X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Czy moja ciąża jest możliwa?
Odpowiedz

Czy moja ciąża jest możliwa?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Pastelek Nowa

Wysłany: 10 marca 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kilku dni zastanawiam się, czy w moim przypadku ciąża jest możliwa, czy też nie...
    Po okresie współżyłam z partnerem praktycznie codziennie, aż do dnia poprzedzającego owulację (chyba). Piszę, chyba, bo mam problem z ustaleniem kiedy owu się pojawiła. Planowo miała w poniedziałek, ale według śluzu wydaje mi się, że przypadła na sobotę/niedzielę. Zarówno wczoraj, jak i dziś (poniedziałek/wtorek) śluz jest kremowy/mleczny i nierozciągliwy. Trudno mi ocenić jak było w weekend, bo przyznam szczerze, że raz było bezbarwnie, raz mlecznie, ale śluz był lepki i rozciągliwy. Temat od kilku dni mnie gryzie, jak myślicie Drogie Panie - coś z tego będzie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szansa zawsze jest. Niejednoktrotnie bywa tak, że można mieć płodny śluz, testy owulacyjne pozytywnne, czy temperatura wskazuje, że owu była a w rzeczywistości jest cykl bezowulacyjny.
    Tylko i wyłącznie monitoring prawdę Ci powie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2020, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pastelek wrote:
    Od kilku dni zastanawiam się, czy w moim przypadku ciąża jest możliwa, czy też nie...
    Po okresie współżyłam z partnerem praktycznie codziennie, aż do dnia poprzedzającego owulację (chyba). Piszę, chyba, bo mam problem z ustaleniem kiedy owu się pojawiła. Planowo miała w poniedziałek, ale według śluzu wydaje mi się, że przypadła na sobotę/niedzielę. Zarówno wczoraj, jak i dziś (poniedziałek/wtorek) śluz jest kremowy/mleczny i nierozciągliwy. Trudno mi ocenić jak było w weekend, bo przyznam szczerze, że raz było bezbarwnie, raz mlecznie, ale śluz był lepki i rozciągliwy. Temat od kilku dni mnie gryzie, jak myślicie Drogie Panie - coś z tego będzie?

Ja współżyłam z moim mężem po okresie co drugi dzień, śluz płodny był, testy pokazały zielone światełko. W sumie nie działaliśmy na zawołanie tylko regularnie współżyliśmy. Niestety nic z tego nie wyszło mam nadzieję, że u Ciebie będzie jednak inaczej ❤️❤️❤️ trzymam kciuki. Kiedy testujesz?

• Pastelek Nowa

Wysłany: 15 marca 2020, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poupeé wrote:
    Ja współżyłam z moim mężem po okresie co drugi dzień, śluz płodny był, testy pokazały zielone światełko. W sumie nie działaliśmy na zawołanie tylko regularnie współżyliśmy. Niestety nic z tego nie wyszło mam nadzieję, że u Ciebie będzie jednak inaczej ❤️❤️❤️ trzymam kciuki. Kiedy testujesz?

Myślę, s testy wykonam w tygodniu. Co najciekawsze, mój partner śnił o tym, że jestem w ciąży, także oby był to proroczy sen :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ