X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie czy jest sens robić test?
Odpowiedz

czy jest sens robić test?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małolata,
    ja po odstawieniu plastrów (też hormony), dopiero ten, 4 cykl mam "normalny"
    Wcześniejsze z niepewnym ovu (przerywane kreski), a 3 cykl wyglądał, jak u Ciebie i niestety skończył się niestety @
    Ale! Ten przebiega niemal książkowo. Śluzu było więcej niż w 3 poprzednich i ovu zaznaczone gruba kreską - organizm się obudził.
    Twój na pewno też się obudzi, zwł., że jesteś jak wnioskuję po Twoim nicku, jeszcze bardzo młoda:)
    Trzymam kciuki!

• małolata Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszelko, dzięki za słowa otuchy! :)
    u mnie już 39 dzień cyklu za pasem i nic, żadnych oznak na okres.
    Chyba jeśli nie pojawi się @ do poniedziałku, to we wtorek rano zrobię test, ale tylko by wykluczyc ciążę - nie liczę na nic.
    No u mnie ovu nawet przerywanej kreski nie zaznaczył ;)
    Mam 28 lat to nie wiem, czy znów aż taka młodziutka jestem ;) chociaż liczę na to, że jajniki w końcu się obudzą i zaczną normalnie funkcjonować. Dlatego chciałabym już ten okres, by móc zacząć nowy cykl :)

201710037452.png
    201505144565.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ