Forum W oczekiwaniu na testowanie Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)
Odpowiedz

Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)

Oceń ten wątek:
  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3417

    Wysłany: 7 czerwca 2018, 17:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti Matko jedyna!!! Nie wiem co napisać, współczuje Ci ogromnie straty jednego maluszka :( trzymaj się i odpoczywaj, ważne że z drugim jest wszystko w porządku. Boże co za lekarze!!

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • Bajkaaa Autorytet
    Postów: 4691 6053

    Wysłany: 7 czerwca 2018, 17:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazylkove trzymam kciuki byś dostała ta prace :)

    Ja w tym roku widzę że albo ktoś jest w ciąży albo zmienia pracę :) czyli ogólnie dobry rok :)

    A dziewczęta moje drogie owszem rozczarowana jestem trochę że nie wracam do domu ale dla mnie to taka abstrakcja była że wzięłam to na klate i jedziemy dalej z tym koksem, muszę policzyć dni ile to jeszcze do 34tc i będę odliczać dni :)

    Trasti, Czrna 81 lubią tę wiadomość

    bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 czerwca 2018, 17:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti wrote:
    To ja mam bombę. Byłam dziś u gina/zmieniłam prywatnego na takiego co pracuje w szpitalu bo mój pojechał sobie na prawie 3 tyg urlop, zero konkatu z nim , a ja w tym czasie krwiak , dwa razy sor , niskie białko s i cukrzyca ciążowa. Napisałam mu wiadomość na fb a ten odpisał po tyg , że to pewnie od niskiego proga.a proga miałam 70! No ale nie o tym miałam pisać. Poszłam do tego nowego gina/prawa ręka ordynatora porodówki. Opowiedziałam mu wszystko. Stwierdził, że crp jest ok bo to norma(2.5)wglabu nie.(do 0,5) Że po co w ogóle robić crp. Metforminę by odstawił. Wyslał do diabetologa bo jest cukrzyca ciążowa. Heparyne pozostał by przy profilaktyce 0,4, a nie 0,6, cholesterolu w ciąży się wg niego nie leczy bo zawsze jest podwyższony więc odstawić armolipid etc itp. Potem zrobił usg i tu się zaczął dramat. Żadnego krwiaka nie mam i raczej nie miałam wg niego. A miał mega dokładne usg sama wszystko widziałam. Za to ciąża jest mnoga, bliźniacza! w tym jedno dziecko obumarło, więc na ekranie dwa pęcherzyki a w 1 aniołe, który zaczął się już wchłaniać-stąd te plamienia , kłucia etc to jak poronienie i spadek proga z 70 do 30tu dlatego. Z jednej strony nie chciałabym bliźniąt, ale jak wiem że było , a nie ma to jak obuchem w twarz. 8 razy usg i nikt nie zauważył. Drugi pęcherzyk brali za krwiaka. Na miękkich nogach wróciłam do domu i się popłakałam, przyszedł emek powiedziałam mu też się popłakał. Dostałam zmianę z dupka na luteinę .. za mc na nie być śladu bo były oddzielne pęcherzyki. Poza tym na psychice. Drugi kropek ma 2,63cm serce. Bije 137
    Ma ręce, nogi i wg niego wszytko wygląda ok. Oszczędny tryb życia. Jestem rozmonotwana i przerażona tym wszystkim i niekompetencją lekarzy
    Trasti... Brak słów... Same najgorsze się cisną. To się do Uwagi nadaje. Bardzo mocno Cię tulę, placzkochana, płacz... Całe szczęście że drugi maluch zdrowy.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 czerwca 2018, 17:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti qr** co to za lekarze, że nie zauważyli, boże kochany, tule mocno:*

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 czerwca 2018, 17:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti matko co za lekarz!! Jak mógł tego wcześniej nie zauważyć ? Współczuję straty jednego z maluszków i całe szczęście że z 2 wszystko ok.
    Tulę z całych sił:*
    I weź tu zaufaj lekarzom ;/

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 czerwca 2018, 17:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co i teraz coraz bardziej się boję operacji, że coś pójdzie nie tak :/

  • Trasti Autorytet
    Postów: 4398 1184

    Wysłany: 7 czerwca 2018, 17:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będdzie dobrze kochana ty już też dość wycierpiałaś pomodlimy sie tu wszystkie za ciebie

    Aga9090, kubekkawy lubią tę wiadomość

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4398 1184

    Wysłany: 7 czerwca 2018, 17:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie 1 lekarz - bo 1 mój i 5 różnych na pogotowiu/chyba taki sprzęt mieli

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Grzechotka2 Autorytet
    Postów: 712 823

    Wysłany: 7 czerwca 2018, 17:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wracam od ginekologa. Nigdy więcej nic na fundusz. Robią sobie jaja. Mam torbiel. Nie wiem ile, nie wiem co, jak. Powiększone endometrium, też nie wiem co i jak (a było naaaaprawdę duze). W pupie to mam. Nic nie wiem.

    l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • Vivanillka Autorytet
    Postów: 750 1448

    Wysłany: 7 czerwca 2018, 17:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane powiedzcie mi jak suplementowac (jakie dawki ile razy na dzień) ta luteine? Mam 100mg 'dowcipne'.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 17:55

    3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5980 7258

    Wysłany: 7 czerwca 2018, 17:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    2x1

    laUgp2.png
    3️⃣ IMSI 11.2021: 💙 ❄❄❄❄❄❄ 💙
    ......🔜🍍FET 02.2022:⛄4.1.1 💙❓🙏🍍
    2️⃣ ICSI 2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF/ICSI 2019/2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    AMH 2.7 - stan zapalny endometrium wyleczony, endometrium prereceptywne, KIR Bx, alloMLR 33,9%
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • Vivanillka Autorytet
    Postów: 750 1448

    Wysłany: 7 czerwca 2018, 17:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Bocianiątko

    3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
  • Koteczka82 Autorytet
    Postów: 3418 2988

    Wysłany: 7 czerwca 2018, 18:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti bardzo współczuję całej sytuacji. Trzymaj się!!!

    Ja już po usg jestem jeszcze przed ovu, endometrium 7 mm w 14dc pęcherzyk dominujący 19mm ovu jutro lub w sobotę. Czyli muszę jeszcze zmolestować męża jutro i w sobotę. Myślicie że takie endometrium jest ok? Podrośnie jeszcze do ovu? Proszę trzymajcie kciuki żeby jajko pękło!!!

    KateHawke, Kotowa, patuniek86, Czrna 81, frezyjciada, Emiilka, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

    Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

    Hiperprolaktynemia - Norprolac
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg

    Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1502 1654

    Wysłany: 7 czerwca 2018, 18:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti Niestety nie każdemu lekarzowi można zaufać.. dobrze, że w szpitalu trafiłaś wreszcie na kogoś kompetentnego. Koniecznie zmień lekarza prowadzącego.
    Włos się jeży na głowie czytając takie historie.
    Trzymaj się! :*

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 18:09

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3165 5685

    Wysłany: 7 czerwca 2018, 18:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazylek to za co teraz kciukac? Za prace czy za ciąże ? A może za to i za to ;) niech się dzieje u Ciebie tak jak ma się dziać :* :* łap wszystko garściami :)

    Trasti co za lekarze ! Nawet nie wiem co powiedzieć, ale chyba musisz zmienić prowadzącego ciąże :*

    bazylkove lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • kubekkawy Ekspertka
    Postów: 232 84

    Wysłany: 7 czerwca 2018, 18:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti.. ojej ;* przytulam mocno :* :*

    To będzie dobry dzień, ale najpierw kawa.
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3165 5685

    Wysłany: 7 czerwca 2018, 18:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:

    Siwulec bo ja ci chyba nie mówiłam... AAAAA!!!! Wspaniale!!! Jesteś w ciąży! <3 normalnie łza się w oku kręci jak widzę że się udało <3


    Jeju, aż mi się nogi ugięły a oczy spociły bo jeszcze nie usłyszałam tego czarodziejskiego słowa ! Dziękuje <3
    „Jesteś w ciąży” - tak, jestem :D

    Czrna 81, KateHawke, Emiilka, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Sanka Autorytet
    Postów: 973 1507

    Wysłany: 7 czerwca 2018, 18:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti bardzo Ci współczuję :( szkoda że jednemu maleństwu się nie udało... całe szczęście że drugie rozwija się dobrze. Zdrówka wam życzę!

    Nenusia sto lat sto lat! Dla Was również przede wszystkim zdrowia i siły :*

    Reset trzymam kciuki za to jajko, niech pięknie rośnie i pęka, oby to drugie coś to tylko jakiś straszak.

    Bocianiątko Ty dziś zaczęłaś immunosupresje? Oby to leczenie jak najszybciej przyniosło pozytywne efekty :)

    Kotowa mocne kciuki za groszka! Niech się pięknie wgryza :)

    Kotowa, Aga9090 lubią tę wiadomość

    16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 7 czerwca 2018, 18:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pod gabinetem. Przed chwilą weszła pani z 17:30... trochę sobie tu poczekam :/

    Trasti, tak mi przykro, że trafiłaś na niekompetentnych lekarzy. Pozwól sobie na żal po tym, co straciłaś i pociesz się tym, że jest zdrowe dziecko, któremu nie zagraża żaden krwiak i że teraz będziesz w dobrych rękach. Trzymaj się jakoś.

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3417

    Wysłany: 7 czerwca 2018, 18:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia dziś dopiero 1 dzień spóźnienia, także cierpliwie czekam :P

    Siwulec z pracą łatwiej, gorzej w tą ciążę zajść :D

    Siwulec lubi tę wiadomość

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ