CZERWCOWE TESTOWANIE 2017- pierwszy powiew lata
-
WIADOMOŚĆ
-
Flowwer wrote:Teraz podejdziesz do IUI?
-
Flowwer wrote:Życzę Ci owocnej owulacji !!!
Dziękioby tak było
jak się nie uda to robimy teraz sobie przerwę na wakacje i w razie czego do kolejnego IUI podejdziemy dopiero we wrześniu
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Karolina90 wrote:Okazało się ze jutro prawdopodobnie będzie owulacja. Wiec IUI w tym cyklu nie będzie
staramy się naturalnie dziś i jutro i w poniedziałek kontrola czy pęcherzyki pekly
Ogólnie jestem dobrej myśli
kciuki za owocna owuMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Barbarka1984 wrote:Zobaczymy co mi immunolog powie
do jakiego immunologa chodzisz? masz juz jakies badania zrobione?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:do jakiego immunologa chodzisz? masz juz jakies badania zrobione?
Barbarka1984 lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnn89 wrote:Dziewczyny.. powiedzmy ze 100 par podchodzi do inseminacji. To ile z nich srednio zajdzie w ciaze? Chodzi mi o statystyki
A ja juz trzymam nerwy na wodzy. Jutro 28dc. Powinnam dostac ew jutro albo w poniedzialek @. Mam test w torbie zostawiony ale on jest na czulosc 25mlu. Moge go zrobic w poniedzialek z rana czy poczekac do wtorku? -
Ann89, przyjmuje się że skuteczność inseminacji to ok. 15%. Nie wiem z jakiego powodu, ale uznaje się, że najczęściej udaje się 3 i 4 podejście.
-
nick nieaktualny15-20% to malo wydaje mi sie.. a byla wsrod nas jakas dziewczyna ktora zaszla w ciaze dzieki inseminacji? Jesli nie zajde do pazdziernika to mozliwe ze lekarka zaproponuje mi inseminacje (w pazdzierniku mam laparo i histeroskopie) i zastanawiam sie czy w ogole warto. Czy nie lepiej wstrzymac sie kilka miesiecy i dolozyc do in vitro
-
Ann, w dziale "Starając się z pomocą medyczną" jest wątek Inseminacja 2016, jestem tam od marca i trochę dziewczyn już zaszło
-
nick nieaktualny
-
Yoselyn82 wrote:do jakiego immunologa chodzisz? masz juz jakies badania zrobione?
https://naforum.zapodaj.net/81ab88e13b1e.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2017, 21:49
-
Flowwer wrote:Szkoda że aż 3 tyg musisz czekać na wynik a niepodejrzewa gin polipowatego endometrium lub endomendy ?
Nic takiego nie mówił, generalnie są 3 opcje: być może będzie się dalej złuszczać i przy @ samo się oczyści, albo podczas zabiegu lekarz przeoczył, albo nie mógł tego usunąćteraz mogę tylko gdybać, w poniedziałek będe dzwonić niech mi dadzą opis całego zabiegu, zła jestem kurde - zawsze coś!
7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok -
nick nieaktualny
-
melunia91 wrote:Wpiszcie mnie na testowanie 12.06 bo widze ze mnie nie ma
Flower chyba nawet z Toba testuje
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualny
-
melunia91 wrote:Powiem Ci ze ja sama mam watpliwosci. Bo trzy testy negatywne wczesniej jakos mnie napawaja optymizmem...
bo za szybko.
Ogólnie to wrzucam do siebie wszysto co oczy widzą nawet teraz musli z jogurtem !! A wczesniej boczek, enkorton działa jak apetizerjuz 2 kg do przodu. Co 2h muszę coś zjeść bo odrazu mnie mdli.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualny
-
bazylkove wrote:Nic takiego nie mówił, generalnie są 3 opcje: być może będzie się dalej złuszczać i przy @ samo się oczyści, albo podczas zabiegu lekarz przeoczył, albo nie mógł tego usunąć
teraz mogę tylko gdybać, w poniedziałek będe dzwonić niech mi dadzą opis całego zabiegu, zła jestem kurde - zawsze coś!
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Ann co do IUI to ja z niej zrezygnowałam bo przesłanek do niej nie mam. Test na wrogość śluzu ok, przeciwciał w krwi brak, nasienie idealne. Proponował mi dr IUI ale po rozmowie jednak przyznał mi rację że nie ma wskazań.
Ale to była moja decyzja bo szkoda mi 5000-6000 zl na 4 próby jak mogę przeznaczyć na IVF. Zresztą po badaniach immuno była to u mnie dobra decyzja, ale każdy przypadek jest inny.
Nasze cykle to loteria genetyczna widać to przy IVF jak spora część jajek nie zapładnia się lub się źle dzieli a i tak większość blastek ciąży nie daje.
Musimy być cierpliwie i dać szansę szcześciu.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄