dniach od poprzedniego krwawienia kolejne po 30 dniach kolejny po 27 dniach w kolejnym cyklu doszło do zapłonienia niestety zakończyło się wszytko krwawieniem tydzień po terminie spodziewanej @.
ciri22 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa zaszłam w pierwszym cyklu po tabletkach anty. Owulacja w 13dc , współzyliśmy na 3 dni przed. PCOS, wysoka prolaktyna, problem męski. Wspomagałam się Castagnusem dlatego moja owulacja się pojawiła a plemniki przetrwały jakoś te 3 dni Podobno nie ma reguły na to kiedy wraca płodność po tabletkach. jedni lekarze mówią, że od razu, inni że 3 miesiące trzeba czekać a jeszcze inni, że pół roku. Życzę szczęśliwych cykli
werni, JuliettaBro lubią tę wiadomość
-