CZERWCOWE TESTOWANIE 2017- pierwszy powiew lata
-
WIADOMOŚĆ
-
Największe szczęście dla ojca i matki,
Nad dobra ziemskie, rozkosze,dostatki.
To ich krew-życie, to ich własne dziecię,
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.
Każdej z osobna życzę z całego serca, abyśmy w przyszłym roku o tej porze mogły swoje maleństwo wziąć w ręce i mocno utulić, pocałować i szybko zapomnieć poprzednie lata z pustką.
Kochane Przyszłe Mamusie i oczywiście również dla Obecnych Mamusiek Wszystkiego co najlepsze, za rok wszystkie będziemy obchodziły to Święto :*Flowwer, staraczka1111, Abs, Millvaa, Rucola, ewela88 lubią tę wiadomość
-
staraczka1111 wrote:Czekam przed gabinetem pobrali mi już estradiol i progesteron idę zaraz oglądać jajca
staraczka1111 lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
A czy wasi mężczyźni biorą jakies suplementy/witaminy? Ja mojemu mężowi podrzucam kwas foliowy ale tak się zastanawiam czy nie powinien sie wzmocnić jakos bardziej sama od polowy cyklu biorę ovarin z polecenia lekarza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2017, 09:36
starania od IX 2016r.
endometrioza
Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą. -
by7mistake wrote:A czy wasi mężczyźni biorą jakies suplementy/witaminy? Ja mojemu mężowi podrzucam kwas foliowy ale tak się zastanawiam czy nie powinien sie wzmocnić jakos bardziej sama od polowy cyklu biorę ovarin z polecenia lekarza
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyCzuje sie dobrze, M tez wczoraj tak gadaliśmy i mowie, ze sie ogarnelam o trzeba walczyć a on na to, ze dokładnie tak jest lecimy z tematem dalej zreszta widziałam sie wczoraj ze znajomą lekarką jej córka zaszła w ciaze z in vitro za 3x i po 3procedurach, bedą bliźniaczki. Wytłumaczyła mi, ze to metoda dla wytrwałych i nie moge tak tego brać do siebie tylko bardziej podchodzić na zasadzie walczymy dalej przecież sie uda! nowi, ze wiek jest po naszej stronie bo jej córka ma 39 lat! I, ze za 1x to sie Zadko udaje i nie ma co porównywać transferu do transferu bo to nic nie oznacza mam dbać o siebie bo im silniejszy organizm tym większe szanse a i najwazniejsze luz psychiczny bez tego na pewno sie nie uda
Uf ale sie naprodukowałam :pFlowwer, nowa na dzielni, staraczka1111, Bocianiątko, Millvaa, Anna Stesia, Karma88, Sarna84, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Już po wizycie mam pęcherzyki od 8-10 mm w jednym mam 6 w drugim 5 mówi że jest nie za dużo nie za mało. Endo 4 od nd dorzucam jeden zastrzyk CETROTIDE I we wt na wizytę.. jest ok.
Bocianiątko, Flowwer, Karma88, Sarna84, Lunaris lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnystaraczka1111 wrote:Już po wizycie mam pęcherzyki od 8-10 mm w jednym mam 6 w drugim 5 mówi że jest nie za dużo nie za mało. Endo 4 od nd dorzucam jeden zastrzyk CETROTIDE I we wt na wizytę.. jest ok.
Dobry wynik cieszę sie bardzo, nie masz co bac sie hiperki uff endo pięknie śmignie w gore i bedzie cacy !!staraczka1111 lubi tę wiadomość
-
Agniechaa, cieszę się, że udało Ci się znależć w sobie nadzieję Tak jak mówisz, trzeba walczyć i się nie poddawać!
Dziewczyny, dzisiaj jestem tak pozytywnie nastawiona do wszystkiego, że mała głowa. Wierzę i życze Wam, żebyśmy za rok już to święto świętowały pełnopraniwe - bo wierzę też, że nawet jeżeli nie macie dziś dzieci, to już wszystkie jesteście mamami. Po prostu nadal czekacie na swoje maleństwa, ale one gdzieś tam już są A my już je kochamy!Agniechaaaa, Abs, Bocianiątko, Karma88, staraczka1111 lubią tę wiadomość
22cs - 15dpo bhcg 190,00 -> 17dpo bhcg 512,82
21cs - cb -
nick nieaktualnyJa dzis trochę skupie sie na nauce bo w weekend znowu egzaminy a trochę to zaniedbałam w tym tygodniu, muszę liczyć ze jakimś cudem to zdam
Dzien mamy a ja mam pod serduchem cos czego juz nie powinno tam być dziwne uczucie, ale wszystko dzieje sie z jakiegoś powodu.
Każda z Nasz przeszła juz w większości wiele i to Nas wzmacnia i jestesmy nie do złamania! I potrafimy doceniać drobnostki a większość ludzi tego nie potrafistaraczka1111, Bocianiątko, Karma88, Lunaris lubią tę wiadomość
-
staraczka1111 wrote:Już po wizycie mam pęcherzyki od 8-10 mm w jednym mam 6 w drugim 5 mówi że jest nie za dużo nie za mało. Endo 4 od nd dorzucam jeden zastrzyk CETROTIDE I we wt na wizytę.. jest ok.
staraczka1111 lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Agniechaaaa Walczymy !!! Dobrze mieć dr który potrafi podnieść na duchu.
Moja immunolog chce mnie widzieć w ciąży przy następnej wizycie- tu się włacza mój pesymizm za ile mies czy lat o ile...
Ale nie można sobie zarzucić brak działania.staraczka1111, Lunaris lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyFlowwer wrote:Agniechaaaa Walczymy !!! Dobrze mieć dr który potrafi podnieść na duchu.
Moja immunolog chce mnie widzieć w ciąży przy następnej wizycie- tu się włacza mój pesymizm za ile mies czy lat o ile...
Ale nie można sobie zarzucić brak działania.
Powiem szczerze, ze ta znajoma to mi teraz z nieba spadla z takim doświadczeniem od swojej córki, osoba która zna całą sytuacje od środka moze mnie zrozumieć i powiedzieć cos wspierającego bo poporostu zna sytuacje, bidulka jak mi to wszystko opowiadała to aż sie popłakała. Ale powiedziała jedno ważne zdanie jak juz sie uda to wszystko wcześniejsze odchodzi w niepamięć i tego bede sie trzymaćRucola, Anna Stesia, staraczka1111, Flowwer, Bocianiątko, Karma88 lubią tę wiadomość
-
Agniechaaaa wrote:Czuje sie dobrze, M tez wczoraj tak gadaliśmy i mowie, ze sie ogarnelam o trzeba walczyć a on na to, ze dokładnie tak jest lecimy z tematem dalej zreszta widziałam sie wczoraj ze znajomą lekarką jej córka zaszła w ciaze z in vitro za 3x i po 3procedurach, bedą bliźniaczki. Wytłumaczyła mi, ze to metoda dla wytrwałych i nie moge tak tego brać do siebie tylko bardziej podchodzić na zasadzie walczymy dalej przecież sie uda! nowi, ze wiek jest po naszej stronie bo jej córka ma 39 lat! I, ze za 1x to sie Zadko udaje i nie ma co porównywać transferu do transferu bo to nic nie oznacza mam dbać o siebie bo im silniejszy organizm tym większe szanse a i najwazniejsze luz psychiczny bez tego na pewno sie nie uda
Uf ale sie naprodukowałam :p
Też znam małego bobaska (teraz ma prawie roczek), który przyszedł na świat dzięki trzeciej procedurze in vitro. Jego rodzice walczyli o niego 8 lat. Lekarka ma rację - to zadanie dla wytrwałych, podziwiam wszystkich, którzy mają w sobie tyle sił.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2017, 11:06
-
nick nieaktualnySiły znajdują sie w zalerznosci od sytuacji możesz mi uwierzyć kiedyś nawet nie przypuszczałam ze bedzie mnie na to fizycznie i psychicznie stać a teraz zaciskam zeby i każda lecimy dalej sytuacja zmusza do takiego zachowania wiec łapiemy byka z rogi
-
,, kto nie Walczy ten nie niańczy'' jeżeli bóg sprawi że 1 transfer okaże się cudem. To przysięgam na wszystko co możliwe że będę się starać być jak najlepszą mamą na świecie.
Mamy 3 próby potem zamknę ten rozdział życia bez happy end. -
nick nieaktualnystaraczka1111 wrote:,, kto nie Walczy ten nie niańczy'' jeżeli bóg sprawi że 1 transfer okaże się cudem. To przysięgam na wszystko co możliwe że będę się starać być jak najlepszą mamą na świecie.
Mamy 3 próby potem zamknę ten rozdział życia bez happy end.
Taki limit sobie dajecie 3proby??? Ja poza 4zarodkami mam jeszcze 9jajek zamrożonych wiec jest ekipa do wybrania -
Taki mamy limit potem mnie nie będzie już stać na to chyba że wygram w totka. Dziś zapłaciłam 13900 plus 666zl za leki poprzednio dałam 415 zł za leki. A na iui poszło 6000 zł
-
nick nieaktualnystaraczka1111 wrote:Taki mamy limit potem mnie nie będzie już stać na to chyba że wygram w totka. Dziś zapłaciłam 13900 plus 666zl za leki poprzednio dałam 415 zł za leki. A na iui poszło 6000 zł
Ile na IUI??? Czemu aż tyle strasznie duzo
Mnie pociesza fakt, ze teraz juz tylko sam koszt transferu No i leki ale jakos to przebrniemy, były by inaczej gdyby in vitro było refundowane tak jak dawniej, Nam sie chociaż udało załapać na refundację leków, ostatnio w klinice zbierali podpisy zeby miasto znowu refundowano zobaczymy -
Agniechaaaa wrote:Ile na IUI??? Czemu aż tyle strasznie duzo
Mnie pociesza fakt, ze teraz juz tylko sam koszt transferu No i leki ale jakos to przebrniemy, były by inaczej gdyby in vitro było refundowane tak jak dawniej, Nam sie chociaż udało załapać na refundację leków, ostatnio w klinice zbierali podpisy zeby miasto znowu refundowano zobaczymy