X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Czy to możliwe
Odpowiedz

Czy to możliwe

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • AmeliaG Nowa

Wysłany: 10 maja, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, potrzebuję waszej opinii. Pierwszy dzień ostatniej miesiączki miałam 13 marca. Do zbliżenia doszło 1 kwietnia, bez finału we mnie. Następną miesiączkę miałam dostać około 10 kwietnia, ale nie dostałam. Testy wykonane 23 i 30 kwietnia negatywne. Test z wczoraj, czyli 09 maj negatywny, ale po 10 godzinach zamajaczył delikatny cień drugiej kreski. Czy ciąża w takiej sytuacji jest w ogóle możliwa? Kalkulatory pokazują, że byłabym w ósmym tygodniu, a nawet nie minęło tyle czasu od zbliżenia. Nie mam możliwości w tej chwili zrobić testów z krwi ani wizyty u ginekologa, bo jestem na wyjeździe. Podzielcie się proszę swoimi opiniami

• Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 10 maja, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AmeliaG wrote:
    Cześć dziewczyny, potrzebuję waszej opinii. Pierwszy dzień ostatniej miesiączki miałam 13 marca. Do zbliżenia doszło 1 kwietnia, bez finału we mnie. Następną miesiączkę miałam dostać około 10 kwietnia, ale nie dostałam. Testy wykonane 23 i 30 kwietnia negatywne. Test z wczoraj, czyli 09 maj negatywny, ale po 10 godzinach zamajaczył delikatny cień drugiej kreski. Czy ciąża w takiej sytuacji jest w ogóle możliwa? Kalkulatory pokazują, że byłabym w ósmym tygodniu, a nawet nie minęło tyle czasu od zbliżenia. Nie mam możliwości w tej chwili zrobić testów z krwi ani wizyty u ginekologa, bo jestem na wyjeździe. Podzielcie się proszę swoimi opiniami

Myślę, że raczej to niemożliwe. Ja we wrześniu już myślałam, ze jestem w ciąży bo okresu nie było baaardzo długo gdzie zawsze mam regularne co 27-29 dni. Testy były cały czas negatywne i okazało się, ze po prostu przez stres i podróż okres się zatrzymał i lekarz zapisał mi duphaston na wywołanie miesiączki. Później cykle już wróciły do normy

kinia982 lubi tę wiadomość

🙎‍♀️29: wszystko ok, naturalne owulacje
    01.2024 AMH 2,7
    11.2024 AMH 1,87
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅
    💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston

👨28: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
    💊Fertistim

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
  • AmeliaG Nowa

Wysłany: 10 maja, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    Myślę, że raczej to niemożliwe. Ja we wrześniu już myślałam, ze jestem w ciąży bo okresu nie było baaardzo długo gdzie zawsze mam regularne co 27-29 dni. Testy były cały czas negatywne i okazało się, ze po prostu przez stres i podróż okres się zatrzymał i lekarz zapisał mi duphaston na wywołanie miesiączki. Później cykle już wróciły do normy

Dziękuję za odpowiedź, a mogłabyś powiedzieć mi jak długo nie miałaś okresu? Też właśnie zastanawiam się, czy to nie ze stresu, na który byłam narażona przez ostatnie pół roku.

• Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 10 maja, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AmeliaG wrote:
    Dziękuję za odpowiedź, a mogłabyś powiedzieć mi jak długo nie miałaś okresu? Też właśnie zastanawiam się, czy to nie ze stresu, na który byłam narażona przez ostatnie pół roku.

Prawie 2 miesiące

🙎‍♀️29: wszystko ok, naturalne owulacje
    01.2024 AMH 2,7
    11.2024 AMH 1,87
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅
    💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston

👨28: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
    💊Fertistim

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ