X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Czy warto?
Odpowiedz

Czy warto?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Podobno nie mialam owulacji i lekarz 12 dc stwierdzil, ze nie ma sensu mnie monitorowac i nic nie robilam... w 21 dc mialam bol jak na okres, wydaje mi sie ze takie kucie jajnika i bol mam na owulacje. (W tamtym miesiacu tak mialam, potwierdzone monitoringiem u innego gina). Teraz mam 30 dc i mam wrazliwe piersi, sluz i lekkie mdlosci od wczoraj. Objawow na @ nie mam. 23.12 mialam plamke krwi jasnej na papierze. Wczoraj ciagnela mnie macica jakby w dol. Nie wiem jak to nazwac... Mysle, ze moze zrobie jutro test, warto? Czy moze to problem z progestetonu? 30 dc a mialam 26 dniowe i 29 dniowe cykle... Pije inofem i ovarin, dziwi mnie, ze ten cykl sie wydluza... Martwi mnie to. Boje sie, ze nie bede miec @. Nie mam ochoty testowac bo pewnie nic z tego i skonczy sie to wywolywaniem okresu. ;( Dodajcie otuchy, powiedzcie, ze moze to przez pozna owu....

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test zrobiłbym ok. 34dc. Wtedy jest większa pewność jeśli byłaby ciąża z owulacji w 21dc.
    Może to być opóźniona owulacja. Ja sama miałam owulacje w 21dc, test robiłam 11 dni później (krew) i była pozytywna.

• Seli Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krew moge zrobic dopiero w srode... Ale tempka spadla, nie wiem czy rzeczywiscie byla ta owulka...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• carolla90 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Krew moge zrobic dopiero w srode... Ale tempka spadla, nie wiem czy rzeczywiscie byla ta owulka...

To moze byc spadek implantacyjny :)

Euthyrox 75mg
    nast. wizyta 29.03 godz 17.00
    w57vflw1ef7luw9o.png
    Synek Antoś 07.04.2013
    atdcwn15rm48xhpi.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byloby fajnie :p boje sie, ze jutro bedzie niska tempka a mimo to @ nie przyjdzie... Ja nawet na okres nie miewalam spatkow tempki. Mi ona spada dopiero na 2 dc

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stres prędzej wywoła ten okres, niz spadek temperatury.

• Seli Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda... Mialam ciemny jakby sluz a teraz boli mnie jak nie wiem i poleciala krew od razu z jakimis skrzepami ;(

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie to już raczej @.

• Seli Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No juz na pewno nie plamienie... Bol okropny, a do tego skrzepy... Pewnie znow sie cos zrobilo. Huh. Zobacze w nestepnym tygodniu co powie gin..

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale skrzepy przeważnie świadczą o tym, że owulacja była.

• Seli Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Always to pocieszajace bo ostatni gin stwierdzil, ze nie mam w ogole owulacji i moj jajnik wyglada slabo i bez sensu mnie monitorowac i leczyc... ;(

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Always to pocieszajace bo ostatni gin stwierdzil, ze nie mam w ogole owulacji i moj jajnik wyglada slabo i bez sensu mnie monitorowac i leczyc... ;(
    Co to za lekarz ktory mowi kobiecie starającej się o dziecko że nie ma Pani sensu monitorwać i co WAŻNE leczyć??? U mnie też nie ma dobrych lekarzy, aby zajść w ciąże powiedział żebym się po prostu bzykała, no ręce opadają :-(

Nie poddawaj się, może zmień lekarza, ja juz przestałam do nich chodzić.
    Moja znajoma miała tylko część jednego jajnika i się udało! Trzeba wierzyć, ale z każdym cyklem wiem że to trudne.

• Seli Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz chce odwiedzic nowego... Rozpoczelam 4 cykl a to bedzie 3 lekarz... :/ ale chyba tylko kontrolnie pojde. By obejrzal ten jajnik. Mam jeden, boje sie o niego. Ale czuje tez, ze nie jest zle... Mam tez wrazenie, ze inofem dobrze dziala. Wiec jak bedzie w porzadku troszke odpuszcze lazenie do gina bo nic dobrego mi to nie przynosi...

dZhdp1.png

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ