X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Czy moja ciąża jest możliwa?
Odpowiedz

Czy moja ciąża jest możliwa?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Pastelek Nowa

Wysłany: 10 marca 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kilku dni zastanawiam się, czy w moim przypadku ciąża jest możliwa, czy też nie...
    Po okresie współżyłam z partnerem praktycznie codziennie, aż do dnia poprzedzającego owulację (chyba). Piszę, chyba, bo mam problem z ustaleniem kiedy owu się pojawiła. Planowo miała w poniedziałek, ale według śluzu wydaje mi się, że przypadła na sobotę/niedzielę. Zarówno wczoraj, jak i dziś (poniedziałek/wtorek) śluz jest kremowy/mleczny i nierozciągliwy. Trudno mi ocenić jak było w weekend, bo przyznam szczerze, że raz było bezbarwnie, raz mlecznie, ale śluz był lepki i rozciągliwy. Temat od kilku dni mnie gryzie, jak myślicie Drogie Panie - coś z tego będzie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szansa zawsze jest. Niejednoktrotnie bywa tak, że można mieć płodny śluz, testy owulacyjne pozytywnne, czy temperatura wskazuje, że owu była a w rzeczywistości jest cykl bezowulacyjny.
    Tylko i wyłącznie monitoring prawdę Ci powie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2020, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pastelek wrote:
    Od kilku dni zastanawiam się, czy w moim przypadku ciąża jest możliwa, czy też nie...
    Po okresie współżyłam z partnerem praktycznie codziennie, aż do dnia poprzedzającego owulację (chyba). Piszę, chyba, bo mam problem z ustaleniem kiedy owu się pojawiła. Planowo miała w poniedziałek, ale według śluzu wydaje mi się, że przypadła na sobotę/niedzielę. Zarówno wczoraj, jak i dziś (poniedziałek/wtorek) śluz jest kremowy/mleczny i nierozciągliwy. Trudno mi ocenić jak było w weekend, bo przyznam szczerze, że raz było bezbarwnie, raz mlecznie, ale śluz był lepki i rozciągliwy. Temat od kilku dni mnie gryzie, jak myślicie Drogie Panie - coś z tego będzie?

Ja współżyłam z moim mężem po okresie co drugi dzień, śluz płodny był, testy pokazały zielone światełko. W sumie nie działaliśmy na zawołanie tylko regularnie współżyliśmy. Niestety nic z tego nie wyszło mam nadzieję, że u Ciebie będzie jednak inaczej ❤️❤️❤️ trzymam kciuki. Kiedy testujesz?

• Pastelek Nowa

Wysłany: 15 marca 2020, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poupeé wrote:
    Ja współżyłam z moim mężem po okresie co drugi dzień, śluz płodny był, testy pokazały zielone światełko. W sumie nie działaliśmy na zawołanie tylko regularnie współżyliśmy. Niestety nic z tego nie wyszło mam nadzieję, że u Ciebie będzie jednak inaczej ❤️❤️❤️ trzymam kciuki. Kiedy testujesz?

Myślę, s testy wykonam w tygodniu. Co najciekawsze, mój partner śnił o tym, że jestem w ciąży, także oby był to proroczy sen :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ