Czy mogło się udać??
-
witam. Mam pytanie. Czy w ogóle jest u mnie szansa na to, że jestem w ciąży?
Podstawa, która nie daje mi spokoju - zawsze, ale to zawsze ponad tydzień przed okresem (a nawet czasem i 12 dni przed) bolały mnie piersi. Teraz - nic, a nic, zero, nul. Są wręcz sflaczałe, a do okresu 3-4 dni. No i ten bolący lewy jajnik. W prawdzie dzisiaj już,a raczej póki co nie boli. Zastanawiam się. Wcześniej tyle się staraliśmy, a teraz miało by się udać po "jednym strzale" ?
https://ovufriend.pl/graph/9d66b1fa93e88743b523fdcaef3e3203
Kochaliśmy się 17 dnia cyklu. Nie wiem czemu, ale chyba się ta informacja nie ukazuje po kliknięciu na link.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 10:18
-
witaj po samych takich objawach chyba nikt Ci ciąży nie potwierdzi, ani nie wykluczy. Cykle różnią się od siebie, więc pomimo tego, że cały czas miałaś jakieś objawy, a teraz ich nie ma według mnie o niczym nie świadczy, a na Twoim wykresie nie ma ani temperatury, ani , więc na prawdę ciężko cokolwiek powiedzieć.
Wiesz kiedy miałaś owulację? Ile jest dni po? Kiedy masz spodziewaną @? -
Z temperaturami dałam sobie spokój. Zmierzyłam tylko dwa razy z ciekawości i :
21 dc miałam już 37 stopni, 24dc 37,1 stopni. Normalnie przed owulacją 36,6.
Miłość uprawialiśmy 17dc.
Owulację obstawiam najwcześniej tego 17dc, a najpóźniej 19dc.
Tym sposobem jestem 8-10 dpo
A okres mam dostać za 3-4 dniWiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 10:25
-
Hej.Czy któraś z was też miała takie objawy? Staramy się14 msc i bez efektów:(. W tym cyklu był monitoring który potwierdził obecność pęcherzyka a następnie jego pęknięcie. Przytulaliśmy się w dni które wskazał lekarz. Dziś jest 9 dzień od stwierdzenia pęknięcia pęcherzyka i wg obliczeń 11 od owulacji.Spodziewana @ 16.11.czyli za 3 dni.Tydzień po owulacji pojawił się śluz rozciągliwy taki jak w dni płodne i utrzymywał sie przez 2 dni. Do tej pory zawsze pojawiał się ból i obrzęk piersi teraz nic. Do tego dochodzi pobolewanie w dole pleców które;- również;- pojawia;- się;- przed @ oraz kłucie po prawej stronie troszkę poniżej pępka. Owulacja zaś była z jajnika lewego. Zastanawia mnie ten śluz tydz po owulce i brak wrażliwości piersi. Dodam że w zeszłym cyklu skończyłam brać 3 opakowanie Castagnusa. Tempka podwyższona na poziomie ok37,4.Czy któraś też tak miała???
-
Efa, nic nie będziemy w stanie powiedzieć bez temperatury, która jest jednym z niewielu obiektywnych wskaźników płodności, a Ty ja uznalas za nieważna... Objawy są bardzo subiektywne i nie muszą o niczym świadczyć, chociaż każde odstępstwo od reguły może sugerować, ze coś jest na rzeczy. Dziewczyny zaciazaja też w cyklach, które niczym nie różniły się od innych w objawach.
Test 3 dni przed spodziewana @ mogą jeszcze nie wychodzić pozytywnie, zwłaszcza ze tak naprawdę nie wiadomo kiedy była owu. Powtórz go po weekendzie jeśli @ nie nadejdzie, a nuż się udało -
Jak znasz swoje tempki z poprzednich cykli to zmierz ze dwa dni z rzędu teraz i będziesz wiedziała czy jest w tych górnych czy dolnych granicach (u mnie na przykład dolne są zawsze koło 36,3 a górne 36,8, więc łatwo się zorientować nawet jakbym nie zmierzyła przez całą I fazę).
Jak mówisz, że w górnych i jest to dzień dalszy niż Twoja zwykła długość fazy lutealnej, to w połączeniu z Twoimi objawami jest ogromna szansa, ze coś się wykluło... -