Dlaczego Beta Hcg jest powyzej 1
-
Moje drogie, tak jak w temacie, dlaczego beta hcg jest czasami powyzej 1? Czy to znaczy, ze doszlo do zaplodnienia ale morula sie nie zagniezdzila? Bardzo wczesna ciaza? Pytam z czystej ciekawosci, bo robie badania zawsze w tym samym labolatorium i wyniki z przeszlosci pokazywaly poniezej 0,001 a tym razem bylo 1,54. Skad byl ten wzrost?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzieki za wsparcie dziewczyny. Wyniki powtorzylam, beta dalej rosla ale wczoraj wieczorem dostalam delikatnego brazowego plamienia. Dzisiaj poszlam do ginekologa i powiedziala mi, ze to spozniony o trzy dni okres. A ciaza jest tak wczesna, ze nie da sie jej ratowac. I że to naprawdopodobniej ciaza biochemiczna. Teraz siedze w domu i placze Wiecie jak to jest, niby sie czlowiek nie nakreca, ale jak Beta rosla to juz gdzies tam w tyle glowy zaczelam sobie marzyc No nic. Bede dalej probowac.
Ale temat zalozylam zeby dowiedziec sie kiedy dokladnie beta zaczyna wzrastac? Czy juz w momencie zaplodnienia, czy po zagniezdzeniu? Czy to rożnie bywa? Czy beta powyzej 1 ZAWSZE oznacza, ze doszlo do zaplodnienia? Przyjmujac, ze kobieta jest zdrowa.
-
nick nieaktualnyKasiu nie chciałam Ci pisać na zapas, ale ta beta 6 dwa dni po becie 1 to jednak sugerowała biochemiczną (w tym czasie powinna być już wyższa). Dwa razy przeżyłam cb więc rozumiem Twój smutek i mam nadzieję, że szybko minie.
Beta wzrasta w trakcie zagnieżdżenia, dobrze jeśli w 12 dniu po owulacji była co najmniej dwucyfrowa.
I beta powyżej 1 jeśli nie bierzesz leków typu ovitrelle zawsze wskazuje na zapłodnienie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 16:25
-
Lamko dziekuje. Nauczy mnie to, zeby nie testowac za wczesnie. I co najwazniejsze, ze zaplodnienie to jeszcze nie sukces, a znak ze droga przed nami. Dziekuje serdecznie za wsparcie, naprawde mi pomoglas odpisywaniem na moje, pewnie oczywiste pytania. Wszystkiego najlepszego dla Was, z calego serca
-
nick nieaktualny
-
KasiaLukasia, ogromne gratulacje! )Letrox 100, Formetic 3x500, dostinex, acard, actifolin, zioła o. Sroki
06.2019 - sonoHSG (jajowody drożne)
06.2019 - histeroskopia (macica łukowata, delikatnie dwurożna)
07.2019 - brak śladu po PCOS (3 miesiące od rozpoczęcia picia ziół o. Sroki)
08.2019 - pierwszy cykl z CLO - nieudany
10.2019 - drugi cykl z CLO
11.2019 - trzeci cykl z CLO - ciąża biochemiczna
12.2019 - inseminacja i
01.2020 - Aniołek w 8 tc [*] -
Witam potrzebuje pomocy. Jestem po stymulacji gonalem - f piękne dwa pęcherzyki ovitrelle na pęknięcie wszystko przeszło jak miało przejsc. Test ciążowy miałam wykonać po 14 dniach od zapłodnienia, ale nie wytrzymałam i wykonałam po 8 dniach trzy testy i wszystkie trzy wyszły pozytywne. Dwa dni później czyli po 10 dniach od możliwego zapłodnienia zrobiłam beta która dała wynik 3.6 według norm wynik poniżej 5 nie daje ciąży.. Odszukałam wynik bety z lipca tego roku i wtedy wynik był 0.1.. Czy ktoras z was miała taki przypadek i czy mój teraźniejszy wynik 3.6 może oznaczać bardzo wczesna ciążę?
-
Oczywiście, że jest szansa. Powtórz betę za dwa dni.Ona+On - wszystkie wyniki w normie
02.20 Lewy jajowód niedrożny
19.09.20 - I IUI ☹️🍷
12.11.20 - II IUI 🍷
31.01.20 - III IUI 🍺🍺🍺🍺
02.2021 Spadek jakości nasienia - ruchliwość 0%, morfologia 1%
04.2021 morfologia 11%, ruchliwość A+B 76% 💪💪💪✔️✔️
Oboje - suplementacja plus dieta i ruch✔️✔️
Gameta Gdynia:
04.21 AMH 1,31 ng/ml (duży spadek - 03.20 prawie 4 ng/mol)
TSH, FT3, FT4 ✔️
Plan:
Długi protokół:
Ovulastan ✔️
Gonapeptyl Daily ✔️
Bemfola ✔️
Menopur ✔️
Mensinorm ✔️
21.06.21 punkcja 🍀🍀
Mamy 4 komórki
26.06.21 transfer 4.1.1. 😭
27.07.21 transfer 3.1.1. 😭
30.08.21 transfer 4.2.2. 😭
Mamy ❄️ 2.1.2 ostatnia... Najważniejsza... ❤️
Plan - immunologia i... Znów zacząć wspólnie cieszyć się małymi rzeczami, uśmiechać się do siebie nawzajem...
ANA1 dodatnie
Następnie: ANA3, KIR, HLA-C, CBA, IMK -> Paśnik ? -
Lena4 wrote:Cześć dziewczyny wczoraj robilam betę wyszła 4,8 mam 2 dni do okresu. Myślicie ze jest szansa na ciaze? Bolanje tylko piersi I czasem klucie brzucha i jajnika
-
Hejka dziewczyny mam małe pytanko 9 dni po transferze dwóch dobrej jakości blastek
beta- 8 progesteron -9 estradiol- 216... w poniedziałek mam powtorzyc betę ale boje się, że to biochem. To moje 5 in vitro ehh 10 lat staran..
8 IUI nie udanych
04.09.2015 - ICSI w Holandii zarodek dwudniowy 4 C
10.12.2015 - criotransfer w Holandii zarodek 5 C
23.10.2017 - ICSI w Polsce blastusie 3BC i 3CB - cb
08 i 11.2021 - 2 x ICSI w Belgii NIE UDANE
29.03.2022 - niespodzianka - ciąża naturalna termin 06.12.2022 -