Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ciąża? To możliwe ?
Odpowiedz

Ciąża? To możliwe ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Athena Nowa

Wysłany: 13 września 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane! Bardzo proszę o poradę. Od dwóch lat staramy się z Mężem o dziecko. Nie wychodziło nam więc zasiegnelam pomocy lekarza. Przez cały rok Pani dr robiła mnie w balona tylko po to żeby zarobić na wizytach. Robiła bezsensowne badania, przypisywała witaminy, wykonywała usg by sprawdzić jak obfita miesiączka będzie.. Przez ostatnie 4 miesiące brałam Femoston, niby na owulacje, co jak się później dowiedziałam jest to lek działający jak antykoncepcja. Zmieniłam lekarza. Pan dr na pierwszej wizycie przeprowadził bardzo szeroki wywiad i od razu wziął się do roboty. Zlecił badania hormonalne. Znalazł niedoczynność tarczycy i prawdopodobnie pcos. Po odstawieniu Femostonu dostałam miesiączke, która trwała 3 dni. W 12 dc byłam u lekarza, który przypuszczał, że owulacja wystąpiła 9/10 dc (niewielka ilość płynu w zatoce Douglasa). Od 12dc do 17dc miałam uplawy (mleczno-jasnobrazowe z niteczkami brązowej krwi na papierze), w 21dc zrobiłam progesteron. Wynik 0,37ng/L. Czytałam, że tak niski progesteron w drugiej fazie cyklu świadczy o braku owulacji. Przytulalismy się z Mężem 9dc. Jestem w 33dc i nadal nie mam miesiączki. Spóźnia się 5ty dzień. Czuje się dobrze, czasem boli/ciągnie mnie podbrzusze , chwilami tak jakby piekło . Mam strasznie duzo wodnistego sluzu, kremowo-przezroczystego. Obecnie biorę Bromocorn, Eythyrox 50 mg i Femibion 1. Czy mogę być w ciąży? Wiem, że odpowiedni byłby test ale nie wiem czy przy tak niskim progesteronie jest w ogóle sens :-( Jutro odbieramy wyniki nasienia Męża, a najdalej w środę będę mieć wizytę u lekarza.
    Dziękuję za wszelkie odpowiedzi.

Okruchami wiary karmię tylko białe gołębie. Te szare są wszędzie.. więc mają co jeść..
  • Paulaa95 Koleżanka

Wysłany: 13 września 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po odstawieniu takich tabletek, które działają jak antykoncepcja okres może się regulować nawet i do pol roku po zaprzestaniu brania leku. Może też nie występować owulacja.

Paulaa95
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Femoston to lek hormonalny na menopauze,zawiera estrogeny,nie dziala antykoncepcyjnie.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ