X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ciąża po tabletkach antykoncepcyjnych
Odpowiedz

Ciąża po tabletkach antykoncepcyjnych

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • ketka91 Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja osobiście nie, ale moja przyjaciółka ma pcos i brała luteine. Jak przyszła @ to kazali jej brać tabsy, a jak będzie chciała odstawić to ma się zgłosić na leczenie.
    Wydaje mi sie, że dobrze, żebyś zrobiła sobie z krwi progesteron i progesteron oh17 bo moze tutaj jest problem. A tabsy brałas tylko po to, żeby się zabezpieczać? Z tarczycą wszystko okej?

Mama Zosi :)
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak tabletki były tylko w celu zabezpieczenia. Tarczyca ok. Nawet jak miałam tabletki to wizyty u ginekologa były i badania też i zawsze wszystko było ok. Pójdę dziś zobaczę co mi powie. Od 2 tygodni boli mnie podbrzusze jak na okres ale niestety o okresie ani śladu.

Nasz synuś :)
    thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak wyzej napisalam mialam dwa cykle normalne 24 i 28 dni a teraz 38. Mialam czekac do dzis i isc na wywolanie na szczescie sama przyszla @.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotta.89 wrote:
    tak tabletki były tylko w celu zabezpieczenia. Tarczyca ok. Nawet jak miałam tabletki to wizyty u ginekologa były i badania też i zawsze wszystko było ok. Pójdę dziś zobaczę co mi powie. Od 2 tygodni boli mnie podbrzusze jak na okres ale niestety o okresie ani śladu.

Ja tez mam wszystko w normie a jednak ten cykl byl do dupy. Caly cykl sie zle czulam raz brzuch raz cycki raz krzyz i nie moglam ci jesc.

• marta1987 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 3 cykl po odstawieniu...pierwszy 28, drugi 27 a teraz zapowiada sie na 30 ale jak wyjdzie zobaczymy...

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri22 - podobno moje rady nie są przydatne na tym forum ale powiem jak to było u mnie...Pierwsza ciąża w czwartym cyklu po odstawieniu tabletek druga biochemiczna też...Ogólnie słyszałam, że miej więcej do 4 cyklu po odstawieniu wszytko zaczyna się normować.Do ovu prawdopodobnie dochodzi ale jest trudna do wychwycenia bez monitoringu czy testów. Pisałaś, że dzisiaj dostałaś @ wydaje mi się, że w tym cyklu już masz szanse jak kobiety które nie stosowały tabletek. Ja odstawiłam na początku grudnia... i w zasadzie przestaliśmy już uważać a ja zaczęłam wszytko zapisywać .... z moim obserwacji wyszło, że pierwszy okres po odstawieniu dostałam po 14 stu dniach od poprzedniego krwawienia kolejne po 30 dniach kolejny po 27 dniach w kolejnym cyklu doszło do zapłonienia niestety zakończyło się wszytko krwawieniem tydzień po terminie spodziewanej @.

ciri22 lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś u ginekologa i przepisał mi tabletki na wywołanie okresu i tabletki na pobudzenie mocniejszej owulacji. Uspokoiła mnie ta wizyta :)

thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • marta1987 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak oglądam wykresy ciążowe to dużo dziewczyn po odstawieni tabletek zaszło w 3-4 miesiącu

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak patrzylam na to ;p wiec jest duza szansa ;)

• marta1987 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na to właśnie liczę :)

• lotta.89 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też na to licze moja ginekolog przepisała mi CLO wiec myśle ze się uda nam :)

thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • werni Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam Wasze wypowiedzi i sie zastanawiam jak u mnie bedzie z okresem czy bedzie 30-31. Bralam tylko trzy miesiace.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaszłam w pierwszym cyklu po tabletkach anty. Owulacja w 13dc , współzyliśmy na 3 dni przed. PCOS, wysoka prolaktyna, problem męski. Wspomagałam się Castagnusem dlatego moja owulacja się pojawiła a plemniki przetrwały jakoś te 3 dni ;) Podobno nie ma reguły na to kiedy wraca płodność po tabletkach. jedni lekarze mówią, że od razu, inni że 3 miesiące trzeba czekać a jeszcze inni, że pół roku. Życzę szczęśliwych cykli ;)

werni, JuliettaBro lubią tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna dajesz nadzieje :)

*Czarnaa* lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ