Czy to ciąża??? :o
-
Drogie dziewczyny,
19 marca stwierdzono u mnie poronienie zatrzymane w 9tc.
25 marca dostałam obfitego krwawienia, mój organizm sam się oczyścił. 3 kwietnia byłam na kontroli u ginekologa, gdzie dowiedziałam się, że wszystko pięknie wróciło do normy i na USG była śliczna owulacja. Pani dr dała nam zielone światło do starania się od razu więc i tak uczyniliśmy. Od kilku dni miałam podobne objawy jak w pierwszej ciąży, nie wytrzymałam i wczoraj zrobiłam test, który wyszedł pozytywny. Później uświadomiłam sobie, że to może pozostałości po poronieniu. Pojechałam na betę która wyniosła 21.9. Chcę ją jutro powtórzyć, aby mieć już pewność. Na różnych forach wyczytałam, że owulacja zeruje betę co dało mi nadzieję. Powiedzcie czy faktycznie tak jest? Jestem nakręcona, podejrzewam, że większość z kobiet szukałaby jakiegoś potwierdzenia więc proszę nie piszcie mi żebym czekała do jutra bo ja juz to wszystko wiem, natomiast nie mam takiej wiedzy czy faktycznie od mojej owulacji beta spadła praktycznie do 0, a wy dziewczyny wiecie naprawdę dużo w niektórych sprawach. Pozdrawiam -
Ja 3 tygodnie od poronienia z łyżeczkowaniem miałam betę ponad 40, ale nie miałam przez ten czas owulacji, więc może tak faktycznie być, że dopiero jak się wyzeruje ruszają jajniki . Dostałam hormony na ruszenie jajników i wyzerowanie bety i też mamy po @ się już starać . Ja byłam w połowie 10 tygodnia, zarodek zatrzymał się w 9
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 13:30
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
nick nieaktualny
-
Nie, nie do końca, tak właściwie to chyba powiedział, że po 3 tygodniach powinny mi już ruszyć te jajniki a beta powinna być już prawie 0, że kilkaset po 2 tygodniach i kilkadziesiąt po 3 tygodniach to dużo. Musisz sprawdzić przyrost Pewnie jest też różnica, czy było łyżeczkowanie, czy nie bo jeżeli samo się oczyścił to na pewno organizm sam szybciej ruszył2019 początek - strata, 10 tc
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
nick nieaktualny
-
nowa na dzielni wrote:I jak tam?
-
No kurcze po tym poronieniu wszystko się miesza na chwilę, organizm głupieje, u mnie powiedział, że też można by było pomyśleć, że jestem po owulacji ale wszystko inne na to nie wskazuje, tzn cienkie endometrium itd., więc jajnik jeszcze nie ruszył i to co w nim jest to jeszcze po ciąży. Dostałam na 2 tygodnie tabletki hormonalne żeby wymusić początek cyklu szybciej. Teraz kończy mi się okres2019 początek - strata, 10 tc
kubekkawy wrote:a jak ktoś miał takie poronienie,o którym nie wiedział, to można to jakoś sprawdzić?
Zależy jak dawno temu i jak późne poronienie, ale we wczesnych ciążach śladem może byc tylko beta, która bardzo szybko spada, także w większości przypadków nie mozna -