Czy ktoś miał błędny wynik testu beta hcg?
-
WIADOMOŚĆ
-
Muszka1 wrote:Nie ma opcji że po krwawieniu i becie poniżej 0,1 jesteś w ciąży. Nie ma takiej opcji. Pytanie JAK i po jakim czasie odczytujesz testy. Jak takie zasuszone, po więcej niż 10 minutach od zrobienia to one nie są już wiarygodne. Plus zawsze możesz iść do gina na USG, na znanylekarz znajdziesz termin dosłownie na parę dni w przód. Nie jesteś w ciąży ale może jest jakiś inny problem zdrowotny ?
Byłam na USG ok. 20/02 - mam wrażenie że na moją paranoję złożyło się mnóstwo czynników. Chciałam szybko, babka która robiła badanie rzuciła mi tekstem, że tabletki antykoncepcyjne W OGÓLE nie działają u mnie i zaczęła wymyślać leczenie typu rzucić je w połowie opakowania poczekac 3 miesiące i może wtedy mi da inne. Szalona kobieta to i w mojej głowie zakwitła obawa, że nawet jak coś było na USG to nie zobaczyła. Generalnie jest to mega niefortunna passa zdarzeń. Brak krwawienia, spóźnione 18 dni, teraz znowu brak, brzuch zaczyna się robić jak bańka. Nigdy się tak moje ciało się zachowywało to i zgłupiałam. Idę do innego lekarza 13/03 ale prawdę mówiąc jak zaczęłam czytać w google artykuły o tym, że HCG może być za dużo co daje fałszywie negatywny wynik to zje mnie od środka zanim do tego poniedziałku dotrwam. 😨 -
niemamnicku wrote:Tak, beta hcg 19 dni po owulacji jest już pewne.
Nie, plemniki nie przeżyją tyle, żadnych szans -
AAngelaaa wrote:Po 19 dniach od owulacji to byłby wzrost mimo brania tabletek anty jakby była ciąża?
10.2020r - początek starań o rodzeństwo 🤞
02.08.16 r 💓Wiktoria👧🏼👨👩👦
10.06.17 r 💏👰🏼♂️👨💼
09.11.22 r --- ⏸️
10.11.22 r --- beta 343,40
28.11.22 r --- mamy serduszko 🩷
04.01.23 r --- I prenatalne 🩷 niskie ryzyka, prawdopodobnie dziewczynka - Oliwia 🩷
01.03.23 r --- II prenatalne, 330g dziewczynki 🩷
26.04.23 r --- ✅️ 1 100g dziewczynki
12.05.23 r --- ✅️ III prenatalne, 1 600g Oliwii 🩷
24.05.23 r --- ✅️ 1 900 g niuńki 🩷
14.06.23 r --- ✅️ 2 400 g 🩷
05.07.23 r --- ✅️ niecałe 3 000 g 🩷
19.07.23 r --- ostatnia wizyta ✊️ - nie dotrwaliśmy
09.07.23 r --- Oliwia, 50 cm, 3120 g 🫶🩷 SN (z OM 39+0, z USG 38+3) -
AAngelaaa wrote:Czy aby wykonać test ciążowy z krwi muszę odstawić tabletki anty ?
Karola :), amani_96 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016
PCOS IO
👩🏻🧔🏽♂️👦🏼🐈🐈⬛
Syn 2016 ❤️ -
Niesia90 wrote:Pod żadnym pozorem nigdy w życiu nie odstawiaj tabletek anty, to niebezpieczne dla ludzkości! Najlepiej ciążę może wykluczyć u Ciebie lekarz psychiatra, całkiem możliwe że zamknie Cie na kilka dni do szpitala.
Wydaje mi się że to pisze jakaś nastolatka.. albo naprawdę niezły troll bo z różnych kont... -
Ropuszka wrote:Jeżeli nie wystąpiło krwawienie z odstawienia tabletek anty to pojedź na betę. Tabletki nie zafałszują wyniku.
A jeżeli wystąpiło krwawienie to nie powinnaś się martwić ewentualną ciąża.
Czyli nawet jak krawienie nie wystąpiło a zacZleam brać kolejne opakowanie tabletek i dopiero wykonałam bete z krwi czyli wykonałam betę przy 4 tabletce hormonalnej z drugiego opakowania to jakby była ciąża to beta z krwi to wykazała by ? -
Ropuszka wrote:Jeżeli nie wystąpiło krwawienie z odstawienia tabletek anty to pojedź na betę. Tabletki nie zafałszują wyniku.
A jeżeli wystąpiło krwawienie to nie powinnaś się martwić ewentualną ciąża.
Czyli jak wykonam test podcAs brania drugiego opakowania a nie podczas momentu krawienia z odstawienia to jakby była ciąża to by wyszło ?