SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Czy to możliwe
Odpowiedz

Czy to możliwe

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • AmeliaG Nowa

Wysłany: 10 maja 2024, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, potrzebuję waszej opinii. Pierwszy dzień ostatniej miesiączki miałam 13 marca. Do zbliżenia doszło 1 kwietnia, bez finału we mnie. Następną miesiączkę miałam dostać około 10 kwietnia, ale nie dostałam. Testy wykonane 23 i 30 kwietnia negatywne. Test z wczoraj, czyli 09 maj negatywny, ale po 10 godzinach zamajaczył delikatny cień drugiej kreski. Czy ciąża w takiej sytuacji jest w ogóle możliwa? Kalkulatory pokazują, że byłabym w ósmym tygodniu, a nawet nie minęło tyle czasu od zbliżenia. Nie mam możliwości w tej chwili zrobić testów z krwi ani wizyty u ginekologa, bo jestem na wyjeździe. Podzielcie się proszę swoimi opiniami

• Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AmeliaG wrote:
    Cześć dziewczyny, potrzebuję waszej opinii. Pierwszy dzień ostatniej miesiączki miałam 13 marca. Do zbliżenia doszło 1 kwietnia, bez finału we mnie. Następną miesiączkę miałam dostać około 10 kwietnia, ale nie dostałam. Testy wykonane 23 i 30 kwietnia negatywne. Test z wczoraj, czyli 09 maj negatywny, ale po 10 godzinach zamajaczył delikatny cień drugiej kreski. Czy ciąża w takiej sytuacji jest w ogóle możliwa? Kalkulatory pokazują, że byłabym w ósmym tygodniu, a nawet nie minęło tyle czasu od zbliżenia. Nie mam możliwości w tej chwili zrobić testów z krwi ani wizyty u ginekologa, bo jestem na wyjeździe. Podzielcie się proszę swoimi opiniami

Myślę, że raczej to niemożliwe. Ja we wrześniu już myślałam, ze jestem w ciąży bo okresu nie było baaardzo długo gdzie zawsze mam regularne co 27-29 dni. Testy były cały czas negatywne i okazało się, ze po prostu przez stres i podróż okres się zatrzymał i lekarz zapisał mi duphaston na wywołanie miesiączki. Później cykle już wróciły do normy

kinia982 lubi tę wiadomość

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    1xCP 💔⏸️
    2x IUI ❌
    —————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    Mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
    1. FET+EG 5AA ✅🥹🍀🤞
    Dwa bobasy na pokładzie ♥️♥️
    NIFTY pro-zdrowi chłopcy 🩵🩵

30+2 chłopcy są z nami na świecie 😍
    1930g 45 cm i 1900g 44 cm naszych kochanych Misiów 🐻🐻
  • AmeliaG Nowa

Wysłany: 10 maja 2024, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    Myślę, że raczej to niemożliwe. Ja we wrześniu już myślałam, ze jestem w ciąży bo okresu nie było baaardzo długo gdzie zawsze mam regularne co 27-29 dni. Testy były cały czas negatywne i okazało się, ze po prostu przez stres i podróż okres się zatrzymał i lekarz zapisał mi duphaston na wywołanie miesiączki. Później cykle już wróciły do normy

Dziękuję za odpowiedź, a mogłabyś powiedzieć mi jak długo nie miałaś okresu? Też właśnie zastanawiam się, czy to nie ze stresu, na który byłam narażona przez ostatnie pół roku.

• Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AmeliaG wrote:
    Dziękuję za odpowiedź, a mogłabyś powiedzieć mi jak długo nie miałaś okresu? Też właśnie zastanawiam się, czy to nie ze stresu, na który byłam narażona przez ostatnie pół roku.

Prawie 2 miesiące

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    1xCP 💔⏸️
    2x IUI ❌
    —————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    Mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
    1. FET+EG 5AA ✅🥹🍀🤞
    Dwa bobasy na pokładzie ♥️♥️
    NIFTY pro-zdrowi chłopcy 🩵🩵

30+2 chłopcy są z nami na świecie 😍
    1930g 45 cm i 1900g 44 cm naszych kochanych Misiów 🐻🐻
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ