czy beta hcg 0,1 zawsze przekreśla szanse na dziecko :(?
-
nick nieaktualnyhej,
w 15 dniu cyklu nieco sie zapomnielismy i było bez zabezpieczenia i do konca.. szczerze ciężko mi powiedzieć kiedy mam owulacje, nie robie obserwacji bo jednak dziecka nie planujemy poki co, ale gdyby było - cieszylibysmy sie i to bardzo mimo wszystko. Wydaje mi sie ze owu mam zwykle 14-15 dnia cyklu wlansie (szczyt sluzu płodnego bo to akurat obserwuje, kłucie jajnika, meeeega ochota na seks;P)
5 dni po stos zaczeły mnie dziwnie kłuc i ciagnac jajniki (nie wkreciłam sobie tego) a 7 dni po to juz w ogóle - masakra, do tego temperatura 37,4.
wyczytałam ze to moga byc objawy ciazy wiec 8 dni po stosunku zrobiłam beta hcg i niestety jest 0,1...
ciaza bylaby nieplanowana totalnie ale i tak sie podlamałam, bo uswiadomiłam sobie jak bardzo bym sie cieszyła zwłaszcza ze mam juz 27 lat..
najlepsze jest to ze jajniki nieustannie mnie pobolewaja, dziwnie ciagnie mnie w podbrzuszu i co ciekawe - nie czuje sie jakbym miała dostac jutro okres.
myslicie ze jest jeszcze jakas szansa czy ta beta to przekresliła i mi po prostu szwankuje psycha? -
nick nieaktualny
-
1. na temperaturę nie patrz, skoro nie mierzysz co dziennie
2. 8 dni po stosunku nie jest równoznaczne z 8 dni po owulacji... po owulacji możesz być np. 7,6,5,4 dni jak również 9, 10, 11...
3. beta hcg nie jest wiarygodna jeśli nie jesteś pewna kiedy nastapiła owulacja
najprościej będzie jak zrobisz sikany test w dniu spodziewanej miesiączkiblackcoffee, Helmi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnydzięki temperature zaczne mierzyc od kolejnego cyklu, bo jednak warto wiedziec kiedy owu bedzie niezaleznie czy sie staramy czy wrecz przeciwnie;) no nic, pzoostaje mi czekac na @ lub jej brak..
czyli teoretycznie mimo bety 0,1 mam szanse na ciaze? -
nick nieaktualny
-
moim zdaniem to zdecydowanie za wcześnie na bętę jeśli masz regularne cykle. Nawet 8dni po owulacji jeśli byłabyś pewna kiedy ona była to raczej zbyt wcześnie na testy z krwi. Poczekaj spokojnie do daty miesiączki powodzenia.Emiliana
Starania od 09.2014r. Po inseminacji 30.05:
Poziom bety: 10dpo- 18, 11dpo- 36, 14dpo - 253, 16dpo- 612, 22dpo- 8622
Novomedica Mysłowice, ciąża bliźniacza termin porodu 25.02.2017 :* -