Cykl bezowulacyjny? Mimo skoku temp i pozytywnego testu ovu?
-
Czesc Dzeiwczyny.
Sorrki za brak polskich znakow, ale jak zwykle pisze z pracy. Pomyslec, by mozna ze czlowiek ma placone za obecnosc na forum:)
Ok, zatem watek jest nastepujacy: po jajeczkowaniu zawsze, podkreslam zawsze bola mnie piersi. Puchna jak dwa balony, a przestaja bolec tak 2 dni przed @. Dzis jest teoretycznie 4 DPO i nic, no nic. Zaczynam sie zastanawiac czy faktycznie mialam jajeczkowanie. Test ovu pozytywny na czas, skok temp jest, jajnik szarpal jakby go Azor tarmosil (oczywiscie zastanawiam sie czy dobrze mierze, bo a tu sie troszke wina pilo, a tu sie gorzej spalo, a to znowu za cieplo bylo i moze ta temperatura jakas pokitrana).
Ktos, cos podobnego mial? Brak bolu a mimo to potwierdzone jajeczkowanie. Zawsze myslalam ze za te bolace cycuchy progesteron odpowiada, ktory znowu odpowiada za skok temperatury.
Doprawdy ta kwadratura kola jest dosc skaplikowana...
Buziaki
Merry
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 10:08
-
Mi osobiście wydaje się, że to że bolą piersi to nie oznacza że jajeczkowanie było, a to że nie bolą to że się nie odbyło..
Gdyby tak się działo nikt nie chodziłby na monitoringi owulacji. I tylko on może potwierdzić czy jajeczko pękło czy nie.
Mnie też bolały zawsze piersi po owulce, teraz od dwóch cykli zero boleści. Nie wiem dlaczego tak się dzieje. Zaczęłam brać wiesiołek, może dlatego ?! Dziwny jest organizm ludzki
Co do temperatury, to po swoim przykładzie wiem, że po wypiciu alkoholu, rano temperatura jest wyższa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 12:46
Marry lubi tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Dzięki. Zaraz mam wyjść i mnie jak na złość złapało super rozwolnienie !! Biegam do wc Nie wiem czemu, rano wzięłam antybiotyk może to po nim.. zjadłam dwie saszetki smekty mam nadzieje że przejdzie, kurczę nie chce anulować2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
A to nie jest taka mała operacja? Ja miałam ten zabieg w pełnej narkozie w szpitalu. U mnie było wszystko ok. Jeden jajowód lekko zapchany, ale jajeczko nie powinno mieć problemów z przedostatniem się.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 14:29
Evli lubi tę wiadomość
-
Na szczescie przeszlo mi i poszlam u mnie zabieg trwał 20 min, położyłam się stole, wprowadzili wziernik, potem kontrast przy czym robili prześwietlenie i koniec wszystko ok Ból do zniesienia
No ale nie spamuje już bo temat tego wątka był inny.
Mam nadzieje, że odezwa się dziewczyny i Ci pomogąWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 18:01
Marry lubi tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Ja miałam ból, śluz, test i nawet babka na usg widziała owulację... Po 7 dniach od niej zrobiłam progesteron i 0.79 wyszedł... Więc tylko badanie to potwierdza (tak myślę).
-
Seli wrote:Ja miałam ból, śluz, test i nawet babka na usg widziała owulację... Po 7 dniach od niej zrobiłam progesteron i 0.79 wyszedł... Więc tylko badanie to potwierdza (tak myślę).
Sorrki za brak polskich znakow, nie mam w pracy polskiej klawiatury...
Dzieki za info,
z tym ze badanie potwierdza to tez zalezy od lekarza:) juz tak mialam. Jakies 3 mc temu 2 dni przed @ mialam badanie. Klinika stwierdzila ovu byla, moja ginekolog, ze nie bylo, bo progesteron jej zdaniem za niski. Klinika znowu ze to 2 dni przed @ wiec normalne ze niski...etc
temperatury od 7 dni mam wysoko, wiec wg ovu byla owulacja, ale zero zwyczajnego objawu napuchnietych i bolacych jak cholera piersi. Czesto tak france bola ze na brzuchu spac nie moge a tu ledwo wyczuwalna, przy macaniu lekka wrazliwosc... jestem lekko zdezorientowana, ale ja to juz wszystkie objawy i ich brak mialam:P i ciazy niet.
Chyba musze wymarac od mojej ginekolog monitoring cyklu z badaniem rozwoju progesteronu.
-
No ja badalam 7 dpo i 7 dni od okresu wiec ewidentnie nie bylo...
-
Evli wrote:Mnie też bolały zawsze piersi po owulce, teraz od dwóch cykli zero boleści. Nie wiem dlaczego tak się dzieje. Zaczęłam brać wiesiołek, może dlatego ?! Dziwny jest organizm ludzki
też tak mam po wiesiołku i nawet po omega 3... wiec coś w tym musi być
-