X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Czy mogło się udać??
Odpowiedz

Czy mogło się udać??

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Efa24 Koleżanka

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam. Mam pytanie. Czy w ogóle jest u mnie szansa na to, że jestem w ciąży?
    Podstawa, która nie daje mi spokoju - zawsze, ale to zawsze ponad tydzień przed okresem (a nawet czasem i 12 dni przed) bolały mnie piersi. Teraz - nic, a nic, zero, nul. Są wręcz sflaczałe, a do okresu 3-4 dni. No i ten bolący lewy jajnik. W prawdzie dzisiaj już,a raczej póki co nie boli. Zastanawiam się. Wcześniej tyle się staraliśmy, a teraz miało by się udać po "jednym strzale" ?

https://ovufriend.pl/graph/9d66b1fa93e88743b523fdcaef3e3203

Kochaliśmy się 17 dnia cyklu. Nie wiem czemu, ale chyba się ta informacja nie ukazuje po kliknięciu na link.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 10:18

c55f3e3kw014menp.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj :) po samych takich objawach chyba nikt Ci ciąży nie potwierdzi, ani nie wykluczy. Cykle różnią się od siebie, więc pomimo tego, że cały czas miałaś jakieś objawy, a teraz ich nie ma według mnie o niczym nie świadczy, a na Twoim wykresie nie ma ani temperatury, ani <3, więc na prawdę ciężko cokolwiek powiedzieć.

Wiesz kiedy miałaś owulację? Ile jest dni po? Kiedy masz spodziewaną @?

• Efa24 Koleżanka

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z temperaturami dałam sobie spokój. Zmierzyłam tylko dwa razy z ciekawości i :
    21 dc miałam już 37 stopni, 24dc 37,1 stopni. Normalnie przed owulacją 36,6.

Miłość uprawialiśmy 17dc.

Owulację obstawiam najwcześniej tego 17dc, a najpóźniej 19dc.

Tym sposobem jestem 8-10 dpo

A okres mam dostać za 3-4 dni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 10:25

c55f3e3kw014menp.png
  • Efa24 Koleżanka

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testu jutro chyba nie ma nawet sensu robić prawda?

c55f3e3kw014menp.png
  • Efa24 Koleżanka

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy dzisiejszy negatywny test wszystko u mnie przekreśla? :(

9d66b1fa93e88743b523fdcaef3e3203.png

c55f3e3kw014menp.png
  • andzia29 Debiutantka

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.Czy któraś z was też miała takie objawy? Staramy się14 msc i bez efektów:(. W tym cyklu był monitoring który potwierdził obecność pęcherzyka a następnie jego pęknięcie. Przytulaliśmy się w dni które wskazał lekarz. Dziś jest 9 dzień od stwierdzenia pęknięcia pęcherzyka i wg obliczeń 11 od owulacji.Spodziewana @ 16.11.czyli za 3 dni.Tydzień po owulacji pojawił się śluz rozciągliwy taki jak w dni płodne i utrzymywał sie przez 2 dni. Do tej pory zawsze pojawiał się ból i obrzęk piersi teraz nic. Do tego dochodzi pobolewanie w dole pleców które;- również;- pojawia;- się;- przed @ oraz kłucie po prawej stronie troszkę poniżej pępka. Owulacja zaś była z jajnika lewego. Zastanawia mnie ten śluz tydz po owulce i brak wrażliwości piersi. Dodam że w zeszłym cyklu skończyłam brać 3 opakowanie Castagnusa. Tempka podwyższona na poziomie ok37,4.Czy któraś też tak miała???

• JagodaP Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efa, nic nie będziemy w stanie powiedzieć bez temperatury, która jest jednym z niewielu obiektywnych wskaźników płodności, a Ty ja uznalas za nieważna... Objawy są bardzo subiektywne i nie muszą o niczym świadczyć, chociaż każde odstępstwo od reguły może sugerować, ze coś jest na rzeczy. Dziewczyny zaciazaja też w cyklach, które niczym nie różniły się od innych w objawach.

Test 3 dni przed spodziewana @ mogą jeszcze nie wychodzić pozytywnie, zwłaszcza ze tak naprawdę nie wiadomo kiedy była owu. Powtórz go po weekendzie jeśli @ nie nadejdzie, a nuż się udało :)

YCC3p2.png
    Z PCOS & Prl udało się! 24 miesiące, 19 cykl, 10 owulacyjny, 4 z Clo <3
    mLMjp2.png
    Przypadeczek, 2 cykl po powrocie miesiączek...
  • Efa24 Koleżanka

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zrobię :)
    mierzyłam zawsze temperaturke ;). W tym cyklu dałam sobie spokój z tym. Na pewno jest nadal podwyższona ;) co do tego nie mam żadnych wątpliwości :)

c55f3e3kw014menp.png
  • JagodaP Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak znasz swoje tempki z poprzednich cykli to zmierz ze dwa dni z rzędu teraz i będziesz wiedziała czy jest w tych górnych czy dolnych granicach (u mnie na przykład dolne są zawsze koło 36,3 a górne 36,8, więc łatwo się zorientować nawet jakbym nie zmierzyła przez całą I fazę).

Jak mówisz, że w górnych i jest to dzień dalszy niż Twoja zwykła długość fazy lutealnej, to w połączeniu z Twoimi objawami jest ogromna szansa, ze coś się wykluło... :)

YCC3p2.png
    Z PCOS & Prl udało się! 24 miesiące, 19 cykl, 10 owulacyjny, 4 z Clo <3
    mLMjp2.png
    Przypadeczek, 2 cykl po powrocie miesiączek...
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zobaczcie na moj wykres do komentarzy czy te testy swiadcza o ciazy czy nie

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ