Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie CZERWCOWE TESTOWANIE 2017- pierwszy powiew lata
Odpowiedz

CZERWCOWE TESTOWANIE 2017- pierwszy powiew lata

Oceń ten wątek:
  • Słonecznik Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    O dziewczyny- widzę,ze nie tylko w ciążę będziemy razem zachodzić ale w jej trakcie razem oglądać 7 sezon GoT :D

Mamy temat na lipcowy wątek : Zaciążamy i GoT oglądamy :D :D

Karma88, Agniechaaaa, Millvaa, Lunaris, nowa na dzielni, Bocianiątko, malinowaemi lubią tę wiadomość

Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość.
    Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie

11 CS

LH/FSH w normie
    Prolaktyna 24.9
    Anemia :(
    Szelazo+KwasFoliowy
    1cs z Castagnusem
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonecznik idealna nazwa dla wątku :D!!!

• Słonecznik Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Słonecznik idealna nazwa dla wątku :D!!!
    poza tym myślę, że to będzie mój wątek bo słoneczniki kwitną lipiec - sierpień, to może być dobry wątek :D

Jednak gdzieś z tyłu głowy mam nadzieję, że ten wątek nie powstanie ;)

Millvaa lubi tę wiadomość

11 CS

LH/FSH w normie
    Prolaktyna 24.9
    Szelazo+KwasFoliowy
    1cs z Castagnusem
  • Millvaa Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    O dziewczyny- widzę,ze nie tylko w ciążę będziemy razem zachodzić ale w jej trakcie razem oglądać 7 sezon GoT :D

Ja brałam Oeparol femina przez 2 cykle- zauważyłam poprawę ale nie szałową więc kupiłam najzwyklejszy w kapsułkach (więcej i taniej) a do tego zamierzam jeszcze zacząć pić siemię lniane. Dodatkowy plus dla jelit i żołądka :)

Właśnie ten Femina ma olej z wiesiołka i z czegoś jeszcze, a zwykły Oeparol to sam wiesiołek :)

16udgov3jpneva83.png
    22cs - 15dpo bhcg 190,00 -> 17dpo bhcg 512,82
    21cs - cb
  • staraczka1111 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Agnieeecha u nas w Invimedzie psycholog jest w pakiecie, także ten :P przynajmniej o tym pomyśleli

Melduję się po pierwszej weryfikacji po 3 dniach puregonu :) mamy po 5 pęcherzyków wielkości ok. 10-11mm w obydwu jajnikach :) dr bardzo zadowolona z takiego wyniku i twierdzi, że do poniedziałku ujawnią się kolejne sztuki. Czekam jeszcze na wyniki E2 i PRG :) jak będą ok to zwiększamy dawkę puregonu na 300jm. Także jedziemy z koksem. :D A od soboty zaczynam zastrzyki z antagonisty. Endo też jak na ten dc ładne bo całe 5mm na 5 dzień :) u mnie to szał hahahaha :D
    Ale extra!!! Oby tak dalej ja mam jutro wizytę zamelduje co i jak

f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonecznik wrote:
    Mamy temat na lipcowy wątek : Zaciążamy i GoT oglądamy :D :D

...a w avatarze trzeba umieścić zdjecie nocnika :P

Millvaa gdyby nie wiesiołek to pewnie bym nawet nie wiedziała kiedy mam płodne dni bo u mnie pustynia normalnie. Teraz cokolwiek drgnęło to chociaż rozróżniam kleisty-wodnisty-kremowy ... ale o rozciągliwym mogę tylko pomarzyć- nie ma się co rozciągać :/

Millvaa lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • kolka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki, u mnie właśnie pojawiło się plamienie i mega PMS :(
    wredota pewnie przyjdzie lada dzień, także zadamawiam się tutaj i testuję pod koniec czerwca :)

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris a w którym cyklu starań udało sie z synkiem? :) Ja tak jak rano twierdziłam ze jestem w ciąży tak teraz jestem wręcz przekonana ze nie jestem bo dlaczego niby miałabym być. Nawet próbowałam sobie wyobrazić siebie z brzuszkiem i nie potrafiłam sobie tego zwizualizować w wyobraźni co mnie średnio nastroiło :/ kobieta zmienna jest a podczas starań to juz roller coster nastrojów

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej musze wam się wyżalić:(
    ogólnie niby nic ale jestem tak zła bo... zamówiłam tydzien temu mace przez strone firma szybko ja wysłała a inpost po raz kolejny nie dostarczył mi paczki do paczkomatu już złozyłam reklamacje i w inposcie i w tym sklepie co kupowałam ale tak mi zależy na tej paczce a tu dupa zbita pewnie sie okazę że tej paczki nie będe miała w tym tyg:(

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Słonecznik Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    hej musze wam się wyżalić:(
    ogólnie niby nic ale jestem tak zła bo... zamówiłam tydzien temu mace przez strone firma szybko ja wysłała a inpost po raz kolejny nie dostarczył mi paczki do paczkomatu już złozyłam reklamacje i w inposcie i w tym sklepie co kupowałam ale tak mi zależy na tej paczce a tu dupa zbita pewnie sie okazę że tej paczki nie będe miała w tym tyg:(

Inpost to jest porażka, tyle razy co miałam problem z paczkomatem to głowa mała. Najgorsze jest to że oni uważają że nic się nie dzieje i to nic takiego a Ty czekasz na paczkę i denerwujesz się tylko...

Mnie cały czas ciągną jajniki, dzisiaj 2 dzień @ a i tak się nie rozkręciło tak jak zwykle, cały czas jestem zmęczona... Dziwne :-/

11 CS

LH/FSH w normie
    Prolaktyna 24.9
    Szelazo+KwasFoliowy
    1cs z Castagnusem
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonecznik wrote:
    Inpost to jest porażka, tyle razy co miałam problem z paczkomatem to głowa mała. Najgorsze jest to że oni uważają że nic się nie dzieje i to nic takiego a Ty czekasz na paczkę i denerwujesz się tylko...

Mnie cały czas ciągną jajniki, dzisiaj 2 dzień @ a i tak się nie rozkręciło tak jak zwykle, cały czas jestem zmęczona... Dziwne :-/

ostatnio mąż zamawiał chyba 10 paczek przez paczkomaty i wszystkie były szybko więc dlatego zdecydowałam się na to ale już wiem że nasteonym razem wybiore zwykłego kuriera bo za inpost zapłaciłam 12zł a za kueriera bym zapłaciła 16 i już dawno bym miała te tabletki

czasem tak jest ze jajniki bolą cały cykl tzn mnie kiedys bolały od końca @ do następnej @ ale w czasie @ dziwne troche

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Słonecznik Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    ostatnio mąż zamawiał chyba 10 paczek przez paczkomaty i wszystkie były szybko więc dlatego zdecydowałam się na to ale już wiem że nasteonym razem wybiore zwykłego kuriera bo za inpost zapłaciłam 12zł a za kueriera bym zapłaciła 16 i już dawno bym miała te tabletki

czasem tak jest ze jajniki bolą cały cykl tzn mnie kiedys bolały od końca @ do następnej @ ale w czasie @ dziwne troche

Kurier to jest pewnie, zawsze zadzwoni czy jesteś w domu no i paczkę masz na drugi dzień :-)
    Te jajcory to chyba że starości mnie bolą, chyba się już sypię :-D

11 CS

LH/FSH w normie
    Prolaktyna 24.9
    Szelazo+KwasFoliowy
    1cs z Castagnusem

Wysłany: 25 maja 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie nasza Flowwer się podziewa???

f2wl3e5e75ssm4p5.png
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • Abs Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Lunaris a w którym cyklu starań udało sie z synkiem? :) Ja tak jak rano twierdziłam ze jestem w ciąży tak teraz jestem wręcz przekonana ze nie jestem bo dlaczego niby miałabym być. Nawet próbowałam sobie wyobrazić siebie z brzuszkiem i nie potrafiłam sobie tego zwizualizować w wyobraźni co mnie średnio nastroiło :/ kobieta zmienna jest a podczas starań to juz roller coster nastrojów

Nowa powiem Ci, że ja mam dziś podobnie. Już kilka objawów ciążowych u siebie znalazłam. Tylko jakoś do mnie nie dociera, że pewne objawy to raczej się później pojawiają a nie tak na samym poczatku.

Dziewczyny a jak wy to siemie lniane w roztwór przerabiacie? Mielicie czy ziarna w całości? Moczycie czy jak? I na co to pomaga? Bo zaczynam się interesować waszymi sekretnymi recepturami.

2016 Pawełek 28tc
    2018 Weronika moja największa radość
    2020 Piotruś moja druga największa radość
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka1111 wrote:
    A gdzie nasza Flowwer się podziewa???
    Jestem !!! W pracy akcja sanepid i od rana nic nie piłam i jedną kromkę chleba ma szybko zjadłam. Teraz się w domu nawadniam i wrzucam coś na ruszt bo tab nie jadłam.
    Zaraz was nadrobię.
    Ledwo żyję

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KOchana-na mojego synalka czekałam 91 cykli! po poronieniu w 2005r zaszłam w ciążę dopiero w 2012! ale był to efekt beznadziejnych lekarzy do których chodziłam i małej świadomości niepłodności. Ponadto temat ten dotyczy coraz większej ilości Polek i wiele sie w tym czasie zmieniło-przede wszystkim podejście lekarzy. Jak już się zdiagnozowałam i wyleczyłam (jakieś 1,5 roku) to od razu wpadkę zaliczyliśmy po laparoskopii :P

SIEMIĘ to mielone zalewam letnią wodą, bełtam pije. A nasionka zalewam gorącą, odstawiam aż puszczą kisiel i wystygną po czym spożywam. Wolę te w nasionkach. Można też sobie nasionka wrzucić do czegoś- sałatki, jogurtu z płatkami czy czego tam wolisz. Ja do koktajlu owocowego.

Ja znowu mam odwrotnie-boli mnie podbrzusze aż do mdłości teraz na wieczór :( aż nospe wzięłam. Polip zapewne albo cholerne żelazo, którym muszę się faszerować :/

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Jestem !!! W pracy akcja sanepid i od rana nic nie piłam i jedną kromkę chleba ma szybko zjadłam. Teraz się w domu nawadniam i wrzucam coś na ruszt bo tab nie jadłam.
    Zaraz was nadrobię.
    Ledwo żyję
    Bidulo! ja jutro idę się produkować społecznie :/ wczoraj dzwoniła do mnie koleżanka, że ogłoszenie w Lidlu czytała- oferta na kasie 3000 zasadnicza... pytała mnie czy składamy CV :P

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Bidulo! ja jutro idę się produkować społecznie :/ wczoraj dzwoniła do mnie koleżanka, że ogłoszenie w Lidlu czytała- oferta na kasie 3000 zasadnicza... pytała mnie czy składamy CV :P
    Ja kocham swoją pracę!!! I w zakresie moich obowiązków akurat nie powinno mnie to interesować ale Flo to Flo ... woli wszystko dopilnować niż słuchać ja dyrektor opierdala załogę.
    Która z was pracuje w sanepidzie ? Przyznać się bez bicia?!!! Hahahha

Lunaris lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Maja84 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:

Nie do końca na kasie ;) w lidlu nie ma kasjerów i pracownik robi wszystko. A kasa to jest brutto ;) Więc lepiej przemyśleć :P

2nn3dqk32lub7s72.png
    16cs - szczęśliwy! <3
    27.11 - beta 462 mlU/ml
    29.11 - beta 1114 mlU/ml
    01.12 - beta 2901 mlU/ml
    04.12 - beta 7617 mlU/ml

Wysłany: 25 maja 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przychodzi zajączek do sklepu i pyta się czy jest stara marchewka. Sprzedawczyni odpowiada że nie ma. I tak przez bity miesiąc przychodzi i pyta o tą starą marchew. W końcu sprzedawczyni wkurwiona zostawiła mu tą starą marchewkę. Przychodzi zajączek i znów pyta: jest stara marchewka? Tak jest!!!! To dobrze tu SANEPIT hihi

Abs, Flowwer, Słonecznik, Lunaris, Rucola, Anna Stesia lubią tę wiadomość

f2wl3e5e75ssm4p5.png
‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ