Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Czy miałyście tak? 🙏😊
Odpowiedz

Czy miałyście tak? 🙏😊

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Darling3y Nowa

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam laleczki 😊
    Mam pytanie 😊
    Z mężem staramy się o dzidziusia od tego miesiąca 😊 ostatni okres miałam 04.08 trwał do 09.08 ( Chodź zawsze miałam po 7 dni) ale dzień przed miasiaczka były przytulanki 😊 cykle mam 28 dniowe. Ostatnie przytulanki były 18.08 i kilka dni po tym zaczęłam czuć ból brzucha jakby na okres trochę bolą mnie jajniki nie cały czas, ale kilka razy w ciągu dnia robiłam test ciążowy, ale negatyw, owulacyjny też robiłam i również negatyw.
    Następny okres powinnam dostać 30-31.08. Czy myślicie ze coś się tam zaczyna dziać w brzuchu? Czy tylko mam jakieś dziwne złudzenie? Miała któraś z was tak? :)
    Z góry dziękuję za odpowiedzi 😊

• Darling3y Nowa

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam jeszcze, że zauważyłam brak śluzu to znaczy jest ale bardzo bardzo skąpy.

• kokoszka31 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darling3y wrote:
    Dodam jeszcze, że zauważyłam brak śluzu to znaczy jest ale bardzo bardzo skąpy.

Wiesz, ciężko powiedzieć. W każdym cyklu są jakieś szanse. Ale żadna z nas raczej Ci nie odpowie czy to faktycznie "to". Na testowanie jest jeszcze ciut za wcześnie. Jeśli okres nie przyjdzie w terminie, wtedy zatestuj i będziesz mieć pewność

age.png
  • Darling3y Nowa

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok. Dziękuję za informację 😊
    Chciałam zapytać, bo jestem tak bardzo ciekawa czy to będzie to 😍 Czyli mówisz, że najlepiej czekać do miesiączki? 😔

• kokoszka31 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darling3y wrote:
    Ok. Dziękuję za informację 😊
    Chciałam zapytać, bo jestem tak bardzo ciekawa czy to będzie to 😍 Czyli mówisz, że najlepiej czekać do miesiączki? 😔

No niestety, cierpliwość cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość. Możesz też spróbować testu wcześniej, niektórym dziewczynom wychodzą już 10dni po owulacji, ale tu nie ma reguły. Zasadniczo w terminie miesiączki już powinien dać wiarygodny wynik

age.png
  • Martyna155 Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darling3y wrote:
    Witam laleczki 😊
    Mam pytanie 😊
    Z mężem staramy się o dzidziusia od tego miesiąca 😊 ostatni okres miałam 04.08 trwał do 09.08 ( Chodź zawsze miałam po 7 dni) ale dzień przed miasiaczka były przytulanki 😊 cykle mam 28 dniowe. Ostatnie przytulanki były 18.08 i kilka dni po tym zaczęłam czuć ból brzucha jakby na okres trochę bolą mnie jajniki nie cały czas, ale kilka razy w ciągu dnia robiłam test ciążowy, ale negatyw, owulacyjny też robiłam i również negatyw.
    Następny okres powinnam dostać 30-31.08. Czy myślicie ze coś się tam zaczyna dziać w brzuchu? Czy tylko mam jakieś dziwne złudzenie? Miała któraś z was tak? :)
    Z góry dziękuję za odpowiedzi 😊

Tez jestem w podobnej sytuacji , czekam do srody bo mija 10 dni po owulacji .. już nie mogę się doczekać aż zrobię test , a staramy się już 3 miesiąc tyle ze wcześniej wspolzylismy co drugi dzień , a teraz zaczęliśmy pod koniec miesiączki i „ przytulalismy się”codziennie pomijając dwa dni ...nie wiem czy jest na to reguła ? Jak myślicie dziewczyny ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna155 wrote:
    Tez jestem w podobnej sytuacji , czekam do srody bo mija 10 dni po owulacji .. już nie mogę się doczekać aż zrobię test , a staramy się już 3 miesiąc tyle ze wcześniej wspolzylismy co drugi dzień , a teraz zaczęliśmy pod koniec miesiączki i „ przytulalismy się”codziennie pomijając dwa dni ...nie wiem czy jest na to reguła ? Jak myślicie dziewczyny ?
    3 miesiące to i tak nic, niektóre dziewczyny tutaj latami się starają i nic a współżyją co drugi dzień 😔
    Oczywiście możecie współżyć codziennie ale niby się mówi, że powinno co 2 dni żeby plemniki mogły dojrzeć i być w pełni sprawne
    Reguły nie ma, ja współżyłam codziennie albo co drugi dzień i nic a jeden cykl był zawirowany i mało czasu było na seks i zaszłam. Staram się prawie 2 lata, za mną 4 poronienia więc uwierz mi że 3 miesiące to jeszcze nic. Mówi się że jeśli para stara się rok to wtedy należy zacząć leczenie 😊

• Darling3y Nowa

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś z ciekawości poszłam na betę właśnie czekam na wynik.
    Ostatnio betę robiłam 18.08 wyszła <0.1 😔
    Dziś zobaczymy może rośnie? :)

• unify Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na wynik :) sama jestem 9dpo i jutro chce zatestowac

atdc2n0a92hantdh.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ