CZERWCOWE TESTOWANIE 2017- pierwszy powiew lata
-
WIADOMOŚĆ
-
Poziomka92 wrote:A ja dziewczyny wskakuję na lipiec
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Z tego co mi wiadomo tak, moja siostra tak brała cała ciążę. A immunolog czy inny dr wystawił ci na refundację ?
A robiłaś ANA 9 ? Ten panel rozszerzony ?
Ja w przyszły czwartek idę na badanie krwi i zrobię estradiol, lh, d3, helicobakter, boleriozę i bialko s.
tak mam miano, typ, swiecenie, tylko wyniki mam stare tzn maja pare miesiecy, nie mam obecnego ale mysle ze i tak mam dodatni wynik.. mam na refundacje clexane lub fragmin ale jak faktycznie mam miec 0.6 to moze ja za male dawki bralam caly czas?
tzn jak mam mutacje i dodatnie Ana to moze powinnam brac 0.6?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2017, 16:57
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Yoselyn, właśnie czytam wątki OF o poronieniach i przed chwilą czytałam, że podobno 0,4 nic nie daje i ttzeba startować od 0,6. Nie pamiętam już kto to pisał, ale dziewczyna jest aktualnie w ciąży po kilku poronieniach.
Yoselyn82 lubi tę wiadomość
-
summer86 wrote:Czas kaolinowo-kefalinowy 28,1 s [24-36]
Czas protrombinowy 12,7 s
Czas kontrolny 13,2 s
Wskaźnik protrombinowy 103,9% [zakres normalny: 80-120; zakres terapeutyczny 30-50]
INR 0,95 [zakres normalny 0,9-1,3; zakres terapeutyczny 2,0-4,4]
Aktywność protrombiny 110%
Ale jeszcze zbadam sobie te białko s bo czytam własnie te moje wyniki z zespołu antyfosfolipidowego i wynik w opisie wątpliwy ...
A dawka clexane 0.6 to terapeutyczna bo ja chyba bedę brać 0.8 z acardem.
Musisz zbacać mutacje bo same wyniki czasem mało mówią.summer86 lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Na moje oko są ok ja miałam niski czas protrombiny 11s.
Ale jeszcze zbadam sobie te białko s bo czytam własnie te moje wyniki z zespołu antyfosfolipidowego i wynik w opisie wątpliwy ...
Musisz zbacać mutacje bo same wyniki czasem mało mówią.
Dziękuję
Będę musiała sobie zrobić jakąś listę tych badań i je ogarnąć. Powinnam trochę odczekać czy mogłabym je wkrótce zrobić?
Flowwer, Ty sama wynajdujesz te badania czy lekarz Cię na nie kieruje? Jesli sama to ogromny szacunek. -
Yoselyn82 wrote:tak mam miano, typ, swiecenie, tylko wyniki mam stare tzn maja pare miesiecy, nie mam obecnego ale mysle ze i tak mam dodatni wynik.. mam na refundacje clexane lub fragmin ale jak faktycznie mam miec 0.6 to moze ja za male dawki bralam caly czas?
tzn jak mam mutacje i dodatnie Ana to moze powinnam brac 0.6?
Może faktycznie zwiększyć dawkę clexane.
Inna jaką bierzesz dawkę ?
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Na moje oko są ok ja miałam niski czas protrombiny 11s.
Musisz zbacać mutacje bo same wyniki czasem mało mówią.
ja mam leiden ujemny, mam ta jedna mutacje i mam ana dodatnie wiec chyba faktycznie powinnam brac 0.6 a nie od 0.4..
A co lepsze 0.4 clexane czy 5 tys fragmin?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
summer86 wrote:Dziękuję
Będę musiała sobie zrobić jakąś listę tych badań i je ogarnąć. Powinnam trochę odczekać czy mogłabym je wkrótce zrobić?
Flowwer, Ty sama wynajdujesz te badania czy lekarz Cię na nie kieruje? Jesli sama to ogromny szacunek.
Ja bym na twoim miejscu jak najszybciej zrobiła te subpopulacje póki jeszcze jest burza w organizmie. Bo czasem tylko w czasie ciąży immunologa szaleje dlatego trzeba je robić w drugiej fazie cyklu.summer86 lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Ja nawet jeszcze nie dostałam odpowiedźi od mojej immunolog co dalej.
Może faktycznie zwiększyć dawkę clexane.
Inna jaką bierzesz dawkę ?
jakie to wszystko ciezkie jest, same musimy myslec i drozyc temat zeby sie udalo.. masakra normalnie!Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:ja mam leiden ujemny, mam ta jedna mutacje i mam ana dodatnie wiec chyba faktycznie powinnam brac 0.6 a nie od 0.4..
A co lepsze 0.4 clexane czy 5 tys fragmin?
Clexane 40 mg = Fraxiparine 0.4 ml = Fragmin 5000j. w dużym uproszczeniu.
W zasadzie obowiazuja nas ustalone rownowazniki dawek (dzialanie biologiczne HDcz) i to srednich dobowych dawek (Defined Daily Dose=DDD). Przyjmuje sie wg WHO ATC rownowazniki dla:
20 mg=2000 J.M.(1DDD)Clexane = 2500 J.M.(1DDD)Fragmin = 2850 J.M.(1DDD)Fraxodi
40 mg=4000 J.M.(2DDD)Clexane = 5000J.M.(2DDD)Fragmin = 5700 J.M.(2DDD)Fraxodi
80 mg=6000 J.M.(4DDD)Clexane = 10000J.M.(4DDD)Fragmin = 11400J.M.(4DDD)Fraxodi
Tak wiec wlasciwie Clexane 40 (4000J.M.)z Fraxyparine (0,4 ml= 3800J.M. 0,6ml=5700 J.M., 0,8ml=7600J.M. 1,0 ml=9500 J.M.), mimo ze sa porownywalne J.M. ( 40 mg z 0,4 ml), to DDD jest mniejsze dla tej drugiej, chodzi o dzialanie antyXa i antyIIa (odpowiednio dla tych HDcz Enoksy-Dalte-Nadro).
czyli
20 mg Clexane = 0,3 ml Fraxy = 1 DDD
40 mg Clexane = 0,6 ml Fraxy = 2 DDD
80 mg Clexane = 1,0 ml Fraxy = 4 DDD
co do Fragmin to
1. FRAGMIN 2 500 j.m. anty-Xa/0,2 ml, roztwór do wstrzykiwań
2. FRAGMIN 5 000 j.m. anty-Xa/0,2 ml, roztwór do wstrzykiwań
3. FRAGMIN 7 500 j.m.(anty-Xa)/0,3 ml, roztwór do wstrzykiwań
4. FRAGMIN 10 000 j .m.(anty-Xa)/0,4 ml, roztwór do wstrzykiwań
5. FRAGMIN 12 500 j.m.(anty-Xa)/0,5 ml, roztwór do wstrzykiwań
6. FRAGMIN 15 000 j.m.(anty-Xa)/0,6 ml, roztwór do wstrzykiwań
7. FRAGMIN 18 000 j.m.(anty-Xa)/0,72 ml, roztwór do wstrzykiwań
czyli
40 mg Clexane = 5000 J.M./0,2ml Fragmin = 0,6 ml Fraxyparine
60 mg Clexane = 7500 J.M./0,3ml Fragmin = 0,8 ml Fraxyparine
Tylko jest inna substancja czynna i uważam ze clexane lepsza.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer ja chyba jestem jakas nie kumata w tych sprawach, bo nie rozumiem, albo mi juz mozg nie funkcjonuje.
Czyli musialabym miec albo clexane 0.6 albo fragmin 0,3?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
innamorata88 wrote:Hej Dziewczyny :* summer86 cieszę się, że coś się ruszyło. Zbierajcie siły kochana, emek też się ogarnie, daj mu czas :*
Agniechaaa miło Cię widzieć.
u mnie średnio na jeża. Dalej choroba mnie męczy i boję się, że i u kropka miesza beta z dzisiaj 321 U/l równe 60%. progesteron rośnie i to mnie pociesza. Mam nadzieję, że ten przyrost niczego złego nie wróży.
Inna, uff, dobrze że Twój przyrost jest w normie, wczoraj na belly podczytalam o Twoich niepokojach, a dziś co chwila zaglądam tu i tam czy coś napisałaś.
Uwierz w Kropka, przyrost jest prawidłowy, pewnie ze każda z nas lubi jak beta przyrasta jak dzika, ale Twój przyrost jest właściwy, a to znaczy ze Kropek ma się dobrze.
Wracaj szybko do zdrowia, czy Twoja wizyta jutro aktualna? -
summer86 wrote:Sarna, masz już dzisiejszy wynik?
Nie mam, co chwile zaglądam, ale wyniku wciąż nie ma. Ostatnio przegieli, nie wiem nawet czy był przed północą, bo przed zaśnięciem nie było i odczytałam dopiero rano. Tym razem nastawiam się, że będzie podobnie -
innamorata88 wrote:A gotowa herbata z lipy byłaby ok? Masakra, ledwo żyję i tak już prawie 2 tygodnie
Taka z np. Herbapolu (tj. sama lipa, bez dodatków)? Pewnie tak, choć lepiej by kupić w aptece taką wersję sypaną. Skąd jesteś? Mam u siebie zebrany kwiat lipy z zeszłego roku, mogłabym Ci szybko podrzucić kurierem. Nowego kwiatu jeszcze nie mam, bo trzeba go zebrać w pełni kwitnienia. -
Hej dziewczyny. Jestem tu nowa. Chcialabym wkleic zdjecie testu i zapytac was czy ktoras z was miala podobnie bo jestem calkiem rozbita. Ale nie wiem jak oddac zdjecie. Pomozcie prosze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2017, 18:10
Cindy.81 -
Cindy.81 wrote:Hej dziewczyny. Jestem tu nowa. Chcialabym wkleic zdjecie testu i zapytac was czy ktoras z was miala podobnie bo jestem calkiem rozbita. Ale nie wiem jak oddac zdjecie. Pomozcie prosze
Użyj tej strony: https://naforum.zapodaj.net/ a potem wstaw link -
Zrobiłam test i oczywiście wielka biel wkur****labym sie nawet ale juz sie przestaje tam czegokolwiek innego spodziewać2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Dziewczyny, jestem cały czas, tylko jakoś nie mam odpowiedniego "humoru" do pisania czegokolwiek...
Wszystkim, którym się udało-gratuluję!
Za te które muszą walczyć kolejny miesiąc-trzymam kciuki z całych sił, żeby się udało. W końcu musi zaświecić słońce...
Od przedwczoraj mam różowe upławy, piersi bolą i doszły bóle "okresowe"...
Temperatura skacze chociaż nie przekroczyła progu sprzed owulacji.
nie doczekam do testowania...
dzisiaj zrobiłam betę, wynik jutro gdzieś ok. 15.
nie liczę już na nic, ale dla świętego spokoju zrobiłam... -
Nowa, nie wiem co napisać.. ja nigdy nie testowałam z popołudniowego, bo wiem że jest niewiarygodny. Przy Twojej dość krótkiej FL stężenie może być zbyt niskie żeby wykryć je z nieporannego moczu.
Jesli za 2 dni nie będzie @ powtórz test.
Głowa do góry!