Forum W oczekiwaniu na testowanie Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)
Odpowiedz

Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)

Oceń ten wątek:
  • MamaFabianka Ekspertka
    Postów: 222 156

    Wysłany: 7 maja 2018, 19:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset kochana wpisz mnie proszę na 6go. Rok temu czerwiec był szczęśliwy i udało się zajść w ciążę niestety nie na długo więc może teraz?

    Fabian 06.2014
    Dwa aniołki 02.2017 06.2017 [*]
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 7 maja 2018, 20:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, podopisuje Was jak tylko dorwę się do komputera!
    Cieszę się, że tyle Was widzę w czerwcu, ale z drugiej strony nie obrazę się jak wysikacie dwie kreski już w maju :*

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2018, 20:53

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Simons_cat Autorytet
    Postów: 5938 7397

    Wysłany: 7 maja 2018, 21:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, ja poproszę na 11.06

    Czarek już z nami 🥳 3270/56

    oar8skjoksb1psnp.png
    👩‍❤️‍💋‍👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.

    💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
    💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020

    😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
    💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6%

    🍀 29 dc: bhcg 246, prog 34,8/31 dc: bhcg 595, prog 38,5/35 dc: bhcg 2594
    💉 Doszczepianie - ✔️
    🍀 7+1: 1 cm człowieka, FHR 144; 8+1: 1,6 cm; 9+1: 2,38 cm
    🌟Prenatalne 12+2: 5,70 cm FHR 168
    🍀 14+2: 9,07 cm; 18+3: 254 g, FHR 146
    🌟 Połówkowe 22+0: wszystko ok, dzidziuś 438 g
    🍀 25+1: 771 g
    🌟 USG III trymestru 29+0: 1148 g
    🍀 31+0: 1422 g, 32+6: 1871 g, 35+1: 2663 g, 37+6: 2779 g, 38+6: 3116 g
    👩‍⚕️ Szpital 23.11 jak Czaro nie wylezie. 🤯
  • sAnsa_28 Autorytet
    Postów: 3649 2937

    Wysłany: 9 maja 2018, 07:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Resecik, wpisz mnie proszę na 12.06

    zpbn9vvj2h4w9epl.png
    Aniołek 8/11tc [*] - 06.07.2017
    Angelius Provita, dr M. Paliga - od 13.04.2018
    L + H 05.09.2018
    On :DFI 50%, po 4 msc. 35 % , hla-c c2c2
    Ja: adenomioza, endometrioza I
    Kir AA, NK 17%
    MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G - układy hetero
    25.02.2019 IMSI+macs 3BB🙁
    13.06.2019 IMSI+macs 8A🙁🙁❄️❄️❄️
    02.10.2019 ket 4AB🙁 cb 6dpt 84,6 8dpt 194,4 9dpt 352,3 13dpt 375,9 16dpt 33,5
    8.11.2019 ket 3BB 🙁
    01/2020 03/2020 CB 🙁🙁
    Szczepienia limfocytami
    11/2020 22dc 41,5 23dc 77,6 25dc 210 28dc 928,9 35 dc 10976 39dc ❤️
    5.07.2021 r Milena 2790g 51 cm
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6973 5307

    Wysłany: 9 maja 2018, 10:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mogę dołączyć?
    Do tej pory udzielałam się na ogólnym wątku, ale chcę sobie znaleźć jakieś spokojniejsze miejsce i postanowiłam zajrzeć tutaj :)
    Widzę, że jest tu kilka znajomych "twarzy" :)

    Krótko o mnie - 31 lat, 10 cs o pierwsze dziecko. Po diagnozie w 7cs - zbyt niskie shbg, co powoduje zbyt dużą biodostępność testosteronu, a to blokuje zajście w ciążę. Dostałam na to metforminę (glucophage), niezgodnie z przeznaczeniem, ale jest to jedyna opcja, poza tabl. antykoncepcyjnymi, która podniesie shbg. Teraz czeka mnie 3cs na lekach. Przewidywana data testowania 4.06. :)

    Pozdrawiam i trzymam za nas kciuki :)

    Simons_cat lubi tę wiadomość

    J. 💙 11.06.2019
    J. 💙 05.08.2021
    h84fl6d8kr38ixjk.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 maja 2018, 11:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda cześć! Dobrze kojarzę, że jesteś z Wrocławia? Czy tutaj będzie spokojnie to nie wiem, bo zwykle dużo się dzieje na wątkach miesięcznych. :-D

    Trzymam kciuki!

    reset lubi tę wiadomość

  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6973 5307

    Wysłany: 9 maja 2018, 11:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Magda cześć! Dobrze kojarzę, że jesteś z Wrocławia? Czy tutaj będzie spokojnie to nie wiem, bo zwykle dużo się dzieje na wątkach miesięcznych. :-D

    Trzymam kciuki!

    tak, tak to ja :)

    J. 💙 11.06.2019
    J. 💙 05.08.2021
    h84fl6d8kr38ixjk.png
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 9 maja 2018, 13:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troszkę Was tu zaniedbuję, ale to kwestia braku dostępu do komputera.Do czerwca pewnie go zdążę naprawić ;)
    Listę dziś już uzupełniłam, proszę ładnie starać się w maju, żebym mogła wstawiać serduszka co dzień!

    Simons_cat lubi tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 9 maja 2018, 20:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Troszkę Was tu zaniedbuję, ale to kwestia braku dostępu do komputera.Do czerwca pewnie go zdążę naprawić ;)
    Listę dziś już uzupełniłam, proszę ładnie starać się w maju, żebym mogła wstawiać serduszka co dzień!


    Z przyjemnością dostosuje się do tych zaleceń :)

    nowa na dzielni lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Nat90 Ekspertka
    Postów: 232 165

    Wysłany: 10 maja 2018, 16:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, melduję z pochmurnego i deszczowego Rzymu 2dc, w sumie okres mi się spóźnił prawie o tydzień, nawet nie chcę myśleć ile kasy wydałam w rossmannie na żółte bobo i facelle, No ale cóż... Reseciku, po tym przesunięciu kolejny okres wypada mi na 10 czerwca i tak też chciałam Cię poprosić o wpisanie, już się umówiłam z emkiem, że mam nie robić owulakow, niczego nie sprawdzać i nie mierzyć, po prostu co drugi dzień ❤️ i tyle. Ale on nie wie, że przed wyjazdem odebrałam 55 owulakow one step...:)

    34bwvkcbc86rh45f.png
  • Grzechotka Ekspertka
    Postów: 249 99

    Wysłany: 12 maja 2018, 12:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poprosze o zmiane na 10 czerwca, bo jakoś kwietniowy cykl mi się przedłuża :/

    Maj - 4cs o drugiego maluszka
    marzec 2017 - na świecie zdrowa dziewczynka, małe szczęście <3
    marzec 2018 - ciąża biochemiczna

    11d0d2855efd15b26225b6764aa41fc9.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 maja 2018, 22:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Reseciku jak się dorwiesz do kompa to ja poproszę 8.06.
    Odpuszczam wykres tutaj już.
    Zaczynam 15cs z luteiną po owulacji.
    Co ma być to będzie i bez codziennego wpychania palców do środka w poszukiwaniu szyjki.
    Zostanę tylko przy temperaturze na OvuView żeby mniej więcej wiedzieć kiedy owu może być i będę sikać jak szalona na owulaki.
    Buziaki dla Was!

  • Anaaa90 Autorytet
    Postów: 1476 1121

    Wysłany: 12 maja 2018, 23:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reseciku poproszę o wpisanie mnie na 2 czerwca ;) zobaczymy jak się cykl rozwinie ;*


    2nn33e3kuc9837dy.png
    Aniołek - 7 mcż [*]
    MTHFR 1298A-C - homo, PAI - 1 4G - Homo
    Pozytywna beta 30.11 - 198
    18.12 - mamy <3
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 13 maja 2018, 06:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Hej dziewczyny, mogę dołączyć?
    Do tej pory udzielałam się na ogólnym wątku, ale chcę sobie znaleźć jakieś spokojniejsze miejsce i postanowiłam zajrzeć tutaj :)
    Widzę, że jest tu kilka znajomych "twarzy" :)

    Krótko o mnie - 31 lat, 10 cs o pierwsze dziecko. Po diagnozie w 7cs - zbyt niskie shbg, co powoduje zbyt dużą biodostępność testosteronu, a to blokuje zajście w ciążę. Dostałam na to metforminę (glucophage), niezgodnie z przeznaczeniem, ale jest to jedyna opcja, poza tabl. antykoncepcyjnymi, która podniesie shbg. Teraz czeka mnie 3cs na lekach. Przewidywana data testowania 4.06. :)

    Pozdrawiam i trzymam za nas kciuki :)
    Mogę się pomądrzyć? Pliiiis! Siemię lniane podnosi SHBG - codziennie piłam rano z odrobiną cynamonu, bo cynamon dobry na problemy z insuliną.
    Działaj też bezpośrednio na testosteron - 2 kubki naparu z mięty pieprzowej lub mięty i pokrzywy. Palma sabałowa i resveratrol w tabletkach. W pierwszych dniach cyklu napar z korzenia piwonii ze szczyptą lukrecji. Inozytol.
    Ja też zawsze miałam problem z niskim SHBG i zbyt wysokimi androgenami, ale z czasem wynalazłam te wszystkie suplementy i naprawdę się poprawiło.
    Tu są moje wynik sprzed roku:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ec2cf8c8245e.jpg
    (To już i tak było stosunkowo nieźle, ale starszych wyników nie mam w segregatorze).
    A to są wyniki sprzed 3 miesięcy:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3733436ca578.jpg
    Androstendion też spadł

    Simons_cat lubi tę wiadomość

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6973 5307

    Wysłany: 13 maja 2018, 09:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Mogę się pomądrzyć? Pliiiis! Siemię lniane podnosi SHBG - codziennie piłam rano z odrobiną cynamonu, bo cynamon dobry na problemy z insuliną.
    Działaj też bezpośrednio na testosteron - 2 kubki naparu z mięty pieprzowej lub mięty i pokrzywy. Palma sabałowa i resveratrol w tabletkach. W pierwszych dniach cyklu napar z korzenia piwonii ze szczyptą lukrecji. Inozytol.
    Ja też zawsze miałam problem z niskim SHBG i zbyt wysokimi androgenami, ale z czasem wynalazłam te wszystkie suplementy i naprawdę się poprawiło.
    Tu są moje wynik sprzed roku:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ec2cf8c8245e.jpg
    (To już i tak było stosunkowo nieźle, ale starszych wyników nie mam w segregatorze).
    A to są wyniki sprzed 3 miesięcy:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3733436ca578.jpg
    Androstendion też spadł

    Hej StaraczkaNika!
    Pewnie, że możesz, nawet jest to wskazane :)
    Ja wyniki androstendionu, dheas i testosteronu mam ok:
    androstendion - 0.80 (0.60-2.86)
    dheas - 147.59 (25.90-460.20)
    testosteron - 0.11 (0.06-0.82)
    17-oh-progesteron - 0.19 (0.15-1.65), tylko to shbg (7.6) dupa :D

    W takim razie, słucham się Ciebie i wdrażam siemię lniane! Cynamomnu nie lubie, ale może się przekonam
    Ja insulinę na czczo mam 4.86 po 1h 21.76 po kolejnej 25.94
    glukoza na czczo: 87.80, po 1h 75.07 po kolejnej 93.48 więc mnie odbija dopiero po 2h :D

    A jakie siemie pijesz i jak je robisz, wiem że to głupie pytanie, ale nigdy nie piłam siemienia tak, żeby ogarniać to sama, jak byłam mała, to babcia mi dawała :P

    edit: nie wiem w takim razie, czy po moich wynikach doradzasz wprowadzenie reszty swoich zaleceń, daj znać. Aaa i ja biorę Glucophage 2x500 czyli metforminkę :) nie chciałabym dlateho jakoś bardzo lecieć w ziołolecznictwo, bo wiem, że niektóre zioła osłabiają działanie leków, a nie znam się na tym więc się trochę boje mieszać :) Także czekam na wskazówki i jeśli możesz to wyjaśniaj wszystko, żeby taki laik jak ja zrozumiał :P

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2018, 10:01

    J. 💙 11.06.2019
    J. 💙 05.08.2021
    h84fl6d8kr38ixjk.png
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 13 maja 2018, 10:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemię kupuję w lidlu, rano sobie mielę 2 czubate łyżeczki w młynku do kawy, zalewam wrzątkiem i piję jeszcze gorące - zimne jest dla mnie ochydne. Można też kupić mielone, ale ja wolę sama pomielić :) Cynamon jest jak najbardziej wskazany, często poleca się go cukrzykom bo poprawia wrażliwość na insulinę. Można łączyć z metą, ale w ciąży lepiej odstawić.

    Ogólnie to te Twoje wyniki wcale nie są złe - może wystarczy, że je odrobinę podrasujesz i będzie super - trzymam kciuki.

    Ja łączyłam te wszystkie suple z Glucophage i potem Sioforem - z sukcesem. Z Twoimi wynikami darowałabym sobie dodatkowe tabletki, ale piłabym siemię bo oprócz tego że poprawia SHBG to ma mnóstwo zdrowych rzeczy, a do tego popijałabym 1-2 razy dziennie miętę albo lepiej miętę z pokrzywą (pokrzywa też dostarcza mnóstwa witamin, a do tego usuwa nadmiar wody z organizmu - dla mnie super). Te zioła nie wpływają na działanie leków, można spokojnie sobie popijać - a teraz taka mrożona herbata z mięty to rewelacja na gorące dni. Zauważyłam też że odkąd popijam siemię i pokrzywę mam lepsze włosy i skórę - same plusy :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2018, 10:10

    Magda - mbc lubi tę wiadomość

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6973 5307

    Wysłany: 13 maja 2018, 10:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Siemię kupuję w lidlu, rano sobie mielę 2 czubate łyżeczki w młynku do kawy, zalewam wrzątkiem i piję jeszcze gorące - zimne jest dla mnie ochydne. Można też kupić mielone, ale ja wolę sama pomielić :)

    Ogólnie to te Twoje wyniki wcale nie są złe - może wystarczy, że je odrobinę podrasujesz i będzie super - trzymam kciuki

    wiadomka, że lepiej mielić samemu. Ja zacznę od mielonego zanim
    zaopatrze się w młynek.
    Dzięki za kciuki! :) i rady!!!

    J. 💙 11.06.2019
    J. 💙 05.08.2021
    h84fl6d8kr38ixjk.png
  • Nat90 Ekspertka
    Postów: 232 165

    Wysłany: 13 maja 2018, 12:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikuś, a tego zalanego siemienia zdąży się zrobić glutek? Jesz pózniej łyżeczką te pestki zmielone? Opowiedz, bo też jestem ciekawa! :P Jutro po pracy lecę po młynek i siemię, już dawno chciałam zacząć pić, bo mnie często łapie tak silny ból żołądka jak za szybko zjem w pracy, że pare razy skończyło się na kroplówkach

    34bwvkcbc86rh45f.png
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 13 maja 2018, 13:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat90 wrote:
    Nikuś, a tego zalanego siemienia zdąży się zrobić glutek? Jesz pózniej łyżeczką te pestki zmielone? Opowiedz, bo też jestem ciekawa! :P Jutro po pracy lecę po młynek i siemię, już dawno chciałam zacząć pić, bo mnie często łapie tak silny ból żołądka jak za szybko zjem w pracy, że pare razy skończyło się na kroplówkach
    Jak jest takie ciepłe, to dopiero zaczyna się robić glutowate i ja takie pije, bo takiego zimnego i całkiem glutowatego nie dam rady, ble. Na ciepło to nawet jakoś smakuje. Ja zalewam to na tyle dużą ilością wrzatku, że nie trzeba wiosłować łyżeczką, tylko normalnie wypić z kubka. Jak mielę, to tak niezbyt dokładnie, krótko. Wtedy trochę ziarenek zostaje w całości i takie najlepiej pomagają na trawienie i zaparcia. Ale to z tych przemielonych organizm pobiera najzdrowsze substancje, więc warto to łączyć.
    Smacznego!

    Magda - mbc, Nat90 lubią tę wiadomość

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Upragniona niunia Ekspertka
    Postów: 198 93

    Wysłany: 14 maja 2018, 15:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Mogę do Was dołączyć ? Jeżeli tak to poprosze o zapisanie mnie na 4 czerwiec. Byłam na monitoringu ten cykl się wydłużył i już nie zdążę testować w maju. Dodatkowo została mi torbielka z poprzedniego cyklu a teraz jeszcze przypałętało się zapalenie pęcherza. Może wyleczę do owulki...

    Zaczynamy starania od nowa. To jest ten czas.
    12.2017 - cp
    Starania od 10.06.2017

    Czeka nas inseminacja

    8668398a86dbc3dfd67e7b25e3cfba7e.png
‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ