CZERWCOWE TESTOWANIE 2017- pierwszy powiew lata
-
WIADOMOŚĆ
-
Summer, a tego nie doczytałam, fakt. Ale doczytałam o Twoich jajowodsch + to co pisze Flowwer, także czekamy na piękny przyrost bety w środę noł stress kobito! Ja wiem, łatwo mowic, sama chodziłam po ścianach jak czekałam na wyniki, ale denerwowanie sie nic nie pomoze trzymam kciuki!
Flowwer, summer86 lubią tę wiadomość
-
Flowwer wrote:Badałaś subpopulacje limfocytów? Warto zbadać. Ja zbadałam mimo że nikt nigdy mi nawet nie proponował wszyscy skupili się tylko na ovu.
Tak sama analizowałam siebie- ovu jest; laparo, histeroskopia, hsg ok; hormony też więc przyczyna w genetyce ( słaba jakość jajeczek) lub immunologa.
Nie, nie badałam. I szczerze mówiąc, to nie mam pojęcia co to jest ta subpopulacja limfocytow...tzn. rozumiem, że jakieś podzbiory limfocytow, ale co to badanie miałoby wykazać?PRZERWA W STARANIACH
29.05- neurolog
31.05- psychiatra -
Staraczka 8 to piękny wyniki !! Ładnie się dzielą ♡♡♡
Inna a teraz chłopaki do boju a embriolog niech nie marudzi za to ma płacone
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnystaraczka1111 wrote:Agniechaaaa ile dni po owulacji miałaś transfer??
Ja nie miałam ovulacji przy moim PCOS bez stymulacji jej noe uzyskam, dlatego miałam na cyklu sztucznym i jestem po wizycie transfer w kolejnym cyklu tez na cyklu sztucznym czyli zalerzne to było od wyników krwi i mojego endo
Macica czyściutka ale ładne endo jak na ten dzien cyklu 5dc endo ponad 6mm
Pobrali mi krew
Ana 1 i 2
V Leina
Przeciwplemnikowe
I cos na toczeń ale oczywiście zapomniałam nazwy :p
Czekam na konsultacje tel i jeżeli wszystko bedzie Ok to widzimy sie w 12dc za miesiąc (leki juz dostałam jakie bede miała brać)a jeżeli cokolwiek wyjdzie złe to widzimy sie szybciutko z ginem pozytywnie Nas nastawił. L4 bedzie przedłużone mam je odebrać w czwartekFlowwer, summer86, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Dziękuję Wam za wsparcie, jesteście kochane cieszę się, że tu trafiłam. Bez Was nie wiem jak bym dała rade.
Bocianiątko, Flowwer, kolka, Karma88, Amy333, Koliber, Sarna84, Barbarka1984, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Ja już w domu, finalnie obstrzykiwali 7 komórek - 3 okazały się niedojrzałe. Zobaczymy jutro ile się zapyliło. Aż się boję. Ale tu już musi natura działać. Transfer 2 kropków w czwartek, resztę hodujemy do blastek i lecą na zimowisko.
Agniechaaaa, Bocianiątko, Flowwer, summer86, Lunaris, Anna Stesia, bertha, Sarna84 lubią tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
Agniechaaaa wrote:Ja nie miałam ovulacji przy moim PCOS bez stymulacji jej noe uzyskam, dlatego miałam na cyklu sztucznym i jestem po wizycie transfer w kolejnym cyklu tez na cyklu sztucznym czyli zalerzne to było od wyników krwi i mojego endo
Macica czyściutka ale ładne endo jak na ten dzien cyklu 5dc endo ponad 6mm
Pobrali mi krew
Ana 1 i 2
V Leina
Przeciwplemnikowe
I cos na toczeń ale oczywiście zapomniałam nazwy :p
Czekam na konsultacje tel i jeżeli wszystko bedzie Ok to widzimy sie w 12dc za miesiąc (leki juz dostałam jakie bede miała brać)a jeżeli cokolwiek wyjdzie złe to widzimy sie szybciutko z ginem pozytywnie Nas nastawił. L4 bedzie przedłużone mam je odebrać w czwartek
no to super ze masz takiego fajnego gina, a to wazne
a to badanie to antykoagulant toczniowyMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
Lucia88 wrote:Nie, nie badałam. I szczerze mówiąc, to nie mam pojęcia co to jest ta subpopulacja limfocytow...tzn. rozumiem, że jakieś podzbiory limfocytow, ale co to badanie miałoby wykazać?
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyInna nędza piękne zarodki 7 to super wynik !!!!
Yoselyn o dzieki dokładnie chyba to ta nazwa ale tak żeśmy gadali i smieszkowali ze za trudna dla mnie była do zapamiętania
Summer po to jestesmy !! Ja tez bez Was nie dała bym radysummer86 lubi tę wiadomość
-
Ann89 wrote:Boooooooooli mnie!
Zaraz sobie chyba wyrwe lewy jajnik jesli nie przestanie!!!
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Inna idealny wynik !!
Agniechaaaa wszystko idzie w dobrą stronę.
Sammer od tego tutaj jesteśmy ♡♡Agniechaaaa, summer86 lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Dziewczyny widze ze bije od was suuuper energia i ze to jest zarazliwe
Flowwer, Lucia88, Anna Stesia lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:Dziewczyny widze ze bije od was suuuper energia i ze to jest zarazliwe
Rozgość się tutaj i szalej razem z nami.
I głupich pytań nie ma bo na początku każda z nas była zielona
Jest tutaj grupa " karaluchy z epoki lodowcowej" które nadal walczą a wymiana doświadczeń czy spostrzeżeń są mile widziane.Lucia88, Karma88, Amy333, Yoselyn82, Lunaris, Anna Stesia, Czrna 81 lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyinnamorata88 wrote:Hahahha karaluchy z epoki lodowcowej - ganialne
Nazwa mistrzostwo świata
Flo czuje ze idzie to we właściwym kierunku teraz juz sie uda lipiec to Nasz cudowny miesiąc, poznaliśmy sie, zaręczyliśmy, slub, ciii Nasz pierwszy wspólny raz :p nawet 1pocalunek bo tak wyszło ze poznaliśmy sie za małolata woec poczęcie przez in vitro tez bedzie w lipcuFlowwer, innamorata88, Malwas, Bocianiątko, Kaczorka, kolka lubią tę wiadomość
-
Flowwer wrote:Wykrywa czy twój organizm wytwarza przeciwciala przeciwko zarodkowi może się to dziać zaraz po zapłodnienia ( kobieta nawet nie sie świadoma) lub później ciąża się źle rozwija. Ciąża to obce ciało bo połowa genów ma od ojca i może pozbywać się.
Summer, widocznie tak jak dziewczyny zauważyły zarodek miał długą drogę do przebycia, głowa do góry !summer86 lubi tę wiadomość
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo; -
Malwas wrote:Flower powiedz mi, pewnie już to pisałaś parokrotnie i Ci truje tyłek, jakie dokładnie badania wykonać przy tej immunologii, żeby się coś dowiedzieć? Facet też ma oddać krew? Gdybyś mogła powiedzieć gdzie i co zrobić, bo jestem zainteresowana... Wcześniej w ogóle o tym nie myślałam, ale może faktycznie lepiej jest to wykluczyć, zwłaszcza że pamiętam, nie wiem, czy to ma w ogóle związek, ale jak zaczynałam współżyć z moim M to byłam uczulona na jego nasienie, potem mi przeszło.
Summer, widocznie tak jak dziewczyny zauważyły zarodek miał długą drogę do przebycia, głowa do góry !
- ANA 1 i 2 ( miano i typ świecenia) z krwi
- Przeciwciała przeciwko plemnikom z krwi ( w Diagnostyce można wykonać)
- test na wrogość śluzu ( pobieraja wymaz ok 6-8 h po współżyciu w okresie okołoowulacyjnym. Badanie zazwyczaj wykonuje się w klinice.
- subpopulacje limfocytów lub w Provita nazywa się te badanie immunofenotyp. Trzeba być w drugiej fazie cyklu.
- jeszcze badałam zespół antyfosfolipidowy oraz trombofilia wrodzona ( w Diagnostyce ale koszt za jeden to 350-400 zl)
To takie powiedzmy podstawowe, jak co to pytaj się na tyle co wiem to odpowiem.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄